újabb események régebbi események további események
00:39
Pinokkió módosította a cikkét
00:21
Pinokkió új cikket töltött fel
00:02
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
08:19
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
05:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
21:24
Robertker regisztrált a weboldalra
01:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:30
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Leértékelt ünnepek

2016. március 26.

Vissza a naplóhoz

Örömmel olvasom, hogy mennyire készülődtök az ünnepre, ez két dolgot jelent számomra, egyrészt ott a család, azaz van kiknek sütni, főzni, másrészt van miből megvenni az ünnepi asztalra kerülő finom ételeket.

Amióta egyedül maradtam, számomra az ünnep rosszabb a hétköznapoknál, hiszen betegségem okán még a finom falatokkal is csínján kell bánnom, amikor leülök az egy személyre terített asztalhoz, elkölteni az ünnepi menümet.

Átértékeltem az ünnepnapokat, számomra az az ünnep, amikor együtt vagyok a barátaimmal és a szélesebb családom tagjaival, a többi nap szürke és jellegtelen, attól függetlenül, hogy milyen színnel virít a naptárban.

Lassan kivesznek lelkünkből az ünnepek, a húsvéti locsolkodás is komótosan kikopik a szokásink közül, marad helyette a nagy sonka zabálás, és hagyományaink helyébe lépnek majmolt szokások, mint pl. a Valentin nap, amely egyre jobban lázba hozza a jó népet.

Oké, nem füstölgök, csak drukkolok, hogy maradjon meg a húsvét ünnepe, a maga vallási és népszokásaival együtt.

Kellemes ünnepeket!

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

2016. március 26. 15:08
"Hajrá egyedül!" - szokta mondani keserédesen a sógorom, valami hasonló érzésekkel vélekedik most már ő is az ünnepekről..., de próbáltam lelket önteni belé... Kijavítom a lányomat, ha nagyon nekikeseredne, hasonlók miatt. Mióta is vagyunk ketten? Már ő is évtizedekben gondolkodik... Rég volt, amikor az ünnepek, a hagyományok a családról szóltak, a meghitten együtt elköltött ünnepi ebédekről, vacsorákról...

Vagyunk egy páran, akik hasonlóan érzünk, mint te megfogalmaztad. Mégis azt kívánom teljen el ez az ünnep mindannyiunknak kellemesen! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: