újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Holnapután

2022. november 5.

Vissza a naplóhoz

2021. november 2.-i jegyzet:

megyünk Pestre. Tudtam, hogy elhúzza az időt a fater, de a fő, hogy elindulunk végre. Elég szoros lesz a tempó, mert csütörtökön estére érünk fel, szóval teljes napot csak másnap leszünk ott, mert délután vár a Dokim, szombaton hajnalban pedig már indulunk haza.
Hála a szita agyamnak ötvenedszer felejtem el, hogy mit nem kéne elfelejteni (:-D) említeni a Dokinak, úgyhogy leírom inkább ide.
- Nem hat az újra beállított Nebivolol továbbra sem, gyakran üt a ketyegőm erős, szabálytalan pluszokat, meg beremeg. Minimális terhelésre is rohan, de van hogy nyugalmi helyzetben pörög fel. A légszomj és mellkasi/karfájdalom, meg lezsibbadás is jelentkezik közben továbbra is.
- A Pentoxyl valamit segített az érgörcsökön, de már nem hat, megint itt vannak a hosszantartó fájdalmas feszülések a fejemben-mellkasomban-lábszáramban. A lábfejem jeges, szìnes, a kezem csak időnként. Új tünet jelentkezett; újabban lezsibbad az egész szájberendezésem (pofazacskó-nyelv-szájpadlás), nemcsak a szám zsibbad és kékül el, ha hideget fogyasztok.
- Szintén új, hogy az izomgyengeség átterjedt olyan alkatrészekre is, amikkel eddig nem volt ilyen gond, illetve az eddig érintett részeken a foka is változott. Hamar elfáradtak eddig is, de egy ideje kis terhelésre is (pl. felnyúlok a szekrénybe egy pólóért, vagy odébbteszek egy széket, szóval semmi extra tevékenység) úgy kimegy az erő mindkét karomból, hogy egyszerűen leesnek, elmegy a tónusuk és lógnak, míg kis pihenésre újra használhatóvá válnak. Lábammal ugyanez van. Alig tartanak meg, ha állok/járok. Tegnap olyan szinten elgyengültek, hogy reggel mikor ki akartam szállni az ágyból, nem mozdultak. Nem bénultak le, mert érzékeltek és lassan, mindent beleadva meg is tudtam mozdítani őket, de továbbra is alig volt bennük erő, remegve állítottak fel és vittek retyóra. Enni is nehéz, mert a rágástól percek alatt ugyanígy nagyon elfárad az állkapcsom, a nyelvem is alig tudja az ételt mozgatni olyankor. A nyelés szintén nehéz, mert ugye ahhoz is kellene a nyelv, hogy a garatnál lelökje a falatot, de itt a következő bibi; a garatom sem mindig akar együttműködni és ha a nyelvem épp' teszi is a dolgát, a garatom mintha béna lenne, nem mozdul és fuldoklom, szóval mindig abba kell hagynom az evést percekre, mire visszatér az élet ezekbe a területekbe. Elég lassan halad így a kajálás, de nem izgat, van idő. Az érdekel, hogy mi lehet az oka annak, hogy egyre több területen és erősen jelentkezik izomgyengeség. Az is furcsa, hogy nem mindenhol állandó, ahol használatba lépnek az adott izmok, van ahol csak időszakosan üti fel a fejét.
- Meleg étel/ital fogyasztásakor, meg ha a fejemet lehajtom, szorít az egész fejem.
Asszem' ennyit kell tudnia a Dokinak. Kíváncsi vagyok mi a fene van már megint, mihez köthetőek ezek az új dolgok?
Ma nagyon kalimpál a ketyegőm és az a jellegzetes szar közérzet társul hozzá, de valószínűleg csak az eső miatt balhézik ma jobban, arra mindig így reagál. Holnaputánra biztos jobban leszek és bírni fogom az utat. Muszáj lesz. Majd pihenek a Gabinál is. Ma jött egy roham is, de az is valószínűleg csak a front miatt.

Öcsém telefonált, aztán mikor megtudta, hogy Pesten leszünk, találkozni akart. Fater viszont benyögte, hogy nem lesz idő, meg akkor a Gabi megsértődik, ha nem vele vagyunk. Óvoda. -.- Mindegy, elvileg Karácsonyra lejöhet. Na, erre sem fogadnék, de majd kiderül. Eldumálgattunk vagy 1,5 órát, fater nem igazán akart vele beszélni.

El ne kiabáljam, még mindig nem gázos itthon a légkör, mostanság nem gyilkoljuk egymást az öreggel.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: