újabb események régebbi események további események
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Nem vagyok kozmetikus, de...

Látogatók száma: 266

Manapság nagyon jó kozmetikumok kaphatók. A lehet vékony smink ápol, s eltakar, de a maszk szerű álarc gusztustalanná teszi viselőjét.

Nagyon sok helyen, női lapokban, interneten stb. olvashatunk a sminkelésről. De nagyon sok helyen elfelejtik leírni, mitől kerül az egyik alapozó, spirál stb. 200 forintba, a másik pedig kétezerbe. Az extrém esetekről itt nem beszélek, mert úgy gondolom 3-4 ezer forint fölött már csak a márkanevet fizetjük, ez az a határ, amikor már nincs sok különbség a kozmetikumok között.
Az alapozók esetében az olcsóbb kategóriájúakkal az a baj, hogy maszk szerű bevonatot képeznek az arcon, akkor is, ha vizes szivaccsal dolgozzuk el. Ebbe a hibába főleg fiatal lányok esnek, amikor pattanásaikat szeretnék elkendőzni. Borzasztó látvány, amikor a nyaka fehér, arcán pedig vastagon áll az alapozó. Azt is tudni kell, az olcsó alapozók eltömítik a pólusokat, tehát a pattanások elkendőzésével csak még több pattanásra tehet szert, aki ezt használja. Igazán harminc éves kor alatt nincs is szükség alapozóra.
Nyáron szintén nem javasolt, hiszen leolvad az arcról. Télen a könnyű, szellőző kozmetikumok még védik is bőrünket és ha nem szolizunk, segít, hogy ne látsszon sápadtságunk. Azonban minden esetben figyeljünk rá, hogy nyakunkra, dekoltázsunkra is juttassunk belőle.
Ez után jöhet a por vagy kőpúder, amit inkább csak zsíros bőrűeknek ajánlott használni. Ezekre szintén vonatkozik, hogy csak jól szellőzőt és lehelet vékony rétegben ajánlatos használni.
Ha mindezzel megvagyunk, akkor sminkeljük a szemeket. Egy kis spirál mindenkinek jól jöhet, nagyszerűen emeli ki a szemet a pillákat. Azt azonban tudni kell, a nagy szemet még nagyobbá teszi, ezért aki kicsinyíteni szeretné, az először a pillák tövét fesse feketére szemceruzával. A szemhéjtus használatához meglehetős gyakorlat szükséges, valamint azt a pillák fölé lehet csak tenni, ami bagoly tekintetet okoz, ha nem vagyunk elég ügyesek. Ha szemhéjunkat árnyalni szeretnénk, tegyük ezt még a spirál használata előtt. Itt az olcsóság hátránya, hogy kis idő elteltével a ráncok között telítődik a szín, vagyis nem lesz egyenletes, esetleg le is kopik néhány óra alatt. Kék szeműek vigyázzanak a színekkel! Minden esetben vegyük figyelembe hajunk és ruhánk színét is. Nincs annál borzalmasabb, mint egy piros árnyalatban úszó arc és egy lila ruha. Brrrr...Vagy vörös haj, piros szájjal. Sose azt nézd, mi van a barátnődön!
A spirálozás teszi a szemen az i-re a pontot. Itt az olcsó spirállal azt érjük el, hogy pilláink összetapadnak, a smink rövid idő alatt a szemünk alatt landol, amitől gonosz boszorkánynak fogunk kinézni.
Jöhet a száj festése. Minden esetben használjunk kontúr ceruzát. Erre azért van szükség, mert nem hagyja "kifutni" a festéket. Ciki, amikor a rúzs elkenődik. Tartós rúzs már 900 forintért kapható, ebbe mindenképpen érdemes beleinvesztálni. Ezek általában ecsettel vihetők fel, ami eleve tökéletesebb eredményt ad. Kis száradási időt kell hagyni, de utána az eredmény tökéletes. Nem kerül a fogunkra brrrr és párunk szájára, arcára brrrrrr...........
Ha még mindig sápadtnak találjuk magunkat,akkor jöhet egy kis pirosító. Csakis jó minőségű és por alapú, vastag ecsettel, határozottan.

Ne feledjük a sminket este eltávolítani, lemosókkal, majd tiszta vízzel és arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat éjszakára bekenni valami krémmel. Aki nem akar drága ránctalanítókat, annak sem árt egy kis hidratáló, hogy a vizet pótoljuk éjszakára bőrünknek. Semmiképp ne kenjünk zsíros krémeket arcunkra, a száraz bőrnek hidratálás kell, nem zsírozás, azt hagyjuk meg a nyikorgó ajtóknak. :-))

Aki még sosem sminkelt, kérjen tanácsot barátnőtől, ismerőstől, próbálgassa otthon milyen színek állnak jól az arcához, stílusához. Vigyázzunk, sose csináljunk bohócot magunkból! Egy jó sminkkel éveket fiatalodunk, egy rosszal...ha nem is öregszünk, de nevetségessé válunk!

A cikket írta: MindenHatÓ

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Alig használok festéket, még jo, hogy ma már por alapuak ezek. Igy nem kell mindig ujat venni, nem romlanak rám:-)
Én sem vagyok híve a sok sminknek, általában a szememet szoktam kifesteni. Hétköznap csak ceruza és spirál. Bulikra pedig egy kis festékkel párosítom mindezt.
Érdekes cikk!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: