újabb események régebbi események további események
00:18
Yolla új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
00:16
Yolla új hozzászólást írt egy cikkhez
00:12
Yolla válaszolt egy szavazásra
00:03
Yolla új cikket töltött fel
16:26
Anyu új hozzászólást írt egy cikkhez
16:08
Anyu új hozzászólást írt egy cikkhez
14:38
emillio módosította a cikkét
14:37
emillio új cikket töltött fel
14:13
emillio új cikket töltött fel
13:43
emillio új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
13:19
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
12:17
Black Ice módosította a cikkét
11:53
Black Ice új cikket töltött fel
00:34
Yolla új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
00:19
Yolla módosította a naplóbejegyzését
00:18
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
00:03
Grace új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
23:31
Yolla válaszolt egy szavazásra
23:30
Yolla új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:52
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez

Szórakozottság vagy feledékenység?

2017. június 14. - Látogatók száma: 46

Ezt sajnos már képtelen vagyok eldönteni. Vagy nem merek mélyebben belegondolni? Meglehet. Átlagosan hat-nyolc hetente megejtek egy nagybevásárlást, amely két dolog miatt is nagynak számít: egyrészt megveszem a háztartáshoz szükséges vegyszereket, kegyszereket, tartós élelmiszereket, másrészt elég sokba kerül, ráadásul szinte minden esetben egyre többet kell ugyanazokért az árukért fizetnem.
Ma kora reggel ébredtem és elhatároztam, hogy abszolválom a nagybevásárlást, mert a mosóporból éppen annyi van, ami egy mosásra talán elég lesz, az öblítős flakon alján is alig lötyög egy kevéske, a fogkrémes tubus is rendkívül lapos. Megreggeliztem és elővettem egy cédulát, hogy összeírjam, mire van szükségem, mert egyetlen fillérrel sem akarok többet költeni a szükségesnél. Arra is jó a bevásárló lista, hogy nem ad hoc vásárol az ember, hanem céltudatosan.
Megnéztem a neten, hogy reggel hétkor nyit az áruház, így bátran elindultam nyolc órakor, akkorra biztosan feltöltötték a polcokat, pikk-pakk gyorsan összeszedem, ami kell és kilencre itthon leszek.
Még kévét sem főztem, megelégedtem azzal az egy korttyal, ami még estéről a kiöntőben maradt. Szóval, kell vagy két bevásárló szatyor, meg a kocsikulcs, a mobil, és máris indulhattam. Alig volt forgalom a Fehérvári úton, gyorsan a Savoya parkba értem. Első utam a Nemzeti Dohányboltba vezetett, mert még este elfogyott a cigarettám és nikotin hiány tüneteit véltem felfedezni magamon. Rögvest rá is gyújtottam és a szabadba kihelyezett csikktartó társaságában elszívtam egy cigarettát. Ha lúd, akkor az legyen kövér, a dohányboltban automatából vettem egy kávét, és mint akinek semmi dolga, iszogattam a kávémat és füstöltem, mint egy kisebb gyárkémény. Közben elnéztem a vásárló társakat, akiknek többsége nyugdíjas volt, a kisebbséget pedig a babakocsikat toló kismamák alkották.
Amint betoltam az üzlettérbe a bevásárlókocsit, rögvest felforgattam a táskámat, keresvén a bevásárló cédulámat. Csakhogy azt otthon hagytam a konyhaasztalon.
Megy ez fejből is, biztattam magam és nekivágtam a nagy bevásárlási kalandnak. Hogy mi ebben a kaland? Ó, hát mi más lenne, minthogy szinte havonta átrendezik a többszáz négyzetméteres eladóteret, bóklászásra, keresgélésre késztetve a vevőt, hátha megvesz olyan árut is, aminek megvásárlása nem szerepelt a terveiben. Nem, engem nem paliznak be ezzel a kereskedelmi fogással, csak azt veszem meg, amit eredetileg is szándékomban állt. Egy, azaz egy dolognak nem tudtam ellenállni, a géles ironnak, mert azt több helyen kerestem és nem találtam, ráadásul itt olcsóbban is adták.
Tíz órára értem haza. Elpakoltam, megnéztem a számlát, mert mindig megnézem, nehogy valaminek elüssék az árát. Stimmel valamennyi tétel. Meglátom az itthon felejtett cédulát. Ohó, akkor megnézem, megvettem-e mindent, amit felírtam? Megvettem. Büszke lehetek magamra. Csak az iron nem szerepel a listán.
Főztem egy igazi kávét, s miközben iszogattam, rádöbbentem, ó én balga, feleslegesen vagyok büszke magamra! Nem nehéz cédula nélkül vásárolni! Hiszen hosszú évek óta rendszerint ugyanazokat veszem, legyen az mosópor, fogkrém, öblítő, kávé, liszt, egészen a WC papírig bezárólag.
Így persze könnyű bevásárló lista nélkül vásárolni!

A cikket írta: Yolla

1 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. június 15. 18:19
Nehogy azt hidd!Ilyenkor szokott előfordulni hogy a legfontosabbat felejtjük el.Most megúsztad.Én is listával járok vásárolni ugyanazon okból kifolyólag(nem vásárolok feleslegesen),de bizony velem is előfordul olykor hogy otthon marad a lista.Aztán vagy sikerül fejből vagy bosszankodom otthon az elfelejtett tétel miatt,amire pedig szükség lett volna.Talán néha kicsit szétszórtak vagyunk,nem feledékenység,nem is öregség az ok,hisz fiatalon is előfordul hogy elfelejt az ember valamit.

Az engem is bosszant a boltban hogy úgy átrendezik olykor hogy térképpel lehet megtalálni egyik másik árucikket.

Ma voltam én is bevásárolni és sikerült a listámon szereplő összes dolgot beszerezni :)

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: