újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Változókorban lennék?

Látogatók száma: 324

43 éves kétcsaládos anya vagyok. Több olyan cikket is olvastam, mely a nők változókorával foglalkozik, tudom hogy minden nő másként éli át ezt az időszakot, egyénenként változik. Van aki könnyebben, van aki nehezebben vészeli át ezt a változást.

Úgy érzem, magam is elértem ezt a biológia határt. Fizikai értelemben nincs különösebb panaszom, de mostanában érzelmileg nagyon instabil vagyok, gyakran változik a hangulatom. Többször is tapasztaltam magamon az utóbbi időben, hogy minden ok nélkül depressziós, életunt lettem, máskor meg majd kicsattanok az örömtől.
Úgy érzem, hogy felettem már eljárt az idő, meglepetést, újdonságot már nem igazán tartogat az élet számomra.
Lehet, hogy mindezek oka szürke hétköznapjaimban keresendő, hiszen a munkába járás és a háztartás vezetése teszi ki mindennapjaimat. Az is lehet, hogy a hormonok, a változókor okozza ezt a hullámzó kedélyállapotot, nem tudom.
Pedig alapjában véve magabiztos, határozott egyéniség vagyok, úgy érzem, hogy engem a klimaxos idő inkább érzelmileg bizonytalanít el. Sokszor érzek belső feszültséget, türelmetlenséget, ingerlékenységet minden különösebb ok nélkül.
Néha kisebbségi érzések gyötörnek, máskor meg olyan magabiztos vagyok, hogy saját magamon elcsodálkozom. Bár fizikai értelemben szerencsére egészségesnek mondhatom magamat, úgy tudom, hogy a lelki béke nagyban kihat a test egészségére is.
Tisztában vagyok azzal, hogy a fiatalság és a szépség múlandó állapot, bele kell törődni a természet törvényeibe. Bár azt mondják, hogy a nő mindig NŐ marad, de Én úgy érzem, hogy sokkal inkább érzelmileg, mint testileg visel meg a változókor.

A cikket írta: Polly

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: viki555

Kellemetlen állapot,kissé félek tőle..

Kedves Viki, amikor vége,remélhetőleg nálad csak 1-2 évig enyhe-ritka lesz a tünet, ÁLLATI JÓ minden!!!!!!!! Szeretettel: Ági!!!!!!! Bármi az ok, 3 tea nagyon jót tesz: citromfű, orbáncfű, cickafark!!!
Én sem erre következtetek egyáltalán, pedig nálam 34 évesen " korai klimax"-ként elkezdődött, azután a méheltávolítás miatt azt sem tudtam én sem, most mi a csuda bajom van, de amikor elmúltak a tünetek, rögtön tudtam, hogy AZ volt, és végre végleg megszabadultam, hurrá, MINDEN jobb lett!!!!!!!! Azért Nálad a többiek véleményére szavazok!!!!!!! Jobbulást!!! Szeretettel: Ági
Kellemetlen állapot,kissé félek tőle..
nekem a 40-ik év szörnyű volt - még nem klimax, de akkor is - a 40 egy határ, amin nagyon fájdalmas keresztüllépni. azóta már mindegy.
Remek írás, úgy érzem, mintha barátnőkként ülnénk egymással szemben és kiöntenéd a szíved-lelked nekünk:-) Szerintem is sok dolog játszhat közre az időnkénti bizonytalankodásaidban... , lehet munkahelyi stressz, a férjed nehézségei, családi gondok, sok-sok más dolog bizonytalaníthatja el az embert. Lehet, hogy ezt érdemes felderíteni és rájössz, hogy valami kicsiség, amit esetleg meg tudsz oldani, vagy meg tudsz beszélni a társaddal. Én nem egyből a változó korra gyanakodnék, ez még nálad talán korai lenne...
Pussz,
Tündér
Ugyan már, Polly! Ugyan már! :) Még én sem. Valamit elértettél ezzel kapcsolatosan. Igaz nincs korhoz kötve semmi, de szerintem a leírtakból nem arra következtetek.
Kedves Polly, én csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni a véleményemmel. Nem vagyok szakértő, de szerintem se a változókor tüneteit produkálod.
Én hasonló esetben elmentem fodrászhoz, ....de Te úgy változtass magadon amit már régóta szeretnél, sokkal jobban fogod magad érezni és ezzel majd magadra vonod a családtagjaid figyelmét is. Vagy beszéljétek meg közösen, ki mivel tudna hozzájárulni, hogy örömtelibb legyen az életetek.
Sok sikert és mosolygós szép napokat kívánok.
Olvasva a többi cikkeidet, a hangulati ingadozásaid oka nem a klimax hatása. A magányosság, a társtalanság! Beszélj a férjeddel, gyermekeiddel. Szervezzetek közös családi bulikat, a kommunikáció meglásd csodákra képes.
Kedves Polly!

A hangulati ingadozások oka más is lehet, mint a korai klimax hatása.
Lehet akár "társas-magány", stb.

Szerintem egy 43 éves hölgy a legszebb éveit éli!!!
Mondom ezt, mert én ebben a koromban éreztem magam a legjobban. A gyermekek már nagyobbak, nem igénylik a mama minden szabad percét, jut idő másra is, s legfőképpen magadra kell, hogy jusson.
Szerintem - a bemutatkozó soraidból ítélve - nagyon aláveted magad a családnak, vagyis mindent feladsz, hogy tökéletes anya légy és feleség.
Bizony, ha az ember csak robotol, semmi örömszerzés a maga számára, fásulttá válik.
Ismerem ezt az érzést, a megfelelni akarást minden területen, s tudom nagyon nehéz. Valamikor én is hadakoztam magammal, de rájöttem, hogy változtatnom kell a magam és a családom érdekében.
Elég idegtépő munkám volt, s munka után úgy hazamenni, hogy a gondokat ne cipeljem az otthonomba.
Éppen ezért heti két napban munkaidő után frissítő programot szerveztem magamnak - egyedül!!
Az eltöltött időszak alatt kipihentem magam és úgy mentem haza a családomhoz, hogy nem volt gond már a második műszak.

Az a lényeg, hogy örömöd leljed a kikapcsolódásban, s meglásd a hangulatod is változni fog.
Lehet ez úszás, szauna, kozmetikai kezelés, az a lényeg, hogy merd magad kényeztetni, vagy járj a magad kedvében, végre gondolj magadra is.
Írd fel mi az amire nagyon vágysz, mi az ami boldoggá tenne és váltsd valóra.
Sok sikert hozzá, és légy egy kicsit most kegyes magadhoz.

Üdvözöllek: Helena
Kedves Polly !

Az érzelmi instabilitásnak, nem lehet hogy más az oka?
Idősebb vagyok Nálad- persze tudom, hogy a hormonok okoznak galibát,de pont akkor nem tudnak így hatni, ha érzelmileg stabil vagy , és örömeid vannak .
Kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban az évek múlása , nem feldolgozhatatlan, hanem új örömöket is tud hozni.
A Te életed Te tudod, de talán , ha nem szürke hétköznapokat említesz, és ha azok is, de a családtagjaid és magad számára csempészel beléjük egy kis színt - akkor Te is jobban érzed magad .
Persze ezt kivülálló nem láthatja jól, de azért , azon nem veszthetsz semmit, ha megkérdezed magadtól , hogy mi s igazán a baj, s magadnak őszintén is válaszolsz rá.
Szépet és jót Neked !
üdv,
Zita
Kedves polly! Az élet változásait mindannyian máképpen éljük meg, igaz én még nem vagyok annyi éves, de már 20 sem és szerintem mindenkorba más az ember és el kell fogadni bármilyen nehéz is! üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: