újabb események régebbi események további események
22:49
Black Ice módosította a cikkét
22:32
Black Ice új cikket töltött fel
19:43
Ilona új cikket töltött fel
18:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:48
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
18:07
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:04
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
12:23
Virág új bejegyzést írt a naplójába
11:15
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
10:19
D Klári új cikket töltött fel
14:37
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
13:37
Új cikk került fel a weboldalra
06:23
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:25
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
21:32
D Klári új cikket töltött fel
20:01
Tündér új hozzászólást írt egy cikkhez
09:27
Ilona módosította a cikkét
09:26
Ilona új cikket töltött fel
05:47
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Yolla új cikket töltött fel

Születésnap

2012. március 15.

Vissza a naplóhoz

Ma egy rendhagyó naplót írok, amit fontosnak tartok, hogy kiemeljek. Március 15. azt hiszem mindenkinek pontosan ugyanazt mondja. 1848-49, a szabadságharc és az ünnep. Elmondom hát nekem mit jelent.

Egy nap a naptárban, melyről annyit tanultunk, de amit én érzek ezzel kapcsolatban az a büszkeség, annak ellenére, hogy akkor ott vesztes csatát vívtunk. Az összefogás, az erő, a nemzeti tudat, ami minden magyarban megvan, ott akkor összpontosult és ez hihetetlen dolgokra sarkallt mindenkit. A szabadság, ami - mint írtam már - minden nemzet és nép sajátja, lelke mozgató rugója, a döntéshozatal, az egyéniség, mely hovatartozást, egységet és békét kell hogy szüljön. Akkor, március 15.-én megcsillant egy hit, egy erős akarat, melyet nehezen lehetett csak elnyomni, megtették bár, de mi azóta, most ezt példaként tartjuk számon. Az összefogás és nemzeti sors - pártállástól függetlenül - kell hogy önmagunk szükséglete legyen, belőlünk kell hogy fakadjon, akik itt élünk, ezen a szent földön, melyet áldott jóságában a sors nekünk adományozott. De a haza ott dobog mindenkiben és a szellem - bárhol éljen is - melyet nem csak a '48-as események, de minden egyes jeles dátum, ami a történelmünkben szerepel csak erőssé és egyre lobogóbbá tesz. Magyarrá tesz.

Ilyenkor kokárdát tűznek az emberek a szívük fölé, a trikolórt, ami vért, békét és a reményt jelképezi. A vért, melyet számtalan hazafi ontott értünk, a békét, mely örökös célunk és a reményt, amit soha, semmilyen körülmények között nem veszíthetünk el. Mert mi megfizettük az árát! Hasztalan történt volna minden? Nem! Én hiszem, hogy értünk volt, miattunk és ezért emlékezünk. Ezért kell emlékezni mindarra amit tettünk az évszázadok során.

Mi magyarok, büszkén emeljük hát fel fejünket, mert csodálatos nép vagyunk és ahogyan a nemzeti lobogóba belekap a szél, úgy emelkedjünk fel mi is eleink nagyságához, én csak ezt kívánom. Békét és reményt, hogy újjászülethessünk, hogy ez legyen a mi nemzeti születésnapunk, hogy minden magyar szív egyszerre dobbanjon.

A mai videót is ebben a témában hoztam. Kormorán: Nincs hely, mi kiadó

A bejegyzést írta:

Hozzászólások

időrendi sorrend

 
2012. március 16. 10:08
Én köszönöm.
Xaide
2012. március 15. 19:09
Nagyon szépen köszönjük Xaide!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: