újabb események régebbi események további események

A TÉT? ÉLETBEN MARADNI

2011. február 2. - Látogatók száma: 54

A TÉT? ÉLETBEN MARADNI!

Fiatalon még nem gondolunk a középkori, időskori, életminőségünkre, amely elkerülhetetlenül bekövetkezik (most nem azokról van szó, akik már a zsenge korukon túllépve direkt módon, tékozlóan fogyasztják az egészségüket, energiájukat). Bekövetkezik, de nem mindegy, hogyan, sok szenvedés közepette, vagy elviselhető életfeltételt alakítunk ki magunknak, és lehetőleg úgy, hogy minimális gyógyszer szedésére legyen szükségünk. A tudósok állítása szerint, lehetséges, rajtunk, magunkon múlik.

Dr Lenkei Gábor az „EGÉSZSÉG” című könyvében, a könyv elejétől a végéig hosszan taglalja: Miért élünk fele annyi ideig, mint kellene, lehetne; minek hiánya okozza, hogyan alakították az orvosképzést a betegség-ipar céljaihoz (a gyógyszeriparhoz). Nem az orvoslás ellen ágál, hanem a túlzott gyógyszerfogyasztás ellen, és hogy az orvosok nincsenek érdekelve a betegség megelőzésében, de annál jobban (az orvosok bizonyos része) a gyógyszerek kiírásában.

Dr Lenkei Gábor, a tudomány, az orvoslás érdekében Bertrand Russel mondását idézi: „A tudomány emberének nem csak az a feladata, hogy megbirkózzék a tudományokkal, amelyeknek az ember a tárgya, hanem — és ez már sokkal nehezebb dolog — rá is kell venni a világot, hogy szívlelje meg azt, amit ő felfedezett.
Ha ezt a vállalkozást nem koronázza siker, az ember önmagát fogja elpusztítani a félúton megrekedt okosságával”.

Az EGÉSZSÉG című könyv végül is azt szeretné az agyunkba vésni, ha már nem táplálkozunk egészségesen, és mégis szeretnénk, lehetőleg az optimális egészséget elérni, a hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat (ezek már eleve hiányoznak, a kizsigerelt talajban fejlődő növényekből) ételpótlókkal kiegészíthetjük. Ezzel bizonyos fokig megelőzhetjük a szerveink roncsolódását, esetleg a rákos daganat kifejlődését. Ha pedig tartózkodunk a zsíros, a sós ételektől, annál nagyobb hatást tudunk (gyárilag készített) a bevitt ásványok, vitaminokkal elérni.

A bevezető után szeretném, a kedves olvasok figyelmét felhívni, a C-vitaminra,
Vagy, a folyamatosan fogyasztott citromra (citrom a hatékonyabb). Hihetetlen, mekkora erővel tudja a vérünket a káros anyagoktól megtisztítani, a betegséget okozó baktériumokat pusztítani, s ezzel gátolni a betegségek kialakulását, és állítólag (a kísérletek bizonyították) megöli a rákos sejteket, és a szervekben keletkezett cisztákat. Valószínű ezt nehéz elhinni, de nem nehéz a citromot vagy a C-vitamint beiktatni az étkezési szokásainkba.

Hogy mért nem tudjuk, mind ezt, aminek már köztudottá kellett volna válnia? Duncan Shelley is megírta, az ELME GYILKOSAI című könyvében. Azért, mert ha kevés a beteg, vagy hamar meggyógyulnak, a gyógyszergyárak hatalmas profittól esnek el. Éppen ezért van az, hogy a legtöbb gyógyszer, csak tünetkezelő. Például azzal, hogy egy kitűnő fejfájás csillapító megszünteti a fájdalmat, az okot, hogy miért fáj, nem szünteti meg. Ez akkor is igaz, ha csak heveny fejfájásról van szó.

A cikk írója, Jutka

A cikket írta: Jutka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. február 3. 20:17
Kedves Jutka!
Valoban fontos informaciokat kozoltel a cikkedben, melyekkel mar tobb alkalommal talalkoztam en is, foleg a citrom jotekony hatasarol! Legfontosabb lenne mindenki szamara a betegsegek megelozese, ami a megfelelo, korszeru es egeszseges taplalkozas, mozgas nelkul nem johet letre. Nap mint nap halljuk a mediaban, olvassuk kulonbozo forumokon, hogy mit, hogyan kellene csinalnunk, de sajnos megsem tesszuk! A hagyomanyos magyar konyha sem segiti elo az egeszeges taplalkozasi szokasokat.
En mar jo ideje elkerultem "otthonrol" es csak most latom a kulonbseget az itteni es a hazai taplalkozas kozott. Sosem gondoltam magamrol, hogy valaha is beteg lehetek egy adag isteni toltottkaposzta, vagy pacalporkolt elfogyasztasa utan. Megis eljott szamomra ez az ido is. Most mar ovatosabb vagyok egy-egy hazalatogatas alkalmaval, de azert azokat a jo magyar izeket nem tudom elfelejteni! Udv. heleenke
2011. február 3. 19:26
Szia kedves Jutka!
Örülök, hogy megosztottad velünk ezeket az ismereteket. Én eddig sem olvastam ilyen témájú könyveket, ezért ha valaki megtette, külön köszönet érte.
Csak azt nem értem, ha olyan fontos hogy egészséges társadalom jöjjön létre, akkor miért kerül ez olyan sokba, hogy szinte megfizethetetlen. Legyen az akár citrom, narancs, zöldségféle, rostos, ásványokban és vitaminokban gazdag élelmiszer. Kinek van erre pénze? Mert igény az lenne, de nem lehet megvalósítani.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy ez lenne az ideális, a jó, a követendő.
Puszi,
Éva
2011. február 3. 18:49
Bizonyára igazad van,de nekünk ha betegek vagyunk az orvos utasitását kell követnünk,a gyógyulás érdekében!
Aranka
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: