újabb események régebbi események további események
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Saját naivitásának áldozata /internetes társkeresés /

2010. június 11. - Látogatók száma: 174

Egy kedves 35 éves vidéki lány túltéve magát a pár évig tartó kapcsolatának szakításán, az internet segítségével próbált rátalálni a boldogságra. A sok, csak szexuális kapcsolatra vágyódó kéjenc közt rábukkant Jony-ra, aki többnyire külföldön él, merthogy

A virtuális kontaktus során az egymásról és a lehetőségekről szerzett információk, illetve a reglapon szereplő fotóalbum illúziókban ringatta Kate-et, aki korábban soha nem járt külhonban.
Talán ez a rendkívüli lehetőség lehetett az oka, hogy meggondolatlanul belevágott a kiutazáshoz szükséges engedélyek több hónapi intézésébe. A pár hónapos munkából való kiesés jelentős veszteséget okozhatott volna, ha meghiúsul az utazás.
Jony gavallér módjára fedezte az engedélyek illetékeit és az útiköltséget is. Hogyne tette volna, amikor a tizen évvel fiatalabb Kate nagyon szemrevaló teremtésnek bizonyult.

Csakhamar eljött az utazás napja, amikor még semmit sem sejthetett az élete legszörnyűbb két és fél hetéről. A megérkezését követő pár napban szembesült a valósággal. Jony, már nem ugyan az az ember volt, mint akivel az üzeneteket és a beszélgetéseket váltotta.

Idézet Jony, magamról bővebben jellemzéséből: „Kedves, türelmes, romantikus alkatvagyok. Szeretek utazni, kirándulni, romantikázni kettesben a kedvesemmel. Az életben felmerülő problémáktól nem rettenek meg, hanem megoldom azokat. Vidám, optimista, őszinte ember vagyok. Vállalom a hibáimat és tolerálom a páromét. Kölcsönös segítséggel jobbá válhatunk. Még hiszek az igaz, tiszta szerelemben csalódásaim ellenére. Ezúton szeretném megkérni a tisztelt hölgyeket, hogy csak olyanok írjanak vagy jelezzenek valamilyen módon, akik komolyan szeretnének megismerni, maximum egy gyermekkel és 42 éves korig. Társat, feleséget keresek. Sok sikert mindenkinek, meg magamnak is.”

Ha csak a fele igaz lett volna az elhúzott mézesmadzagnak, akkor Kate nem igyekszik kitörni, hazamenekülni a „paradicsomból”, ami nem volt egyszerű a kiszolgáltatottsága miatt.
Azóta Jony követelést támaszt a ráfordítása miatt, rendszeresen üzenetekkel, telefonhívásokkal zaklatja, feljelentéssel fenyegeti Kate-et és az édesanyját.

Motivációs analízis (- amit Kate egyik barátja írt Jony-nak:)

Mint, ahogy láthatod a szerteágazó kapcsolataimat, több hasonló korú ismerősöm, köztük két kamionsofőr is akad.
Tegnap Jani barátom éppen itthon volt, aki több, mint 30 éve sofőr, a nemzetközi fuvarozásban 20 éve van jelen. Egy- két sör mellett megbeszéltük az eseteteket is, annak érdekében, hogy azonosulni tudjak a motivációddal.

A házépítést is tervezéssel illik kezdeni. Nem hiszem, hogy Te alaposan átgondoltad azt, hogy bárkit, de főleg a Kate-et kicsalogasd magad mellé. De, hogy verziókat nem futtattál le a megálmodott tervedről, az biztos.

Először Kate-ről: Ez a lány annak ellenére nem buta, hogy még kisvárosinak sem mondható. Tehát a szó legszorosabb értelmében földhözragadt. Kerék csak akkor kerül alá, ha felül a biciklire vagy a buszra, hogy a közeli városba elmenjen nagyobb bevásárlás miatt.
Te, meg tettél alá legalább 16 kereket, ráadásul nonstop. Nem tudom, hogy mennyire ismerted a nők, illetve Kate természetét, igényeit, napirendjét, bioritmusát. De úgy gondolom, hogy ez nem is igazán fordult meg a fejedben. Egy természetjáró, örökmozgó fiatal szervezetet belekényszeríteni egy kocsiszekrénybe, ritkán, rövid pihenőkkel. Egy szabad madárkát zártál kalitkába.

Igen, mondhatnád, hogy önszántából választotta a "kihagyhatatlan" lehetőséget. Szerintem, ha a jelentkezőkkel érzékelteted a napirendedet, a fuvarozással járó nehézségeket, a valós körülményeket, akkor nem hinném, hogy európai értelmes nőt találnál erre a pozícióra. Nem úgy, mint ázsiait, pl. kicsi kínait, azzal mindent megtehettél volna, mert a kultúrájuk alárendelt szerepet biztosít csak a számukra évezredek óta.

A pár***anon. hu - n, az oldaladon sem látok ilyen helyzetjelentő publikációt.
Jani gondolatait összegezve arra a megállapításra jutottam, hogy a motivációdat, szándékodat minden túlzás nélkül nevezhetnénk rabszolgatartásnak.
Mit szólnál hozzá, ha holnaptól egy termelési szalagon kellene, széria munkát végezned? Számodra megszűnne az utak, az utazás szabadsága. A monotóniába hamarabb belebetegednél, mint 2,5 hét.

Én imádok vezetni és utazni is, de ha az autópályán 3 órán át nyomni kényszerülök a pedált, akkor igencsak halálra unom magamat, még akkor is, ha nem egyedül vagyok. Valakit áthelyezni a tradicionális miliőjéből eléggé meggondolatlan dolog. Ez olyan, mintha udvaros felnőtt kutyát vittél volna lakótelepi lakásba.
Úgy vélem, hogy Te szabadon választottad a kamionozást, látsz benne inspiráció. Kate-nek viszont közvetett módon a személyi szabadsága, mozgási lehetősége eléggé korlátozottnak volt mondható melletted.

Jani barátom verziója szerint, Te egy automatát akartál faragni Kate-ból. Kényelmeset a hasznossal és a biztonságossal akartad ötvözni. Ehhez viszont nem a megfelelő célszemélyt választottad. Ha egy primitív nőt (tanyasi lukat) invitálsz ki magadhoz, akkor biztosan bejön a számításod. De, ha a Kate-nek csak a helyesírását figyelted volna meg, akkor rájöhettél volna, hogy Ő egy nagyon értelmes kis Nő, akinek messzebbre nyúlnak az igényei, mint hogy a kedvedre tegyen, amikor úgy kívánod, főzzön, amikor Te pihened a vezetés fáradalmait.

Amikor ezt a projektet kitaláltad, számolnod kellett az üzleti kockázattal is. Ha végeztél volna megfelelő piackutatást, akkor a „tőkédnek” megfelelő beruházást választasz.
A számításaid sajnos nem jöttek be, mert rossz lóra tettél.
Ha csak egy kutyát tartasz, annak is vannak költségei. Vételár, táplálás, oltások, stb.
Ha a kutyád lenyel egy darazsat és megfullad, vagy infarktusban kimúlik, akkor visszamész az eladóhoz vagy az állatorvoshoz, hogy fizesse meg a károdat?
Ugyan már barátom!

Kate-nek felhívtad a figyelmét, hogy semmilyen kockázatot nem kell vállalnia az anyagiak területén, ha nem jöttök ki egymással, akkor minden kötelezettség nélkül hazamehet. Különben szerinted kiment volna az ismeretlenbe, az ismeretlenhez?
Ez és az ígérgetéseid voltak a mézesmadzag részei.

A valóság, viszont teljesen mást mutatott odakint neki. A rokonaitól és ismerőseitől való határozott elszigetelő magatartásod (netes kapcsolat) ellen mit tudott tenni?
Egyedül a konzulátuson tudott volna segítséget kérni, amit meg is említett az egyik konfrontációtokkor. De azonnal ráébredtél, hogy ez nem öregbítette volna a jó híredet.

A teljes kiszolgáltatottsága folytán bármibe belekényszeríthetted könnyedén. Még adós papír aláírását is megtette, csakhogy reményt lásson a szabadulásra.
Szívesen meghallgatom a Te verzióidat is. De inkább tartogasd az energiádat a vallomás tételekre. A vélt károd megtérítésének lehetőségéről, majd dönt a bíróság, ha keresetet indíthatsz, mert, hogy ezzel fenyegetőzöl. De ne feledd, kezdeményezőként neked kell megelőlegezned a perköltséget, feljelentési, ügyvédi illetéket.

Ezzel megint egy üzleti kockázatot vállalsz, ami jóval nagyobb volumenű, mint az eddigi követelésed. Az esélyeidet Én most nem latolgatom, mert magad is beláthatod, - de bárki ezen levelem olvasata folytán is, - hogy nem sok van. Neked viszont megvan erre is a pénzed, hogy kidobd az ablakon. Ha nem volnának ilyen naiv emberek, tyúk-perek, akkor már régen bezárhatták volna a bíróságokat.

Egy utolsó gondolat. Én már korábban ismertem Kate-et, mint Te. Nagyon bízott benned, meg a hitegetésed valóságában. Azt hittem magam is, hogy a boldogságot kapja. De Őt mindenki megszívatta eddig a kétszínűségével és a hazugságokkal.
Viszont akkor még nem álltunk mellette….

A cikket írta: Lakyluck

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 17. 16:01
Laky! Mindketten tudjuk a társkereső oldalak árnyoldalait. De nem mindenki van így ezzel. A hölgy meglehetősen naiv, ugyanakkor bátor volt. Soha nem mennék el senki hívására, amíg ő nem jön el hozzám...szóval a kutya valahol kettejük között ásódott el. Persze, hogy a pasi követelése nem jogos, de a hölgyet se mondanám okosnak. Pá!
2010. június 12. 04:58
Kedves Szabi!
Kellő alaposság, felkészülés mellett könnyen kiszűrhetőek a komolytalan vagy a hátsó szándékú társkeresők. A szerencse nem gondolnám, hogy közrejátszik, mivel többnyire kiszámítható az eredmény.
A puding próbája az evés. Elég sok pudingot meg kell kóstolnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb személyt.
Köszönöm a hozzászólásodat!
üdv: guardian angel
2010. június 12. 04:27
Én sem bízok az internetes társkeresésben, de nagyon sok olyat hallottam hogy egyeseknek bejött. Lehet szerencse kérdése is? Nem tudom. Mindenesetre az ilyen társkeresésben nekem túl sok a talán.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: