újabb események régebbi események további események

Házasember nem vén ember

2011. október 3. - Látogatók száma: 84

Mindenkinek megvan a maga keresztje.

Elkocogtam a virágboltba. A feleségem ünnepelte a házassági évfordulónkat. Ő tudja hányadikat, én már csak azt számolgatom mennyi lehet még hátra vele. A múltkor egy biztosítós hölgy kiszámolta nekem. Statisztikai alapon. Mondtam neki, csaljunk már egy picit. Nem lehetne, hogy az asszony haljon meg előbb? Legalább papíron. -Jó -mondta-, kiszámolhatjuk úgy is. Ennek örültem. Azóta az évfordulókra már csak annyi virágot kap, amennyit még ki kell húznom mellette. Most azért ez az utóbbi egy vagyonba került. Tizenegy szál kóró, és ebben már a biztosítós keze is benne van. Mondom is a virágárusnak. -Kinek jó ez, hogy arany áron adják nekem a gazaikat? Azt mondja, hogy ez is olyan, mint a tőzsde. Van amikor bukásra játszunk. Nem ballagáskor kellene nekem ünnepelgetnem, holmi egyszerű kis házassági évfordulót. Ez így aztán tényleg egy nagy bukás. Mondom neki: -Nagyobb gond az, hogy még van kinek venni. Kérdezi tőlem a rendes kislány: -Nem lehetne áthelyezni? Csak mondjuk egy másfél hónappal odébbra? Jobban járna -mondta, és kacsintott. Mondom neki: -Azon vagyok, hogy áthelyezzem, de még vagy tíz év mire sikerülhet. Utána már majd másra kell a virág. Sajnos ezt is csak statisztikai alapon gondolom -mondtam neki. Csóválta a fejét. Mondta, ő tudna jobb megoldást. Nem kell kivárni, el kell válni. -Na de kérem -feleltem neki. Egy válás az mennyivel többe kerül. Mi lesz a vagyonnal? És nem utolsó sorban, ki mos, főz, takarít azután?! A bejárónő is plusz költség. -Minden áldozatokkal jár! -szólalt meg bölcsen, az ő kis húszévnyi tapasztalatával.
Hazaérve persze megkaptam ami járt nekem. -Miért nem azt vettem, ami a kedvence?! Hisz tudom, hogy mióta együtt vagyunk allergiás a gerberára. Na ez nem teljesen igaz, csak azóta utálja, mióta lebuktam, hogy nem neki vettem azt a csokorot, hanem a Julinak. Onnantól tényleg nem szereti annyira, a Julit, meg a gerberát, na meg engem se.
Mindegy is. Ki kell húznom!
Bár van egy gyanúm, lehet ő is számoltatott a biztosítóssal. A minap valami olyat mondott, hogy: -A fene vigyen el téged, még azt a pár évet kibírom, ha belegebedek is.
Lehet neki kevesebbre jött ki a statisztikája?
Szegényt már sajnálom...

A cikket írta: Fanpercival

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. szeptember 6. 08:41
Ezt a kapcsolatot még mindig a bizalom tartja össze, mindegyik a másik elmenetelében bízik. Ez akár még jó is lehetne, ha nem kerülne olyan sokba! :-)
2011. november 1. 11:42
Drága Olvasóim!
Köszönöm a látogatásaitokat!
Fan/ci
2011. október 6. 23:14
Most mi van????
2011. október 4. 12:22
Szia! Nekem ez most nem vicces, de azért ez ne törje össze a kicsi szíved! :-) puszi!
2011. október 4. 08:09
Fantasztikus írás lett volna,de: a poént lelötted.
Különben nagyon tetszik a humorod.
Gratulálok.

Gyuri
 
2011. október 4. 06:43
No ezt még kóstolgatom kicsit. Humoros? Morbid? Szóval, majd este még egyszer nekifutok.
2011. október 3. 17:24
Hú, ez aztán szerelem!!

:)
2011. október 3. 17:21
Most akkor ez hogy vagy?
Röhögtem egyet, de nem tudom min is?! Élsz vagy halsz?
Grat.
Üdv, Pinokkió
2011. október 3. 17:11
Tényleg jó!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: