újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Fogyni vagy nem fogyni? Ez itt a kérdés!

Látogatók száma: 150

Tinédzserként elég jó húsban voltam. Nem, ne szépítsünk - nagyon jó húsban voltam. Százhatvan centimhez hetven akármennyi kiló. Azt hittem, ez már örökké így lesz.

Bevallom őszintén, lusta voltam bármit is tenni ellene, csak sopánkodtam állandóan, hogy miért nem vagyok magasabb, vékonyabb. Viszont a tornaórát szívből utáltam, meg is tettem mindent, hogy elkerüljem. Nem sportoltam, nem sétáltam, csak hagytam, hogy a kilók kússzanak fel rám szép sorban, ahogy az elő van írva.
Szültem egy gyermeket és bár nem híztam sokat, a kilók nem akartak lemenni. Hát, hogy is akarhattak volna, az nem megy csak úgy magától varázsütésre, meg szép szóra. Hogy, gyertek már le, mert kényelmetlen, ha összeér a combom és a nadrág dörzsöli.
Megszületett a második gyermekem, akkor egy betegség miatt rengeteget fogytam, mondhatni átestem a ló másik oldalára. 47 kilót mutatott a mérleg, kiállt minden csontom. Félő volt, hogy a párom bőrét is kilyuggatom egy hevesebb összesimulás alkalmával. Lassan azért helyreállt a világ rendje, kilók fel megint, de a bűvös hatvanat nem sikerült átlépni, szerencsére.
Férjem amúgy is haragszik a fogyókúráért azt mondja, egy nőn legyen mit fogni, ne legyek olyan, mint a Sokol rádió.
Jó, ez rendben is van addig, míg rám jöttek a cuccaim, aztán azt vettem észre, hogy egyetlen farmerom maradt, amit felvehettem. Nos, akkor nagy elhatározásra jutottam: márpedig, ha a fene fenét eszik is, én biza lefogyok. Nem kellett túl sokat, 6-7 kilóval már elégedett lettem volna. Nekifeküdtem az internetnek, melyik lenne a legjobb, a legtutibb fogyókúra, ami mellett nem kell éhezni, de azért eredményeket lehet elérni. Mert én nagyon szeretek főzni, de sajnos enni is. Gondoltam, összekötöm a kellemeset a hasznossal.
Szerencsére a szomszédban lakó barátnőm is épp ezzel a problémával küzdött, vágjunk hát bele együtt, úgy könnyebb, fogjuk egymás kezét, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Nos, megjött a hívó szó, úgy nevezik, 90 napos diéta. Első olvasásra idillinek tűnt, bár a honlapon javasolt receptek elkészítéséhez Darius kincse sem lett volna elég, de gyorsan találtunk másik oldalt, ahol már a mi pénztárcánkhoz való finomságokból volt összeállítva az étrend.
S, lőn! Megcsináltuk. Furcsa volt egyik nap csak fehérje, másik nap keményítő, aztán szénhidrát majd gyümölcsnapot tartani, de meg lehet szokni és tényleg nem voltunk éhesek. Bár, a gyümölcsnapot a vége felé már kiiktattuk, utáltunk akkorra mindent, ami a kertben terem.
De mindenhol azt olvastuk, hogy nem elég a diéta, mozogni is kellene. Hm, újabb probléma, főleg nekem, aki nem rajong a sportokért, kivéve, ha ágyból kell nézni a forma-1 közvetítést.
Megint keresgéltünk, végül a hazai fogyókúraguru feleségének a programját találtuk alkatunkhoz illőnek. Kétszer húsz perc a dvd szerint és csodaalakra fogunk szert tenni. Aha. Csak bele kell kezdeni és ki kell tartani ameddig csak lehet.
Hatásos, az tény. Átmozgatja minden porcikádat. Életemben nem volt akkora izomlázam, mint amikor elkezdtem. Olyan izmaim fájtak, amiknek a létezéséről addig nem is tudtam. Gyermekeim jókat kacarásztak rajtam, mikor nem tudtam a lépcsőn lemenni. Felfelé hagyján, de le...borzalmas volt az első pár nap. Utána már megszokja a test a mozgást, sőt, elvileg ezt a gyakorlatsort elég háromszor egy héten csinálni, de nekem egy nap kihagyás után hiányzott a mozgás. Csak csodálkoztam magamon, hogy jól esik kicsit leizzadni.
Az eredmény pedig: két hónap alatt lement öt és fél kiló, ezzel részemről befejezettnek tekintettem a fogyókúrát, hiába 90 napos, úgy gondoltam 60 bőven elég volt, nem akartam többet fogyni. Rám jöttek a farmerjaim, férjem megkönnyebbült, na nem a súlyom miatt, hanem, hogy nem kell lecserélni a ruhatáramat, és szerintem titokban büszke volt rám. Biztatott is, hogy ne hagyjam abba a tornát.
Kedves lányok, asszonyok, ezt a diétát bátran ajánlom mindenkinek, aki kicsit szépülni, fogyni akar. És nem, nem lett olyan alakom, mint Rékának, de azért jó nagy adag önbizalomra tettem szert, már csak azért is, mert megcsináltam, és még élek. A súlyomat azóta is tartom, persze odafigyelek az étkezésre.
Ha úgy adódna a helyzet, megint ezt a módszert választanám.

Utóirat: a cikkben szereplő barátnőm megfenyegetett, ha nem írom le, hogy ő 11 kilót fogyott, akkor soha többé nem kávézik velem.
Tehát: H. nevű barátnőm 11 kilót fogyott a 90 napos diétával, azóta pedig csinosabb, mint valaha!!! Telefonszáma , elérhetősége nálam:)

A cikket írta: anubis

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hogy megy azóta a torna?
Én nemrég kezdtem csak el, de a favágós korszakban kimaradt, mert megmozdulni is alig tudtam.

Most a hastánc fitneszt találtam a hozzám legközelebb állónak. Pedig azt mondják, hogy el nem tudják rólam képzelni... :))) Miből lesz a cserebogár? :)))

Egy másik ismerősöm meg lekezelően annyit mondott, hogy az csak a férfiak elcsábítására van, semmi másra. Hát arra is, persze. De nem igazán ez... nézd csak, az összes izmomat átmozgatja:

Arabic Belly Dance Basic Moves Part 01 of 04

http://www.youtube.com/watch?v=XOMtF6irGNg

Ez csak az első része, 4 részből áll. És marha nehéz először...
Nagyon jó cikk hogy gondoltál azokra a nőkre akik szeretnének fogyni . " Én is"
Köszi .
Maya

megtekintés Válasz erre: viki555

Hát nekem is kéne,csak olyan nehéz belekezdeni...

Kedves Viki!
Tényleg nehéz belekezdeni, viszont ha már elkezded, észre sem veszed, úgy telnek a napok. Érdemes rászánni magad, ez a diéta tényleg nem az éhezésről szól, nekem elhiheted. Nagyon szeretek én is enni, pont ezért jó ez a módszer. A torna már egy másik dolog, de hozzá lehet szokni.
Kezdd el, meglátod, siker lesz a vége:)
Pusz: Judit
Hát nekem is kéne,csak olyan nehéz belekezdeni...
Nagyon tettszenek az írásaid, örülök, hogy az elsők között találtál meg, és a barátodnak mondhatom magam. Üdv Magdi

megtekintés Válasz erre: Müszélia

bármit inkább, csak ne nézzek ki úgy, mint a rubintos réka.

Kedves Müszélia, nekem sem az volt a célom, hogy olyan legyek, viszont a gyakorlatai hozzásegítettek ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben:)
bármit inkább, csak ne nézzek ki úgy, mint a rubintos réka.

megtekintés Válasz erre: kiki64

igen, a hit nagyon sokat számít még a fogyásnál is!
én már belefáradtam, feladtam, megbékéltem magammal, s ez sokkal jobb, mint számolgatni méricskélni
ám a cikked nagyon tetszett, s a kitartásod is
grat.

:)

Ki kellett tartani, mert sajna nem vagyunk gazdagok, és lecserélni az összes ruhámat lehetetlen lett volna:( meg jobban is éreztem magam attól, hogy sikerült:)
igen, a hit nagyon sokat számít még a fogyásnál is!
én már belefáradtam, feladtam, megbékéltem magammal, s ez sokkal jobb, mint számolgatni méricskélni
ám a cikked nagyon tetszett, s a kitartásod is
grat.

:)

megtekintés Válasz erre: Tündér

Nagyon tetszik a cikked, a fogyni vágyóknak adsz egy kis hitet vele és élő példa vagy, hogy működik a dolog kis kitartással. :)

Pussz,
Tündér:-)

Köszönöm, kedves Tündér, én úgy mondanám, hogy sok kitartás kell hozzá, főleg az olyanoknak, mint én, akik nem igazán rajonganak a mozgásért. Viszont mozgás nélkül tényleg semmit nem ér egyetlen diéta sem.
Nagyon tetszik a cikked, a fogyni vágyóknak adsz egy kis hitet vele és élő példa vagy, hogy működik a dolog kis kitartással. :)

Pussz,
Tündér:-)
Irj még neke tetszik!
Az embernek el kell tudni fogadni, hogy milyen az alakja...ez a legnehezebb!
Én lánykoromban mindig elégedetlen voltam az alakommal.A fiam is megjegyezte,hogy anya mekkora a feneked! Nem emiatt de lefogytam, csak a szerelem kellett! Aztán ha fel is jöttek a kilók már csal oda ahova kellett, hogy még kicsit több legyen...boldog vagyok az alakommal,bár néha eszembe jut, hogy jó lenne kevesebb kiló lennék! De az autó az oka mindennek!!!!!!
Jót nevettem Jutka! Mintha magamat láttam volna. Jó sok finom kaja, sült oldalas, a kedvencem a sült csülök. A mozgás... hát...úgy gondolom, amikor végiggyalogolom a 12 órámat, annyi elég is. De sajna a kilók nem ezt mondják. :(
Kedves Anubis! Én nem vagyok hízásra hajlamos, de elég sokszor zavar, hogy hiába eszek eltűnik! De az biztos, ha neked bevált mindenkinek ki kell próbálni! Mit veszíthetünbk nem? üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: