újabb események régebbi események további események
20:27
Meet sexу girls in yоur сity: http://6i9.co/2qtu regisztrált a weboldalra
13:54
lolabaryanova regisztrált a weboldalra
22:00
Janó új cikket töltött fel
14:44
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
14:21
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:09
Thе bеst women for sеx in yоur town Canada: https://s ...
17:12
CharlesTup regisztrált a weboldalra
13:51
Find уoursеlf a girl fоr the night in уour сitу АU: http://osp.su/25e5469 ...
11:11
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:18
ahjc.irfCitle regisztrált a weboldalra
14:42
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
06:16
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
06:13
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
03:20
Аdult оnlinе dating рhonе numbеrs: http://osp.su/4c8bbab regisztrált a ...
20:03
Brentbit regisztrált a weboldalra
14:22
Új cikk került fel a weboldalra
09:33
hello bro www.google.com/FelaTeme TYJWfelesegek.huYUIR regisztrált a ...
07:39
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:38
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
06:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Az utca emberei

2017. július 1. - Látogatók száma: 53

Ki hinné, hogy nyár van? Olyan kihaltak az utcák, a terek, szinte konganak az ürességtől. Nem csoda, hiszen az emberek többsége a nappali forróság után szinte beleájulnak az éjszakába és most alusszák ki, hajnaltájt a nappal és az éjszaka fáradalmait.

Hogy lehűlt a levegő! Egy kis felfrissülés nekem is jár - gondolta és lehuppan a frissen locsolt virágláda melletti egyik köztéri padra. Amióta felújították a teret, évek óta most először használja is. Ráérősen nézelődik. Nincs tülekedés, a padon rajta kívül nem osztozik senki. Komótosan rágyújt. Jólesik neki az első szippantás, de a másodikig már el sem jut, mert az utca embere honnan, honnan sem ott terem mellette. Jól érzékeli, társaságra vágyik, nem magányra. De, ha már itt van, feléje nyújtja cigarettája másik felét..

- Fél ember vagyok én? - kérdezi az ember, miközben elfogadja a felé nyújtott cigarettát és akit ezek után kénytelen jobban szemügyre venni.

- Nem egészen annak látszol, de megjártad a hadak útját, azt le sem tagadhatnád.

- Meg sem fordult ez a fejemben, de ami igaz, igaz, bizony rám férne egy alapos fürdés, és nagy ívben elpöcköli a csikket. De hát akkor nem itt lennék. Nem igaz?

Az ember feláll, mint aki menni készül. Izzadt testére tapadt jobb napokat látott ruhái alatt is látszik kisportolt, izmos alkata, miközben megropogtatja elgémberedett tagjait. Érzi, hogy vizslatja a másik és csak úgy mellékesen, odaböki.

- Ha nincs jobb dolgod, velem tarthatsz, persze, csak, ha kedved van, mivel viszonozni szeretném a baráti közeledésedet. Mostanában nem igazán találkoztam nagylelkűséggel. Ne szabadkozz! Ez nálam már annak számít.

Egy pillanatra eltűnik a bozótban, majd egy hatalmas zsák jól ismert tartalmát megcsörrenti. - Felezzünk? - kérdezi.

Az ember feláll, ezzel is jelezve: nem bánja. Elfogadja a meghívást. Megszomjazott. Izzadt testére tapadt jobb napokat látott ruhái alatt is látszik kisportolt, izmos alkata. Elindulnak. Egyik sem kérdezi a másiktól, „honnan jöttél, hová tartasz”. Egy az útjuk. Még a céljaik is azonosak. Olyan egyformák.. Mindketten beletörődöttek a sorsukba és igen szomjasak.

Ébred a város. Hamarosan felkel a nap. A város lakóival benépesülnek az utcák, a terek. Más minőségben ugyan, de ők lesznek az utca valódi emberei, mert ők vannak többségben, de ugyanazon darabban játszanak, és a nélkül, hogy mélyebben belegondolnának, részeivé válnak ennek a nagy egésznek, amikor elkezdenek szerepet játszani, improvizálni, mert mindig, mindent meg akarnak változtatni ebben a világban.

A cikket írta: zsoltne.eva

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. augusztus 13. 07:45
Köszönöm az ajánlást Hajdú Iminek!

Innen a székből nem sokat tudunk tenni az "utca embereiért", de talán eljut egyszer az értő fülekig és olyan olvasókhoz is, valakikhez, akik többet tudnak tenni annál, mint mi, akik csak felhívják a figyelmet.

Ne higgye senki, hogy nem látjuk mi folyik körülöttünk, milyen élethelyzetek mellett megyünk el napjában. Vannak, akik erről nem vesznek tudomást, de vannak olyanok, akik ezzel együtt kénytelenek élni. Egy ilyen helyzetben is emberek vagyunk, legalábbis annak kellene maradnunk, mert annál, amit látunk, tapasztalunk sokkal több van, mintsem gondolnánk.

Szebb napokat!
2017. július 3. 20:38

megtekintés Válasz erre: Janó - 2017. július 3. 19:20

Éva! Az emberek nem egyformák, és nem is válnak azzá semmilyen élethelyzetben. Ha hasonló is a sorsuk, mindegyik egy másik világ. A találkozások is lehetnek sokfélék. Te jól ragadtad meg a lényeget, egy hangulatot, amikor éppen keresztezik egymást a sorsok.

Köszönöm Janó! Valóban, nem egyformák, talán szerencsére, de lehet egy gesztus, egy szándék abban a pillanatban, hangulatban azonos, egy jó szó, egy szál közösen elszívott cigaretta, amire akkor és pont szüksége lehet az embernek... Pontosan ennyit szerettem volna kifejezni, mert ebben ez a lényeg.. Te ráéreztél.. :-)
2017. július 3. 19:20
Éva! Az emberek nem egyformák, és nem is válnak azzá semmilyen élethelyzetben. Ha hasonló is a sorsuk, mindegyik egy másik világ. A találkozások is lehetnek sokfélék. Te jól ragadtad meg a lényeget, egy hangulatot, amikor éppen keresztezik egymást a sorsok.
2017. július 1. 09:33
Mit számít? Soha nem az a lényeg, hogy "ki, kicsoda", hiszen ott kint az utca embereinél mindez nem számít, mert egyformák, még a sorsuk is lehet azonos. Ennek itt és most nincs jelentősége. Lehetnél akár te is az egyik, a másik, meg ő, akiknek elege lett a négy falból.. Mi ebben az érthetetlen? Rakd össze jobban és írd le. Van neked fantáziád, ha akarod érted. lehet ez a két ember csak árnyéka régi önmagának... :-)
 
2017. július 1. 08:29
Szia!

De szép is ez a nyár!

Bevallom, többszöri elolvasás után sem tudtam eligazodni, hogy ki kicsoda, bár azt érteni vélem, hogy miről is szólna a történet!

Ki az "én", s ki az aki nem az, "valódi" emberek...nem részletezem, hisz biztos van aki érti, de mégis valami olyan érzésem támadt, hogy rosszul lett összerakva a gondolat!

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: