újabb események régebbi események további események
19:18
Haroldwem regisztrált a weboldalra
14:00
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
16:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:12
DxgfIrybDceXyEg regisztrált a weboldalra
17:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:32
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Cigány pecsenye

Látogatók száma: 1 842

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: