újabb események régebbi események további események
01:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:12
Yolla módosította a cikkét
01:20
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
01:13
Yolla új cikket töltött fel
01:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:32
emillio új cikket töltött fel
09:31
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
09:30
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
06:56
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
00:23
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:20
Black Ice módosította a cikkét
17:07
Black Ice új cikket töltött fel
13:12
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
09:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:56
Ilona új cikket töltött fel
12:25
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:30
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:24
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:00
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
06:44
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez

Takarékosan...

2012. március 1.

Vissza a naplóhoz

Finomat takarékosan. Ha van négy szelet húsod, kettőt mindenképpen tegyél el holnapra...

Úgy nevezem tárkonyos becsinált... de lehetne görög citromos aprólék leves...
A lényeg, hogy minden legyen benne, mint általában a húslevesnél. Mivel aprólék, érthető, hogy apró darabokra vágva a belevaló (s.répa, zöldség, karalábé, zeller, hagyma, f.hagyma, cser.papr.... fűszernek tárkony, sáfrány (kurkuma), só, bors... vékony tejfölös habarás a végén, egy-két kanál citromlé).

Két db. csirke felsőcombból kikanyarítva a csontja és a bőre (a bőrt, ha nem is esszük meg, de nagyon finom lesz tőle a leves)... és mivel rántott husit is kívántam, az egy db. csirkemell csontja is belekerült a levesbe, meg a bőre.

A csirke felsőcombból finom pörköltet főztem tarhonyával, a cs.mell feléből három rántottszelet került, három szem krumpli, kockára vágva, megsütve mellé...

Mindennek a másik feléből holnap találok ki valamit... (2 felsőcomb és a cs.mell másik fele)

A bejegyzést írta: zsoltne.eva

Hozzászólások

időrendi sorrend

2013. március 22. 20:55
Jól bevált recepteket nem kell újra kitalálni, néha elő kell venni a régit. Mi változott egy év alatt? Ennél jobban takarékoskodni, aki tud az ossza meg velünk. Ínséges időkben van hová visszanyúlni. :-)
2012. március 2. 16:26

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 2. 14:50

Ja, már látom, köszi!

Nos, ha igazán jót akarok magunknak, akkor nem ajánlom csak tejjel. Én az aludttejes prószára esküszöm még mindig, most, hogy kipróbáltam. Bár nagyon guszta és finom, de nem olyan könnyű, lágy, mint a másik. :-)
2012. március 2. 14:50

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 2. 08:08

Gyakori nézője vagyok a Laci bácsi műsorának. Tőle tudom ezt a receptet. Végülis nem újdonság számomra. Én, mint aludttejes prószát ismertem meg... Semmi más ez, mint sűrűbb palacsintatészta, melyet bőven olajozott tepsibe kell önteni. Így lesz belőle vastagabb sütőben sült palacsinta... Nem kell hozzá más, mint tojás, liszt, só, cukor, tej vagy (aludttej)... (sűrűbb masszává kell keverni, mint a palacsintát, csomómentesen)...
A tepsibe öntés után én még meglocsolom kicsit olajjal... és egy tejfölbe ütött tojás és cukor keverékét rá pöttyögetem, így sütöm készre, hogy feljön és amikor szépen egyenletesen pirulós a teteje, akkor van készen. Hagyom kicsit állni kinn, visszaesik, így lesz belőle vastagabb palacsinta.
Két-három kanál baracklekvárt felmelegítek és (gyömölcsöt) én kimagozott meggyet teszek bele, összekeverem, ez lesz rá, vagy mellé.
Ha már kicsit kihűlt, rétes nagyságú szeletekre vágom (nálam egy 8, ill. mennyiségtől függően, 12 darab)... porcukorral meghintem.

Ja, már látom, köszi!
2012. március 2. 14:45

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 1. 20:22

Valóban nagyon finom lett és még holnapra is maradt. Már csak valami édeset kell kitalálnom. Azt még nem tudom, hogy túrógombóc vagy sütőben sült palacsinta (újabban rákaptam) legyen-e a desszert? :-)

Mesélj nekem a sütőben sült palacsintáról, kérlek!
2012. március 2. 08:08

megtekintés Válasz erre: Maggie - 2012. március 2. 07:30

Kérjük a sütőben sült palacsinta receptjét:)

Gyakori nézője vagyok a Laci bácsi műsorának. Tőle tudom ezt a receptet. Végülis nem újdonság számomra. Én, mint aludttejes prószát ismertem meg... Semmi más ez, mint sűrűbb palacsintatészta, melyet bőven olajozott tepsibe kell önteni. Így lesz belőle vastagabb sütőben sült palacsinta... Nem kell hozzá más, mint tojás, liszt, só, cukor, tej vagy (aludttej)... (sűrűbb masszává kell keverni, mint a palacsintát, csomómentesen)...
A tepsibe öntés után én még meglocsolom kicsit olajjal... és egy tejfölbe ütött tojás és cukor keverékét rá pöttyögetem, így sütöm készre, hogy feljön és amikor szépen egyenletesen pirulós a teteje, akkor van készen. Hagyom kicsit állni kinn, visszaesik, így lesz belőle vastagabb palacsinta.
Két-három kanál baracklekvárt felmelegítek és (gyömölcsöt) én kimagozott meggyet teszek bele, összekeverem, ez lesz rá, vagy mellé.
Ha már kicsit kihűlt, rétes nagyságú szeletekre vágom (nálam egy 8, ill. mennyiségtől függően, 12 darab)... porcukorral meghintem.
2012. március 2. 07:30
Kérjük a sütőben sült palacsinta receptjét:)
2012. március 1. 20:22

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 1. 13:16

Finom! És jól spórolsz!

Valóban nagyon finom lett és még holnapra is maradt. Már csak valami édeset kell kitalálnom. Azt még nem tudom, hogy túrógombóc vagy sütőben sült palacsinta (újabban rákaptam) legyen-e a desszert? :-)
2012. március 1. 13:16
Finom! És jól spórolsz!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: