újabb események régebbi események további események
23:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
15:40
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:14
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába
22:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába

Anyósnyelv

2015. december 30. - Látogatók száma: 47

Anyósnyelv csak netten fölszeletelve, zsírpapírban – esetleg virágcserépben? Jöhet, ha belefér az egész Malvin néni, a barátnőivel együtt, akik mind gyökerek. Csak fényt ne kapjon, mert azonnal elkezd fotoszintetizálni, és annak sosem lesz vége. Szívesen elismerjük, hogy Malvin néni mindent jobban tud, és nem is gyökere van neki, hanem trachomája – bocs, rhizoma, ezt a kognitívot mindig összetévesztem a disszonanciával.

Az anyósnyelv félelmetes fegyver, amíg ki nem tépik a Malvin néniből – sőt azon kívül is, csak jó kedvéből is, vitéz próbálni indul – holott letyepetye, egye meg a fene, szájábul a nyál kicsordul. Persze belőlünk soha nem lesz ilyen anyós. Már a bölcsőben azzal ringatjuk el a fiunkat, hogy nagyon vigyázz, Ubulka, mert a mai lányok mind csak azt akarják. Mindig húzz gumit, és menekülj, ha el akarnak venni férjül. Ha már nagyon nem bírod, nézz meg engem, és egyből elmegy a kedved a házasságtól.

Minden sikeres anyós mögött ott van a meny, minden baj forrása. No meny, no cry, mondta Ciolkovszkij, a neves japán fuvolaművész, és milyen igaza van.

Ezek után több, mint meglepő, hogy az anyósnyelv a legnépszerűbb pénznyelők közé tartozik, és el se tudunk képzelni nélküle egy rendes télikertet. Vastag és hegyes végű levelei 20-25 cm magasra meredeznek, van köztük szürke alapon zöld csíkos, zöld alapon szürke csíkos, sárga szélű sötétzöld és ezüstös hengeres, és az anyóssal ellentétben rendkívül igénytelen. Kibírja a sötétséget és a világosságot, éjszaka is szorgalmasan termeli az oxigént, megköti a széndioxidot, mérgező vegyületeket semlegesít, és csak két dologba pusztul bele: ha virágzik, vagy ha túlöntözik. Ebben is különbözik az anyóstól, akinek a vörösiszap sem árt, nemhogy a jégeső, bár ha kivirul, az nagy baj, akkor még biztosan nem tervezi a hazautazást.

A Karácsonyra kapott bőrönd persze tetszik neki, mindjárt bele is költözteti Ubulka cuki hörcsögeit.

A virágzást az anyósnyelv csak közvetve éli túl. Az eredeti tő rendszerint megunja a dicsőséget, és egyszerűen nem hoz több levelet, viszont a trachomája, bocs, a rhizomája elvándorol, és az új helyen kihajt. Jó esetben összetöri a cserepet, ami a cserépgyártó kisiparosok számára tiszta haszon.

Egyébként az anyósvirág nyelve, azaz a nyelvvirág anyósa nem túl látványos. Fehér, halványsárga, zöld vagy lila virágok apró fürtökben, éjjel bűzlenek. Molyfélék porozzák be – ezt úgy kell elképzelni, hogy a moly kirepül a dédi kegyeletből tárolt macskabundájából, kiráz egy porzsákot a zöldségek fölött, aztán visszabújik a jó kis, lyukas prémbe. A porból piros vagy narancssárga bogyó lesz – ha lesz, mert az anyósnyelv lusta bogyózni, és egyébként is ott vannak a rhizomák meg a stolonok, akik sokkal olcsóbban vállalják a szaporodást.

Az anyósnyelvnek egyetlen lakásból sem lenne szabad hiányoznia, mert a bejárati ajtó mellé állítva bevonzza a szerencsét, a vécé mellett viszont sikerrel ártalmatlanítja az öblítés során keletkezett, káros rezgéseket. Ha olyan cserépben tartjuk, amelyet sárkányok és főnixek díszítenek, akkor egész évben lesz pénzünk. Bár lehet, hogy ez az alacsonyabb rendű európaiakra nem vonatkozik.

Ugyancsak Kínában a hét anyósnyelv-istenség különleges erényeket osztogat az anyósnyelv-tulajdonosoknak, pl. sosem fogják leejteni az evőpálcikájukat egy mocsár közepén, illetve Shaolinból is tudnak porcelánt készíteni.

Az anyósnyelv őshazája Afrika, ahol a feng shui rejtelmeit nem ismerő afroafrikaiak vontatókötelet és szőnyeget készítettek a rostjaiból. Ez így ment egészen 1770-ig, amikor is Petagna, nápolyi orvos és biológus elvitt egy példányt Olaszba, majd további példányokat a világ további részeibe, ahol először is névadó ünnepségeket rendeztek, így lett az egyszerű anyósnyelvből ördögnyelv, kígyónyelv, fácán- vagy tigrislevél, dzsinn nyelv és íjhúr kender. Az aggteleki cseppkőbarlangba is jutott egy, ez akkora, de akkora, hogy az igazi anyósok még álmukban sem perelnek ilyesmivel.

A cikket írta: Müszélia

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. január 1. 07:29

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2015. december 30. 17:55

Kedves Muszelia!

Ugye mennyi mindenre jo egy anyosnyelv. Az anyosnyelv joakaratu noveny, csak neha rosszul akarja a jot. Hasznos mellette egy `anya ezt ne` hangokat hallato cseperedo aposnyelv. Fiam bizony ram szol, ha nagyon atmegyek anyosba, en pedig kifejezetten halas vagyok neki erte.

Szoval tetszik az irasod! Varom a kovetkezot! :)

Cathy

az apósok is megérik a pénzüket. nem szabad őket kettesben hagyni a lányunokával. néha fiúval se.
2015. december 31. 16:57
Jó, hogy eszembe juttattad, valamikor sok ilyen virágom volt, könnyen lehetett szaporítani..., főleg itt érvényesülhetne, mert elég sötét a lakás... a nagyra nőtt fák miatt más növény nem igazán élné túl, vagy mert nem ismerek olyat...

Érdekesen írsz! Ja, ezt már mondtam... Tetszett!

Puszi
2015. december 31. 14:03
Nem tudom miről beszélsz. Viszont egy apósnyelv-agy combót ismerek. Ilyenről miért nincs növény? Amúgy tetszik!
Üdv.: Viki
2015. december 30. 17:55
Kedves Muszelia!

Ugye mennyi mindenre jo egy anyosnyelv. Az anyosnyelv joakaratu noveny, csak neha rosszul akarja a jot. Hasznos mellette egy `anya ezt ne` hangokat hallato cseperedo aposnyelv. Fiam bizony ram szol, ha nagyon atmegyek anyosba, en pedig kifejezetten halas vagyok neki erte.

Szoval tetszik az irasod! Varom a kovetkezot! :)

Cathy
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: