újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Napló részletem 1.

Látogatók száma: 51

Mivel ma a jóságos Tündér áldást adott az ittlétemre, ezért megtudom osztani veletek régebben született irományaimat. Szeretettel Nektek.

"Szóval elkezdtem csomagolni.
Takarítás közben ugye találtam megint jó pár feleslegesen lomolódó papírt, kacatot, amik a kukára vártak. Kinyitottam a határidő naplót, ami a polcon hevert a többi lom közt, és kinyílt, majd a kedvenc üzenetemet pillantottam meg, amit egy reggel Békától kaptam. Az állt rajta:
" A kakaót tedd a hűtőbe, ha marad. " + egy nagy szívecske. Szalvétán, zöld filccel ráírva csodaszép betűkkel. ...Most, mikor újra a kezembe került, újra megérintett.. Gondolkodtam, mit tegyek vele. Hisz mi lesz vele? Eldugva őrizgetem majd továbbra is, és néha néha, mikor majd a kezembe kerül úgy, mint akkor, majd nosztalgikus állapotba kerülök, ejtek néhány könnyet a régi idők szép emlékére, majd visszateszem a megszokott helyére? És akkor? Hogyan tovább? Minden ilyet elteszek majd? Hol lesz helyem majd az elkövetkezendő jelen pillanatokra, ha a múltat őrizgetem életem árán?
Az ember elbukja. Méghozzá apró dolgokon bukja el. Mert egyik apró dologból jön a másik, a harmadik, ahogy egymás után rakva egy- egy milliméterből következik egy centi, abból meg a méter...
Szóval összegyűjteni, tartogatni szívünkön az elmúltak árnyát, csak akadályoznak abban, hogy a jelen ragyogását megéljük magunk teljességében. Akkor megértettem ezt. Tisztán.. Összegyűrtem hát a papírt, és kidobtam a kukába. Így tovább lehet lépni.. "

A cikket írta: Sophie

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szép cikk Sophie.
Üdvözölek: Maya
:)
Pontosan így gondolom én is. Az élet megy tovább. Erről szól a részlet. A végén ezért van ott, hogy kidobtam a papírt.
Sophie!Jó ha vannak emlékeid, de az élet megy tovább és mi vele...üdv Orsolya
Kedves Sophie !

A múlt árnyán révedezni mit ér. Az emlékeket szívben kell megőrizni és a jövő elől van, a múlt pedig mögöttünk, és aki előre akar menni, annak a múltat tudni kell eltemetni.
Nem kell őrizgetni kis darab papírokat, mert az emlékek melyek belül melegítenek sokkal többet érnek. Amikor előre mész, csak annak kell előtted lebegnie, és nem a múltnak. Azt el kell zárni egy kalitkába.
Kívánok sok sikert hozzá, üdv Éva.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: