újabb események régebbi események további események
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:01
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A KIT és én (I. rész)

2011. június 26. - Látogatók száma: 63

A KIT egy rövidítés, mely a Kriston Andrea nevével fémjelzett intim tornát jelöli. /Ajánlom elsősorban az első online "nőikör" újdonsült tagjainak, továbbá mindenkinek, akit érdekel a téma/(A cikk nem friss, korábbi blogbejegyzés, személyes blogomban)

Körülbelül 2 évvel ezelőtt került a figyelmem középpontjába a torna (jelenleg 25 éves vagyok), amikor komolyabban elkezdtem a nemiségemmel, nőiségemmel, ezek megélésével, egészségével foglalkozni. A torna megtetszett, beszereztem, de egy-két hetes információáramlás után valahogy alábbhagyott az érdeklődésem. Szokott ez így lenni, olyan szalmaláng típus vagyok, hirtelen nagyot lobbanok, aztán gyorsan elégek, vagy nem. :)
Egy-két komolyabb csomó után, az életem vezérfonalán, ismét visszatértem az intim tornához, visszakanyarodtam, és újabb információk után kutattam. Keresgéléseim eredménye az lett, hogy tavaly október-november környékén találtam egy hirdetést, mely szerint több alkalmas intenzív intim torna tréningen lehet részt venni Miskolcon. Kapva kaptam az alkalmon, és rögvest billentyűzetet ragadtam, hogy informálódhassak a részvételről, árakról stb. Egy-két levélváltás után, egy látatlanban is szimpatikus hölggyel konkretizáltam, hogy december elejétől egy 5 alkalmas tréningen veszek részt, melynek tartalma csak nagyvonalakban volt "kiszámítható". Aztán persze az élet teljesen mást produkált, de ezt már megszokhatnánk.
Előre közlöm, hogy nem volt különösebb, végső stádiumban lévő nőgyógyászati problémám, ugyanis sokan vélik úgy, hogy csak azok veszik, vagy vehetik igénybe, akiknek komolyabb "női" betegségei vannak. Pusztán kíváncsi voltam, és megelőzés céljából fontosnak tartottam.
Az első alkalom előtt várakozással teli napokat töltöttem el, amikor már szinte be voltam sózva, alig tudtam kivárni, hogy végre az a nap következzen. Egy egyesületen keresztül zajlott a tréning, nem tudom, hogy említhetem-e az összeget, kb. egy bármilyen kezdő/haladó tanfolyam árához hasonlítható. Első hallásra kicsit sokalltam, de úgy gondoltam egy próbát megér, és különben is december következett, tele ünnepekkel, meg szülinappal. :D
Mivel az órák abszolút bensőségesek voltak (de semmiképpen sem erotikusak, kínosak, feszültek, feszengősek), és bizalomteljes, nyugodt légkörben történtek, úgy gondolom nem lenne fair, ha bármilyen konkrét részletet említenék. Inkább a rám gyakorolt hatásokról mesélnék.
Úgy gondolom jó lenne, ha már az iskolában, a végképp értelmetlen, szerencsétlen, rosszul szervezett -és még sorolhatnám- felvilágosító órák helyett tartanának ilyen intim tréninget a fiataloknak, mondjuk kis csoportokban, de kötelező jelleggel. Fiúknak, lányoknak egyaránt, de főleg lányoknak.
Talán akkor nem tartanánk mi nők ott, ahol most tartunk, a fene nagy önállósodási és feminista törekvéseink által. Majd mi....nincs szükségünk segítségre, mindent meg tudunk oldani egyedül, egymagunk, mert páratlan akaraterővel és kitartással rendelkezünk, no meg fájdalomtűréssel. És akkor sem adjuk fel, vagy mutatjuk ki gyengeségünk, ha már konkrétan a belünket húzzuk magunk után 2 méterrel. De ez egy másik hosszú mese lenne.
A lényeg, hogy a tréning segít megérteni, megismerni és nem utolsó sorban megszeretni testünket, működésünket, nőiségünket. Segít kapcsolatba kerülnünk az "ősnőnkkel", aki mindig figyel, jelez, és őszinte. Ha hallgatnánk rá, kevesebb problémánk lenne. A tréning segít megérteni és megszeretni a ciklusunkat, a menstruációnkkal együtt, ami része a belső tisztulásunknak. Hihetetlen lelki élményekben volt részünk, nagyon sokat beszélgettünk, vagyis leginkább a trénerünk beszélt, aki egy igazi Nő volt. Sugárzott. És nem attól volt nő, mert most jött ki a szépségszalonból, vagy mert a legújabb trendeknek megfelelő ruhakölteményekben volt, vagy mert tökéletes hibátlan szempillája, mosolyvonala, orra, szája....egyebe volt. A kisugárzásának köszönhette. Valamiféle misztikus bájt, titkot, nyugalmat, szeretetet, magabiztosságot sugárzott, ami egy kerek egésszé tette. Ez tesz jó nővé egy nőt, nem a sallangok. És igen, azért, mert Ő már tudta, amit mi még nem, hisz Ő volt a tréner. :D
Már az első alkalom után is úgy gondoltam, hogy pénzben nem mérhető fel az a plusz, amit a tréning által kapunk. És végre, mint egy kerek egész, úgy tekint a tréning, és a tréner, minden résztvevőjére.
Ez nem "csupán" intim torna. Azt talán egy alkalom alatt megtanulhattuk volna, ez egy teljes reformprogram, melyben mi magunk is rájöhetünk arra, hogy a testünkben, és az életünkben minden mindennel összefügg, minden hatásnak van egy ellenhatása. És ha figyelünk a jelekre, rezgéseinkre, akkor nem csak megérhetjük, hanem meg is előzhetjük az esetleges problémákat. Egyszerű és érthető, nem kell biokémikusnak, vagy atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, ami egyébként is látható.
Továbbá ez nem egy kipipálható egyszeri tréningsorozat. Csak útmutató, hogy miként folytathatjuk az életünket, bízva abban, hogy örömteli lesz. Mikor kilépünk -valamelyest- a tréner/tréning életéből (ugyanis a lezárás után is nyitott kaput hagyhatunk magunk mögött, amin bármikor kopoghatunk, ha szükség van rá), a saját felelősségünk, hogy mit kezdünk ezzel a tudással. Hasznosítjuk, vagy a kezdeti lelkesedés után visszatérünk a megszokott kis életünkhöz.
Jómagam azóta is tornázok, figyelek, és buzdítok mindenkit (nőt és férfit), hogy vágjon bele. Ennek köszönhetően szeretem a testem -még jobban-, megértem, és átélem a nőiségem. Mert igenis emberek vagyunk, de férfi és nő között azért van különbség, mert mások a szerepeink, az életben ránk váró feladataink. Valamint az, hogy különbözünk, egyáltalán nem rossz, sőt, ettől szép és színes az életünk. Nem zavar ha a férfiak előre engednek, előzékenyek, ha udvariasak velem, vagy átveszik a szatyromat, "csak mert" nő vagyok. Nem kell ezt visszautasítanom, mert nem attól tűnök erősnek. A nők ereje teljesen másban mutatkozik meg, és ez így van rendjén. A hagyományos értékeket nem kell felrúgnunk, csupán, ha szükséges, a kor "elvárásai" szerint módosíthatjuk.
Most pedig, akit egy kicsit is elgondolkodtatott az irományom, az nézzen utána a témának. Sajnálom, hogy inkább a nőket szólítottam meg, de egyértelmű, hisz én is nő vagyok, és az élményeim is ezzel kapcsolatosak, de kérem a férfiakat is, hogy ne féljenek felvállalni érzéseiket, és egyik férfi sem lesz kevésbé férfi attól, ha úgy érzi ápolnia kell férfiegészségét, vagy szüksége van egy megértő/segítő környezetre, ami iránytűként szolgálhat számára az élet útvesztőiben.
Szép napot, jó "nőciskedést"!

A cikket írta: Zsizsik

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 26. 19:15

megtekintés Válasz erre: - 2011. június 26. 18:21

Szia Inga!

Én nem tudom mire gondolsz, írnál te is róla? Mindent tudás jól jön!

Puszik! Donna

Szia Donna!

Rendben, megírom. De a naplómba fogom feltenni.
Minden új ismeret jól jön :)

Puszi: Inga
2011. június 26. 18:38

megtekintés Válasz erre: - 2011. június 26. 18:20

Szia Zsizsi!

Jó lett a cikk, a tegnap estét pedig nagyon élveztem! :)
Jöhet a következő, már gyakorlok! :)


Puszik, Donna

Drága Donna :) csak fokozatosan :)
Pussz.
2011. június 26. 18:21

megtekintés Válasz erre: Inga - 2011. június 26. 14:31

Kedves Zsizsik!

Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a cikket. Sokaknak jelent(het) újdonságot. Úgy gondolom, az ilyen ismereteket széles körben kellene terjeszteni.
Én még az Aviva - módszert javasolnám, férfiaknak és nőknek egyaránt.

Köszi, hogy megírtad!

Szép napot! :)

Inga

Szia Inga!

Én nem tudom mire gondolsz, írnál te is róla? Mindent tudás jól jön!

Puszik! Donna
 
2011. június 26. 18:20
Szia Zsizsi!

Jó lett a cikk, a tegnap estét pedig nagyon élveztem! :)
Jöhet a következő, már gyakorlok! :)


Puszik, Donna
2011. június 26. 17:31

megtekintés Válasz erre: Bianka - 2011. június 26. 17:05

:)

Sajnos én olyan szalmaláng típus vagyok, aki tényleg pillanatok alatt elég.:(

Ezzel szerintem semmi probléma, ez inspirálja a környezetet. Szerintem a szalmaláng típusok zavarják fel az állóvizeket. Egy kis fűszer, kell mint a curry, ami isteni, de persze ha sok van belőle akkor kiégeti a szád :)
Szóval a szalmalángok hasznosak :)
Pussz
2011. június 26. 17:05
:)

Sajnos én olyan szalmaláng típus vagyok, aki tényleg pillanatok alatt elég.:(
2011. június 26. 16:13

megtekintés Válasz erre: Pumukli56 - 2011. június 26. 16:10

Megfogadtam a jó tanácsot. Edzeni fogok.

:D Az első Férfi hozzászóló, megtisztelsz.
Ölelke!
2011. június 26. 16:10
Megfogadtam a jó tanácsot. Edzeni fogok.
2011. június 26. 16:08

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. június 26. 14:57

Jó kis cikk. Itt már nem lehet elbohóckodni, mint tegnap tettük. Vagy-vagy!
Szerintem sosem késő felvállalni nőiségünket. Lehet azt kecsesen is tenni, amit eddig harcosan igyekeztünk, fitogtatva mi mindenre vagyunk mi nők képesek azon túl, hogy nők vagyunk.
Engem leginkább azért is érdekel ez, mivel sokat vagyok egyedül és végzek férfi munkát, nehogy már elveszítsem a kedvet ahhoz, hogy alapból nő vagyok, aki ráadásul még hódítani is akar! :-)

Köszi Éva!
A tegnap este úgy volt jó, ahogy volt :D Majd összeszedünk egy-két alap hódítási trükköt is a Nőikörben :)
Puszi
2011. június 26. 15:09
Szia Zsizsik! Nagyon jó cikk! Puszik Orsolya
2011. június 26. 14:57
Jó kis cikk. Itt már nem lehet elbohóckodni, mint tegnap tettük. Vagy-vagy!
Szerintem sosem késő felvállalni nőiségünket. Lehet azt kecsesen is tenni, amit eddig harcosan igyekeztünk, fitogtatva mi mindenre vagyunk mi nők képesek azon túl, hogy nők vagyunk.
Engem leginkább azért is érdekel ez, mivel sokat vagyok egyedül és végzek férfi munkát, nehogy már elveszítsem a kedvet ahhoz, hogy alapból nő vagyok, aki ráadásul még hódítani is akar! :-)
2011. június 26. 14:36

megtekintés Válasz erre: Inga - 2011. június 26. 14:31

Kedves Zsizsik!

Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a cikket. Sokaknak jelent(het) újdonságot. Úgy gondolom, az ilyen ismereteket széles körben kellene terjeszteni.
Én még az Aviva - módszert javasolnám, férfiaknak és nőknek egyaránt.

Köszi, hogy megírtad!

Szép napot! :)

Inga

Igen, Inga, arról is olvastam már, az a módszer is hasznos. Kinek melyik tetszik meg jobban, de akár a kettő párhuzamosan is jó lenne, bár talán az már megszállottság lenne :)
Üdv: Zsizsik
2011. június 26. 14:31
Kedves Zsizsik!

Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a cikket. Sokaknak jelent(het) újdonságot. Úgy gondolom, az ilyen ismereteket széles körben kellene terjeszteni.
Én még az Aviva - módszert javasolnám, férfiaknak és nőknek egyaránt.

Köszi, hogy megírtad!

Szép napot! :)

Inga
2011. június 26. 12:58

megtekintés Válasz erre: Black Angel - 2011. június 26. 12:50

Szia Zsizsik! Belépek a klubba, az éjjel nagyot alakítottatok, szétröhögtem magam, nem is tudtam írni!! Puszi: Angyal :)

Nos, igen. Alakítás volt bőven :D Nyílt klub, várunk szeretettel. Pussz.
2011. június 26. 12:50
Szia Zsizsik! Belépek a klubba, az éjjel nagyot alakítottatok, szétröhögtem magam, nem is tudtam írni!! Puszi: Angyal :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: