újabb események régebbi események további események
11:19
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

A helyes maszkviselés!

2020. szeptember 11.

Vissza a naplóhoz

A helyes maszkhasználat lépései:

Mielőtt megfogná a maszkot, mossa meg alaposan szappannal és fertőtlenítse kezét.
Ha sebészi maszkot visel, győzödjön meg arról, hogy melyik a felső része – a sebészi maszkok felső részében általában egy vékony fémszál található.
Helyezze fel a maszkot úgy, hogy az az orrát, száját és állát is eltakarja. Győződjön meg arról, hogy a maszk megfelelően az arcához simul-e. Ha az orrát nem takarja el, az olyan, mintha egyáltalán nem is viselne maszkot.
Ha sebészi maszkot visel, szorítsa össze az orrán a maszk felső részét, ezáltal a fémszál felveszi orra görbületét, és jobban arcához simul.
Kerülje az arcával és a maszkkal történő bármilyen érintkezést.
A maszkot pántjainál fogva távolítsa el, mely után ismét javallott a kézmosás és fertőtlenítés.
Az egészségügyi/sebészeti szájmaszkok anyaga baktériumszűrővel rendelkezik, amely egyes esetekben 98 százalékos védelmet biztosít, de ilyen mértékű ellenállás sem jelent teljes körű védelmi képességet. A maszk ugyanis nem illeszkedik tökéletesen az arcra, emiatt nem zárja a légutakat, nem gátolja meg az alászívást.

A szűrő típusú légzésvédő eszközök esetében (mint amilyenek a jelenleg javasolt FFP2 és FFP3 szűrőosztályú légzésvédő eszközök) a belélegzett levegő egy szűrőn áramlik keresztül, amely a szennyező anyag visszatartásával a levegőből eltávolítja és/vagy megköti a részecske, valamint a gáz, gőz halmazállapotú szennyezőket. Az alászívás veszélye azonban itt is fennáll: belégzéskor az arc és a védőeszköz zárókerete mentén, valamint a szelepeknél és egyéb szerkezeti elemek mellett a környezeti levegőből a légzésvédő belső terébe bejuthat a környezeti levegő.

A bejegyzést írta: wadbikaiy

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: