újabb események régebbi események további események
17:30
Fifti regisztrált a weboldalra
09:52
emillio válaszolt a Kérdezd a férfit menüpont egyik kérdésére
00:14
emillio új bejegyzést írt a naplójába
20:35
Yolla válaszolt egy szavazásra
19:44
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez
16:21
Yolla új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
13:40
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
11:51
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
10:07
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
22:55
Ilona új cikket töltött fel
21:17
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez
19:59
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
19:58
Ködmadár új cikket töltött fel
19:05
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez
18:07
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
14:51
Ilona új hozzászólást írt egy cikkhez
09:05
zsoltne.eva módosította a cikkét
16:58
Zet új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
16:58
Sáriell regisztrált a weboldalra
14:10
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez

Nem vagyok kozmetikus, de...

2010. április 10. - Látogatók száma: 259

Manapság nagyon jó kozmetikumok kaphatók. A lehet vékony smink ápol, s eltakar, de a maszk szerű álarc gusztustalanná teszi viselőjét.

Nagyon sok helyen, női lapokban, interneten stb. olvashatunk a sminkelésről. De nagyon sok helyen elfelejtik leírni, mitől kerül az egyik alapozó, spirál stb. 200 forintba, a másik pedig kétezerbe. Az extrém esetekről itt nem beszélek, mert úgy gondolom 3-4 ezer forint fölött már csak a márkanevet fizetjük, ez az a határ, amikor már nincs sok különbség a kozmetikumok között.
Az alapozók esetében az olcsóbb kategóriájúakkal az a baj, hogy maszk szerű bevonatot képeznek az arcon, akkor is, ha vizes szivaccsal dolgozzuk el. Ebbe a hibába főleg fiatal lányok esnek, amikor pattanásaikat szeretnék elkendőzni. Borzasztó látvány, amikor a nyaka fehér, arcán pedig vastagon áll az alapozó. Azt is tudni kell, az olcsó alapozók eltömítik a pólusokat, tehát a pattanások elkendőzésével csak még több pattanásra tehet szert, aki ezt használja. Igazán harminc éves kor alatt nincs is szükség alapozóra.
Nyáron szintén nem javasolt, hiszen leolvad az arcról. Télen a könnyű, szellőző kozmetikumok még védik is bőrünket és ha nem szolizunk, segít, hogy ne látsszon sápadtságunk. Azonban minden esetben figyeljünk rá, hogy nyakunkra, dekoltázsunkra is juttassunk belőle.
Ez után jöhet a por vagy kőpúder, amit inkább csak zsíros bőrűeknek ajánlott használni. Ezekre szintén vonatkozik, hogy csak jól szellőzőt és lehelet vékony rétegben ajánlatos használni.
Ha mindezzel megvagyunk, akkor sminkeljük a szemeket. Egy kis spirál mindenkinek jól jöhet, nagyszerűen emeli ki a szemet a pillákat. Azt azonban tudni kell, a nagy szemet még nagyobbá teszi, ezért aki kicsinyíteni szeretné, az először a pillák tövét fesse feketére szemceruzával. A szemhéjtus használatához meglehetős gyakorlat szükséges, valamint azt a pillák fölé lehet csak tenni, ami bagoly tekintetet okoz, ha nem vagyunk elég ügyesek. Ha szemhéjunkat árnyalni szeretnénk, tegyük ezt még a spirál használata előtt. Itt az olcsóság hátránya, hogy kis idő elteltével a ráncok között telítődik a szín, vagyis nem lesz egyenletes, esetleg le is kopik néhány óra alatt. Kék szeműek vigyázzanak a színekkel! Minden esetben vegyük figyelembe hajunk és ruhánk színét is. Nincs annál borzalmasabb, mint egy piros árnyalatban úszó arc és egy lila ruha. Brrrr...Vagy vörös haj, piros szájjal. Sose azt nézd, mi van a barátnődön!
A spirálozás teszi a szemen az i-re a pontot. Itt az olcsó spirállal azt érjük el, hogy pilláink összetapadnak, a smink rövid idő alatt a szemünk alatt landol, amitől gonosz boszorkánynak fogunk kinézni.
Jöhet a száj festése. Minden esetben használjunk kontúr ceruzát. Erre azért van szükség, mert nem hagyja "kifutni" a festéket. Ciki, amikor a rúzs elkenődik. Tartós rúzs már 900 forintért kapható, ebbe mindenképpen érdemes beleinvesztálni. Ezek általában ecsettel vihetők fel, ami eleve tökéletesebb eredményt ad. Kis száradási időt kell hagyni, de utána az eredmény tökéletes. Nem kerül a fogunkra brrrr és párunk szájára, arcára brrrrrr...........
Ha még mindig sápadtnak találjuk magunkat,akkor jöhet egy kis pirosító. Csakis jó minőségű és por alapú, vastag ecsettel, határozottan.

Ne feledjük a sminket este eltávolítani, lemosókkal, majd tiszta vízzel és arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat éjszakára bekenni valami krémmel. Aki nem akar drága ránctalanítókat, annak sem árt egy kis hidratáló, hogy a vizet pótoljuk éjszakára bőrünknek. Semmiképp ne kenjünk zsíros krémeket arcunkra, a száraz bőrnek hidratálás kell, nem zsírozás, azt hagyjuk meg a nyikorgó ajtóknak. :-))

Aki még sosem sminkelt, kérjen tanácsot barátnőtől, ismerőstől, próbálgassa otthon milyen színek állnak jól az arcához, stílusához. Vigyázzunk, sose csináljunk bohócot magunkból! Egy jó sminkkel éveket fiatalodunk, egy rosszal...ha nem is öregszünk, de nevetségessé válunk!

A cikket írta: MindenHatÓ

8 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 4. 13:40
Alig használok festéket, még jo, hogy ma már por alapuak ezek. Igy nem kell mindig ujat venni, nem romlanak rám:-)
2010. május 2. 17:38
Én sem vagyok híve a sok sminknek, általában a szememet szoktam kifesteni. Hétköznap csak ceruza és spirál. Bulikra pedig egy kis festékkel párosítom mindezt.
2010. április 10. 15:53
Érdekes cikk!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: