újabb események régebbi események további események
17:28
Clara62 regisztrált a weboldalra
16:47
Dаting sitе for sех with girls in Gеrmanу: https://links.wtf/x0EY ...
01:37
Adult online dating mеmbership numbеrs: http://twr.kr/mayW regisztrált a ...
14:59
AndroideBom regisztrált a weboldalra
11:12
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:28
Janó módosította a cikkét
09:47
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:08
RobertAbram regisztrált a weboldalra
13:54
lolabaryanova regisztrált a weboldalra
22:00
Janó új cikket töltött fel
14:44
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
14:21
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:09
Thе bеst women for sеx in yоur town Canada: https://s ...

Cérnaszakadás

2014. április 18. - Látogatók száma: 113

Jöjjön csak, Józsi bácsi, szaladjon be a konyhába, ott az asztalon a mobilom, hívja a mentőket meg a rendőrséget, mert mindjárt meghal Berci, beleszaladt a vasvillába. Igaz, a villa nyele a kezemben volt, azzal védekeztem, mert elegem van abból, hogy kékre, zöldre ver, ha beiszik a kocsmában. Tudja maga jól, hogyan élünk, ennél már az is jobb, ha a börtönbe megyek.

Kirepültek a gyerekeink, mindháromnak szakmát adtunk a kezébe, nekem már nincs több dolgom a világban, de úgy látom, Bercinek már annál is kevesebb van, alig pislákol benne az élet. Ni, hogy bugyog belőle a szép piros vér, nem látszik, mennyi a bor benne, mert vörösbort iszik, literszámra, a kocsmárosnak megint tartozik egy kisebb vagyonnal, de nem fizetem meg helyette, kérje számon tőle, ha hagyta, hogy hitelben vedeljen. Nem most, dehogy, már harminc éve úgy iszik, aztán, fizetéskor, nem is hazajön, hanem egyenesen a kocsmába, kifizetni a tartozását, és ami marad, azt hozza haza, hogy gazdálkodjak belőle, ötödmagamra süssek, főzzek belőle, fizessem a rezsit, meg a jószágok se bőgjenek éhen napszámra, mert mit is szólna a falu, mert a látszat az fontos.

Tudtam én, hogy szereti a bort, de lánykoromban csak vidám lett tőle, meg szépeket mondott, udvarolt, meg gavallér is volt, nem vettek fel a főiskolára, és érettségi után szeptemberben feleségül mentem hozzá, hogy ne a szüleimnek kelljen eltartani. Tudtam varrni, elvállaltam mindent, csakhogy ne kelljen munkahelyen dolgozni, mert így volt időm a jószágokat ellátni, a négy tehenet, tíz-tizenkét malacot, meg a közel száz kétlábút, volt abban csirke, tyúk, gyöngyös, meg kacsa is. Eleinte sietett haza munka után Berci, segített etetni, hogy mielőbb az ágyba kerüljünk, mert nagy természete volt. Tetszett nekem ez az állapot. Aztán hamarosan terhes lettem, és amikor nem kívántam már a házaséletet, csak késő este járt haza, a kocsmában múlatta az időt, de megkövetelte, hogy frissen főtt étel legyen vacsorára és ellenőrizte, hogy a jószágok alatt tiszta-e az alom.

Amikor már a nagy hasamtól alig tudtam felhúzni a kútból a vizet, a harmadik szomszédból Kerekesnél délutánonként átküldte a fiát, hogy segítsen. Megtudta Berci és úgy elvert, hogy a szám is kirepedt. Attól kezdve megállásom sem volt előtte, úgy éltem mellette, mintha a cselédje lennék, meg az ingyen ágyasa.

A harmadik fiunk után elköttettem magam, mert keservesen éltünk, alig adott haza pénzt, a gyerekek meg nőttek.

Elvállaltam mindent, amit hoztak az asszonyok, ágyneműt varrtam, meg ruhákat, pulóvert kötöttem éjszakákon át, hímeztem díszpárnákat is, csak fizessenek, mert abból vettem a boltból a kenyeret, sót, paprikát, mosószert, ruhaneműt, mert a többit megtermeltem, se zöldségre, gyümölcsre, se húsra nem kellett pénzt adni.

A fonalakat és a cérnákat a városban vettem, ott volt választék belőlük, és mindig figyeltem arra, hogy jó minőségűek legyenek, mert nem akartam elveszteni a kuncsaftjaimat. Bercit ezek nem érdekelték, nem is tudott róla. Természetesnek vette, hogy a fizetéséből egyre kevesebbet ad haza, a fiúk meg nőnek, mint a gomba. Kellett a pénz, felpucoltam néhány tyúkot meg kacsát, azokat eladtam a piacon, az árukból megvettem, amire szükségünk volt. Megtudta a férjem és akkor is elvert, de alaposan. A legkisebb fiam sietett a segítségemre, ha ő nem veszi észre a csetepatét, talán meg is ölt volna Berci.

Utána, nem mert bántani, egészen addig, amíg a fiúk itthon laktak. Csakhogy kirepültek és kettesben maradtunk. Berci továbbra sem segített a ház körüli munkákban, nekem meg már nehezemre esett a sok munka, leépítettem az állatállomány felét. No, akkor eltörte a bordámat. Megfenyegettem, ha még egyszer megver, megölöm.

Éppen az egy szem tehenünk alól almoztam, amikor részegen hazaért, és üvöltözött velem, hogy nem sütöttem neki túrós buktát, csak lekvárosat. Meg akart ütni, én meg védekezésül magam elé tartottam a villát és beleszaladt.
- Maga csak hallgasson, Piroska! Ne szóljon egyetlen szót sem! Én beszélek a rendőrökkel meg a mentősökkel.

Csinos, fiatal rendőrnő, aki bejön velem a házba, leültet, vizet ad, vigasztal. Nem kérdez semmit, csak jól körülnéz. Megterítve az asztal, két személyre. A gáztűzhelyen párállik a gulyásleves, illata betölti a konyhát. A lekváros bukta még langyos, kínálom, szabódik, végül megeszik belőle vagy hármat.

Kitör belőlem a zokogás.

Egy óra múlva megjelenik a legkisebb fiam, biztos Józsi bácsi értesítette.
- Nyugodj meg, anya, nincs semmi baj. Apa megint részegen jött haza és beleesett a vasvillába. Baleset volt, Józsi bácsi szerint is. A rendőrök teszik a dolgukat. Sírj, anya, sírj, megkönnyebbülsz legalább. Meglásd, minden jóra fordul. Itt leszek melletted.

Megfogja a kezem, megszorítja, és úgy érzem, valóban minden jóra fordul.
Vagy így, vagy úgy.

A cikket írta: Yolla

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. április 20. 16:37

megtekintés Válasz erre: emillio - 2014. április 20. 11:51

Éva drága!

Úgy tűnik, hogy a személyes szoftvered
el van állítódva! Nem úgy funkcionál, mint
más gondolkodó embereké!
Álmodj meg egy más megoldást, és írd le úgy,
hogy olvasva élvezhetővé váljon! Ha ezt meg tudod
tenni, akkor kommentelek és csillagozok hozzá!

Pussz: emillio

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2014. április 20. 11:51

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2014. április 19. 08:37

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Éva drága!

Úgy tűnik, hogy a személyes szoftvered
el van állítódva! Nem úgy funkcionál, mint
más gondolkodó embereké!
Álmodj meg egy más megoldást, és írd le úgy,
hogy olvasva élvezhetővé váljon! Ha ezt meg tudod
tenni, akkor kommentelek és csillagozok hozzá!

Pussz: emillio
2014. április 19. 14:22

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2014. április 19. 08:37

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Márpedig vannak vak komondorok,s nem úszhatja meg mindenki a verekedést.
2014. április 19. 08:37

megtekintés Válasz erre: emillio - 2014. április 18. 23:36

Kedves Yolla!

Villával dicsérd a napot! Már ha te fogod
a nyelét! Príma írás! Dicséret érte!
Megkaptad érte tőlem az öt csillagot!
Mert megérdemled!

Pussz: emillio

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2014. április 18. 23:36
Kedves Yolla!

Villával dicsérd a napot! Már ha te fogod
a nyelét! Príma írás! Dicséret érte!
Megkaptad érte tőlem az öt csillagot!
Mert megérdemled!

Pussz: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: