Takarékosan...
2012. március 1.
Finomat takarékosan. Ha van négy szelet húsod, kettőt mindenképpen tegyél el holnapra...
Úgy nevezem tárkonyos becsinált... de lehetne görög citromos aprólék leves...
A lényeg, hogy minden legyen benne, mint általában a húslevesnél. Mivel aprólék, érthető, hogy apró darabokra vágva a belevaló (s.répa, zöldség, karalábé, zeller, hagyma, f.hagyma, cser.papr.... fűszernek tárkony, sáfrány (kurkuma), só, bors... vékony tejfölös habarás a végén, egy-két kanál citromlé).
Két db. csirke felsőcombból kikanyarítva a csontja és a bőre (a bőrt, ha nem is esszük meg, de nagyon finom lesz tőle a leves)... és mivel rántott husit is kívántam, az egy db. csirkemell csontja is belekerült a levesbe, meg a bőre.
A csirke felsőcombból finom pörköltet főztem tarhonyával, a cs.mell feléből három rántottszelet került, három szem krumpli, kockára vágva, megsütve mellé...
Mindennek a másik feléből holnap találok ki valamit... (2 felsőcomb és a cs.mell másik fele)
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Virág
Ja, már látom, köszi!
Válasz erre: zsoltne.eva
Gyakori nézője vagyok a Laci bácsi műsorának. Tőle tudom ezt a receptet. Végülis nem újdonság számomra. Én, mint aludttejes prószát ismertem meg... Semmi más ez, mint sűrűbb palacsintatészta, melyet bőven olajozott tepsibe kell önteni. Így lesz belőle vastagabb sütőben sült palacsinta... Nem kell hozzá más, mint tojás, liszt, só, cukor, tej vagy (aludttej)... (sűrűbb masszává kell keverni, mint a palacsintát, csomómentesen)...
A tepsibe öntés után én még meglocsolom kicsit olajjal... és egy tejfölbe ütött tojás és cukor keverékét rá pöttyögetem, így sütöm készre, hogy feljön és amikor szépen egyenletesen pirulós a teteje, akkor van készen. Hagyom kicsit állni kinn, visszaesik, így lesz belőle vastagabb palacsinta.
Két-három kanál baracklekvárt felmelegítek és (gyömölcsöt) én kimagozott meggyet teszek bele, összekeverem, ez lesz rá, vagy mellé.
Ha már kicsit kihűlt, rétes nagyságú szeletekre vágom (nálam egy 8, ill. mennyiségtől függően, 12 darab)... porcukorral meghintem.
Válasz erre: zsoltne.eva
Valóban nagyon finom lett és még holnapra is maradt. Már csak valami édeset kell kitalálnom. Azt még nem tudom, hogy túrógombóc vagy sütőben sült palacsinta (újabban rákaptam) legyen-e a desszert? :-)
Válasz erre: Maggie
Kérjük a sütőben sült palacsinta receptjét:)
A tepsibe öntés után én még meglocsolom kicsit olajjal... és egy tejfölbe ütött tojás és cukor keverékét rá pöttyögetem, így sütöm készre, hogy feljön és amikor szépen egyenletesen pirulós a teteje, akkor van készen. Hagyom kicsit állni kinn, visszaesik, így lesz belőle vastagabb palacsinta.
Két-három kanál baracklekvárt felmelegítek és (gyömölcsöt) én kimagozott meggyet teszek bele, összekeverem, ez lesz rá, vagy mellé.
Ha már kicsit kihűlt, rétes nagyságú szeletekre vágom (nálam egy 8, ill. mennyiségtől függően, 12 darab)... porcukorral meghintem.
Válasz erre: Virág
Finom! És jól spórolsz!