Tejszínes hús
Látogatók száma: 384
Családom és főleg a fiam kedvenc étele, megosztom veletek.
Hozzávalók:
1 kilogramm csirkemell
1 kis habtejszín ( nem főzőtejszín)
10 dekagramm füstölt sajt
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
só, bors
1-1,5 kilogramm burgonya
A hagymát és a fokhagymát kevés olajban üvegesre pirítom, majd rádobom a kis kockára vágott húst. Sózom, borsozom.
Addig hagyom sülni, míg a hús puha nem lesz, majd beleöntöm a habtejszínt, ha egyet rottyan, óvatosan beleszórom a reszelt sajtot, és addig keverem, amíg el nem olvad.
Egy raguszerű ételt kapunk. A krumplit is kis kockára vágjuk és kisütjük olajban. Kicsit macerás, viszont a tányéron nagyon jól mutat, ha a krumplira rászedjük a ragut.
Lehet a végén beletenni a raguba szárított metélőhagymát, íznek sem utolsó, és feldobja az ételt.
Ha épp nincs keretünk csirkemellre, akkor én csirkecombokat szoktam venni, négy személyre kb. 5 darabot, kicsontozom, és a húsát szeletelem kis darabokra.
Füstölt sajtból is akármilyen megfelelő, csak lehessen reszelni.
És ami még nagyon fontos: ne főzőtejszínt vegyünk, hanem habtejszínt, mert az előbbitől csomós lesz a ragu.
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: anubis
Hozzászólások
időrendi sorrend
Fincsi lett és elég gyorsan :-) köszi a tipp hasznos!
Pux. üdv.Lacó