újabb események régebbi események további események
15:20
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:14
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
06:31
Black Ice új cikket töltött fel
03:20
Boschewd regisztrált a weboldalra
21:20
Új cikk került fel a weboldalra
10:43
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
05:56
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
05:51
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
21:32
Új cikk került fel a weboldalra
20:58
Black Ice új cikket töltött fel
14:19
Ilona új cikket töltött fel
04:30
MichaelNem regisztrált a weboldalra
04:30
KennethJek regisztrált a weboldalra
19:26
Virág új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Rosariogeown regisztrált a weboldalra
13:29
BruceDop regisztrált a weboldalra
11:13
Virág módosította a naplóbejegyzését
11:12
Virág új bejegyzést írt a naplójába
23:48
emillio módosította a cikkét
23:47
emillio új cikket töltött fel

Ez már szinte rémálom … 4. rész

2011. február 5. - Látogatók száma: 70

Folyt. 2011.02.05. (szombat).

Egy hét mindössze az ominózus „megszállás” óta, ami eltelt, így nem is várható el tőlem, túlzott optimizmus, annál is inkább, mert nem múlt el szinte nap, hogy ne hívott volna fel telefonon, kilátásba helyezve a polgári bírósági pert, ne próbált volna meg fenyegető üzeneteket küldeni.

Bennem meg forrt a méreg. Nem tudtam hová tenni ezt a megszállottságát, ha eszembe jutott milyen körülmények közül jött ide hozzánk, és mit hagyott maga után, amikor elment.

Tudta nagyon is, hogy amit tett, azt magának köszönhette. Hogy már nincs visszaút, mert a viselkedése odáig fajult, hogy a maradék kétségem is elszállt 2011. január 1-e késő délutánjáig, amikor összecsomagolt és elhagyta az otthonomat.

Tudta azt is, milyen körülmények között vártuk az ünnepeket, a karácsonyt, a szilvesztert, az új évet, hogy a maradék kis pénzünket is feléltük már addigra. A lányom meggondolatlan telefonvásárlása mit okozott anyagilag. A kis tízezer forintjából nem jutott volna, legfeljebb pár napig csak kajára. Ha akkor nekem nem segített volna a szomszédasszonyom, vagy ha nem mentem volna ki a kertbe és kérem meg a kerti szomszédomat, hogy segítsen ki, amíg megkapom a nyugdíjamat, – amit megtoldott a névnapomra ezer forinttal, hogy az az enyém – amiből Szilveszter napján tudtam végre venni egy kiló virslit és pár szelet húst, hogy legalább legyen valami az asztalon!

Mindketten vártuk a segélyt külön-külön mentünk le a Sarolta utcába, ahol aztán kitöltöttük azt a szemét nyomtatványt és már csak annyi dolgunk volt, hogy várjunk. Be is tartották a határidőt és kb. három hét múlva meg is kaptam végre az ötezer forint segélyt a lányom részére.

Tudta, hogy erre a segélyre vártam, amiből aztán tudok majd venni egy sím kártyát a lányom „hülye” telefonjába és akkor visszakapja a sajátját. Pár nap mindössze!

Tudta, hogy annyi sárga csekk jött össze, amit nem tudtam kifizetni a szolgáltatók felé, köztük a tíz-, és kilenc ezer forintos (nov. és decemberi) digi számla, ami azért kúszott fel ilyen magasra, mert állandóan ott lógott a telefonomon – hiába mondtam én, hogy sokba fog ez kerülni -, mindig az volt a válasza – Évi! Ismersz. Januárban ki fogom fizetni.

Mindezek tudatában forr bennem a méreg, hogy el lettek felejtve azok a nehezen átélt napok, amikor szinte nullára futottunk és úgy kapirgáltuk össze a filléreket.

Akkor, amikor először küldte rám január 18-án a rendőröket nem véletlen lettem rosszul, hogy kiféle-miféle emberállat ez, akinek semmi se számít. Eddigre már erkölcsi nulla volt a szememben, nem egy olyan valaki, akin egyszer megpróbáltam segíteni, kihúzni a szarból, szűkös anyagi helyzetünket nem felmérve, erőn felül tettem mindezt, kiért?

És ez sem volt neki elég. Amikor másodszor is beállítottak hozzám, január 28-án a rendőrök, akkor már csak a vér szaladt ki az arcomból, hogy nem ismertem fel magam a szembe tükörben.

Áldom az eszemet, hogy akkor, amikor még nem erről az oldaláról ismertem, egyszer sem jött ki velem a kertbe, hogy megismerje a cicáimat, a „tanyámat”, mert az egyetlen helyet, ami még idáig számunkra a biztos menedék, a nyugalom szigete, nem mocskolhatta be a jelenlétével.

Itt már régen nem arról a rongyos kétezer forintról van szó. Mindenről akár, de nem a pénzről. Ilyet nem tehet büntetlenül egy ember azokkal, akiknek a kenyerét ette, oda nem piszkíthat.

Csak remélni tudom, hogy nem vetemedik odáig, hogy betartja fenyegetéseit és meghurcol.

2011. február 5.
Folyt.

A cikket írta: zsoltne.eva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. február 8. 12:00

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2011. február 8. 11:52

Akkor megyek tovább, hátha jobb lesz a folytatás:-)
Pinokkió


Nincs is folytatás:-(

Lesz!
2011. február 8. 11:52
Akkor megyek tovább, hátha jobb lesz a folytatás:-)
Pinokkió


Nincs is folytatás:-(
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: