újabb események régebbi események további események
07:45
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

A karácsonyi pályázatról...

2010. december 19.

Vissza a naplóhoz

Hagyománnyá vált, hogy negyedévente meghirdetünk egy-egy pénzdíjazású amatőr írói pályázatot.
Így most sem maradt el a soron következő, a karácsony ihletésével vártunk tőletek írásokat.
Sokan jelentkeztetek a versenyre, újak, kezdők és gyakorlott pályázók. A végén 41 írónk ragadott billentyűzetet, és küldte be nevezését határidőre. Az ez idáig megrendezett 3 pályázatunk közül, ezzel a nevezésszámmal, a mostani volt a legnépszerűbb.
Köszönjük a régi pályázóinknak, és üdvözöljük az új tagjainkat!

Ahogy a felesegek.hu/palyazat link alatt láthatjátok is a végeredményt, a győztes ezúttal Donna Juanna lett az „Anyai szív” című írásával. Második helyen Nurse végzett az „Ajándék” című művével, és harmadik lett Csillogszem a „Warcraft 3.”-mal.
A versenyben szokásunkhoz híven, ismét 4 különdíjat hirdettünk ki; írók és írásaik: Postáska, Postás-ka-rácsonya; Butácska, Kedvenc Apukámnak; Aranyosi Ervin, Karácsonyi mese; Zubi, Hála.
A további versenyre nevezők, elismerésül, oklevélben részesültek. Köszönjük szép írásiakat!

Akkor a győztesekről pár mondat, mint már szokásom.
Csillogszem, Warcraft 3. (3. helyezés)
Az írás egy remek tempóval megírt kis karácsony-irónia, vagy mondhatjuk valóság-tükörnek. Az írónő ügyesen keretbe foglalta a történetét, és a végén abból egy huszárvágással kilépve döbbentette meg olvasóit. Az írás végig feszesen tartotta az elejétől felpörgetett tempóját, és ügyesen fékezett le, majd rántotta vissza a valóságba az olvasót. A zsűri Csillogszem írását az egyik legjobban megkoreografált írásként értékelte.
Nurse, Ajándék (2. helyezés)
Az egyik legkedvesebb történet, amit az írónő úgy tudott megírni, hogy nem esett túlzásokba, giccsbe. Ezzel a próbálkozásával a „kedves történetek” közül a mezőnyben szinte egyedül birkózott meg. Az írását két részre bontotta, amit rövid átkötéssel vezetett át. A novella első részét nyitva hagyta, míg a második részt szépen felépítve vitte végig, a történet csúcspontjáig, ami az első rész nyitva hagyott „kérdéséhez” vezetett vissza. Szép, érzelmeket átadó írás. A zsűri Nurse nem hivalkodó humorát és a kedves történet ízléses megírását díjazta.
Donna Juanna, Anyai szív (1. helyezés)
Az írónő három részre bontotta az írását. Az első részben egy ügyes kis fogással a nyugalomba helyezett olvasót, hirtelen egy másik világba röpítette, a főszereplő gondolatainak világába. A következő rész, egy ügyes párbeszéddel kapcsolódott az előbbi gondolathoz, megint egy más világba helyezve olvasóját. A végén a harmadik részben a „gondolat” és a „gondolatról beszélés” után, eljött a „pillanat”. Donna Juanna a lebegésből, a valóságba, majd az „álom realizálásának kapujába” juttatott bennünket. A történet kicsúcsosodása a sztori befejezése, ami a végig a háttérben bújkáló kérdésre adta meg a választ. Itt a zsűri az egyik legegyenletesebb színvonalú és a legjobb szerkezetű írást, valamint a szép lezárást értékelte.
A különdíjaknál az érdekes és humoros témákat, valamint az egyéni stílust ismertük el. Az oklevelet kapottakat bízatjuk, hogy továbbra is maradjanak velünk, és írjanak az oldalra.
A következő pályázatunknál ismét várjuk nevezéseiteket!

Gratulálok a díjazottaknak, és minden résztvevőnek!

Pussz,
TündérA bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

időrendi sorrend

2010. december 24. 08:43
Sziasztok!
Köszönöm nektek a hozzászólásaitokat!
Innen is meghitt boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Pussz,
Tündér
2010. december 22. 00:17
Kedves Tündér és Mindenki !

Gratulálok minden pályázónak és köszönöm az Oklevelet. Számomra ez nagyon nagy elismerés, és büszkén mutogatom is a barátaimnak, hogy azért még érek el sikereket és nem írom le magam teljesen. Sok hitet és kedves türelmet és odafigyelést kaptam és kapok Tőletek. Igyekszem odafigyelni és a kritikákat is szívesen veszem, mert tanulok belőle.
Mindenkinek kívánom sok szeretettel, hogy a Karácsony szelleme érintse meg szívét és boldog ünnepe legyen !

Üdvözlettel és köszönettel Éva.
2010. december 20. 10:18
Gratulálok a győzteseknek, és magunknak is, mert olvasóikként mi is győztesek vagyunk!

Boldog Karácsonyt!
Janó
2010. december 20. 06:59
Kedves Zsűritagok!
Köszönet a kedves kritikáért, meg a Tündéri bizalomért :-)

Donna Juannának és Csillogszemnek gratulálok, megérdemelték a díjakat.

Nurse - aki nagyon örül :-)
 
2010. december 19. 21:03
Kedves Tündér és társai! :o)
Ilyen komoly és szép kritikát még életemben nem kaptam... Gondolkozom, mit is mondhatnék... de nem jutnak eszembe okos gondolatok. Talán nem is annak van itt az ideje. :o)
Azt elmondom, hogy édesanyám nagyon büszke rám, és ennek végtelenül örülök. :o)

Ui.: Elcsenhetném a nyertes cikkemhez a rám eső részt, hogy erősítsen majd, amikor legközelebb elmegy az önbizalmam? :o)
2010. december 19. 14:12
Sziasztok pályázók!
Én, mint társzsűritag, ismét megjegyzem, hogy zsűrizni nehezebb, mint írni:-(
Az írásokat végigolvasva, mindegyikhez szóltam egy-két biztató jó szót. Bevallom, hogy nekem szinte mindegyik tetszett. Minden írásban megkerestem magamnak a pozitívumokat. A régieknél főleg a fejlődést figyeltem, az újaknál pedig, egyáltalán csak érdeklődve olvastam írásaikat.
Az értékelésnél azonban már relatívan kellett az értékeket figyelnem. Hoztam magamban egy sorrendet -amit sajnos felülírt egynémelyikőtök oda nem figyelése, szabályszegése (6000 karakter túllépése, témától való abszolút eltérés, nem vidám írás)-, és ez alapján a többi zsűritaggal összevetve véleményemet, megszületett a közös döntésünk.
Remélem sikerült objektíven döntenünk!
Üdv,
Pinokkió
2010. december 19. 07:56
Kedves mindenki! Szép volt! Békés, boldog szeretetben teljes ünnepeket kívánok! Ölcsi Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: