újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Kaotikus kapcsolatrendszerek 9. rész Karma

Látogatók száma: 61

Napjainkban furcsa, vagy éppen rossz kimenetelű dolgok megtörténtekor számos ember ismétli, hogy ami történik vele, az csak rossz karmájának köszönhető. Csak egy divatos magyarázat peches életünkre, vagy valóban egy nálunk hatalmasabb misztikus erő volna?

A karma törvénye szerint minden cselekedetünk annak megfelelő következménnyel jár. Tehát minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, egy ok- okozati összefüggés része. Ez alapján talán már érthetővé válik számunkra, hogy minden cselekvésnek, akaratnak, szónak meglesz a következménye. Nos, érdemes odafigyelnünk magunkra!

A karmikus történések, rendszerint emberi kapcsolatainkkal függnek össze, ennek kapcsán mondatni, hogy minden okkal történik, tehát a véletlent kizárhatjuk életünk naplójából. Nap- nap után megannyi típusú emberrel kerülünk kontaktusba, akik sokszor észrevétlenül is hatnak ránk, megérintenek bennünket, avagy új mederbe is terelhetik életünket. Legyen ez akár pozitív, vagy negatív megújulás. Más szóval sorsunk alakulása nem pusztán a mi kezünkben van. Ahogy a víz formálja a benne sodródó köveket, úgy alakítanak minket az életünkben jelenlévő emberek.

Létünk különféle területei mind meghatározzák személyiségünket: így a család, barátok és nem utolsó sorban a párkapcsolat egytől egyig fontos tényezőként szerepel. Az ezoterika szerint családunk a legmeghatározóbb tényező ezen a területen. Együtt, avagy külön szerzett tapasztalataink, feladataink szorosan összekötnek bennünket.

Barátságaink is karmikus eredetűek. A karma törvénye szerint a jóság megtérül, tehát életünkben is úgy történik, mint a mesében: a jó elnyeri méltó jutalmát. A spirituális területek képviselői és tanítói szerint az önzetlenül véghezvitt cselekedetet a sors jutalommal kompenzálja.

Karmánk nyilvánvalóan szerelmi életünkre is kihat. A végzet, vagy az ok-okozati összefüggések milyen szerelmet sodorhatnak utunkba? Ezek szerint akkor valóban létezik szerelem első látásra? A karma törvénye szerint ekkor egy régi, előző életekre visszanyúló, be nem teljesült kapcsolat folytatódik a jelenben.

A kapcsolatok megszámlálhatatlan feladat elé állítják az ember állóképességét: ha valaki nem tud nemet mondani annak, aki már megannyi csalódást és fájdalmat okozott neki, az is a karmánk számlájára írható? Egyszóval a rossz dolgok is okkal történnek velünk? Úgymond előző életünk tettei nyernek jelentés a mában? A boldog harmónia és tökéletes összhang sem igazán a mi munkánk gyümölcse, hanem egy felettes erő ajándéka volna? Az ásó, kapa, nagy harang és a halál el nem választ pusztán csak egy csomagolás volna az eleve elrendelt történések játékában?A be nem teljesülő szerelmek, amelyek rendszerint szívünk apró darabokra törésével végződnek, előre megírt forgatókönyv szerint mennek végbe? Képtelenség volna tenni ellene?

Karmánk által ránk rótt feladataink között megfelelően eligazodhatunk karmahoroszkópunk segítségével. A lélek útjai kifürkészhetetlenek, tartja a mondás, azonban némi önismereti tréning kapcsán sok új dolgot fedezhetünk fel magunkban, saját személyiségünket-, képességeinket illetően. Számtalan sorsfordító esemény tarkítja életünket, mikor nem tudjuk mitévők legyünk. Nem hogy a kiutat nem találjuk, de még önmagunkat is elveszítjük kétségeink tengerén. Ilyenkor jót tesz, ha mélyen magunkba nézünk, avagy karmikus segítséget hívunk, családtagok, barátok, illetve társunk személyében.

Ha egy kicsit eltekintünk materiális világunktól, és hagyjuk, hogy a nem kézzel fogható dolgok átjárjanak bennünket, akkor nem várt fordulatok mehetnek végbe. Az esély a jóra mindannyiunkban meg van, csak nem szabad görcsösen keresnünk. A misztikus életutak már előre kijelöltettek számunkra, a sors, a karma, vagy bárminek is nevezzük, ott őrködik a fejünk felett. Legyünk nyitottak az új dolgok megtapasztalására, és higgyük el, hogy nem kell mindenben a miértet keresni, csak hagynunk kell, hogy a dolgok megtörténjenek a maguk megírt rendje szerint!

A cikket írta: írólány

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: katalina

Olyan személy, aki az életben már soka tapasztalt, mondja Neked: Nagyon jól látod a dolgokat

Köszönöm! Örülök, hogy így látod! :) Biztató! :)
Olyan személy, aki az életben már soka tapasztalt, mondja Neked: Nagyon jól látod a dolgokat
Szia írólányunk! Elősször is bocs volt egy hibám: folytatást, a másik igazad van, hiszen te is megtaláltad a helyed úgy látom? És milyen jól tetted! Várom további írásaidat és szép estét neked! üdv Orsolya

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Szia Írólányunk! Én már régen azt gondolom, hogy sorsunk meg van írva, minden dolognak ami történik valünk van valami életünkre kiható oka. Tapasztalataim ezt mutatják önmagam életében. Nagyon tetszett írásod várom a folíytatást, hogy olvashassak tőled! üdvözlettel Orsolya

Kedves Orsolya!

Most már én is kezdek hinni ezekben a dolgokban és remélem, hogy valóban okkal történnek az emberrel jó és kevésbé jó dolgok, nem csak a balszerencse vagy a szerencse kegye alatt állunk.
Szia Írólányunk! Én már régen azt gondolom, hogy sorsunk meg van írva, minden dolognak ami történik valünk van valami életünkre kiható oka. Tapasztalataim ezt mutatják önmagam életében. Nagyon tetszett írásod várom a folíytatást, hogy olvashassak tőled! üdvözlettel Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: