újabb események régebbi események további események
01:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:30
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:01
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Sorsszerű szerelem

2009. december 11. - Látogatók száma: 148

Vannak olyan történetek, amelyek hallatán kénytelen az ember hinni abban, hogy van sors, ami irányítja az emberek életét. Nekem a barátaim szerelme mutatta meg, hogy vannak eleve elrendelt dolgok.

Hatalmas diákszerelem volt Ági és Joci közt. Olyan elválaszthatatlanok voltak, hogy mi, barátok biztosak voltunk abban, hogy együtt élik le az életüket. Úgy tudtak egymásra nézni, hogy csak a vak nem látta, hogy a sors egymásnak rendelte őket.
Mindig is vágytam olyan elsöprő érzésre, mint amit ők éreztek egymás iránt. Amikor már attól megborzongsz, hogy kinyílik a kávézó ajtaja, amit fél órája bámulsz és belép az az ember, aki nélkül csak fél vagy.

Ez a vibrálás évek alatt sem szűnt meg köztük, még akkor sem, amikor közös albérletbe költöztek. Aztán Joci ösztöndíjat kapott a berlini egyetemre. Mivel Ági a doktoriján dolgozott így fel sem merült, hogy ő is menjen Jocival, aki már évek óta várt erre a lehetőségre.
Éjszakákon át beszéltek arról, hogy ezek után hogy alakul a kapcsolatuk. Sírások és összeborulások után Joci kiköltözött. Berlinben, míg Ági maradt a bérelt kis pesti lakásban.

Egy héten többször is levelet váltottak, mert telefonra nem volt pénzük. Számolták a heteket, napokat a viszontlátásig. Így ment ez majdnem másfél éven át. Aztán amikor Húsvétkor hazajött Joci, már nem láttuk a tüzet. De nem csak rajta, hanem Ágin sem. Csak ültek egymás mellett abban a kávézóban, ami a törzshelyünk volt annak idején és mindannyian éreztük, hogy valami elmúlt, megváltozott.
Senki nem mondta ki, de mindenki tudta.
Az ünnep után Joci visszament Németországba, Ági maradt. Kikísérte az vasútállomásra. Nem kellett megszólalniuk, csak egymás szemébe néztek és elbúcsúztak.

A szakítás után mindketten totálisan más típust választottak.
Három éven belül mindketten családot alapítottak, elismert szakemberek lettek a területükön. Egyszerűen besimult az életük.
Valami megmagyarázhatatlan sorszerűség hozta, azt, hogy Ági férje ugyanabban az évben lett autóbaleset áldozata, amikor Joci feleségénél rákban meghalt.

A következő évben, amikor Ági karácsonyi ajándékok után kódorgott a körúton, eltévedt a régi jó kis kávéházhoz. Teljesen átfázott és a keze is majd leszakadt a sok csomagtól, ezért úgy döntött, hogy beül egy kávéra.
Amint belépett elejtett minden. Joci ült a bejárattal szemben, a kedvenc asztaluknál.
Sokat beszélgettek. Mindent elmondtak egymásnak, amit akkor ott a pályaudvaron nem.
A beszélgetés végére újra úgy néztek egymásra, mint akkor régen.

A cikket írta: kisréka

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

2010. március 3. 10:40
Jó kis történet, de érdemes lenne tudni, mit nem beszéltek meg anno a pályaudvaron. Azaz miért is szakítottak voltaképp?
2010. március 6. 21:12
Azt nem mondták ki, amit mindketten tudtak: a távolság miatt kihűlt a szerelmük, amit öröknek hittek.
2010. április 28. 12:01
Ha együtt van két ember akkor is hullámzik az érzelmi kötődés a másikhoz.Ha messzire vannak, akkor a hullámvölgy hosszabb ideig is eltarthat.Szerintem itt is ez történt, de minden jo ha jo a vége:-))
2011. június 17. 12:19
Tetszett:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: