újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Judit (3)

2010. május 20. - Látogatók száma: 39

"Harccal jön minden ember, S minden harcnak bánat a vége" (Ady E)

Hazaérkezett Pali, megjelent Mari testvére is, olyanok voltunk mint régen, felhőtlen boldogság, nyugalom lepte el lelkünket. Judit gyorsan gyógyult, mert élni akart. Vásárolt egy számítógépet, egyetlen szórakozása lett. Napi kapcsolatban voltunk, órákat tudtunk csevegni a számítógép előtt. Már nem vállalta a mazsorett csoportok oktatását, más oktatók után kellett néznem. Már semmi sem volt olyan, mint régen. A barátságunk még jobban összeforrott a sok szenvedése során. Mindent megtett gyógyulása érdekében, s tűrte a fájdalmat emberfelettien. Úgy érezte, hogy az élet minden pillanatát ki kell élveznie, tudat alatt érezte, nem sok van hátra. Az idő változását mindig megérezte, az alapbetegsége miatt, sok mindent nem ehetett, ihatott. De ez Juditot nem igen érdekelte, mégis megmutatja a világnak, hogy boldog! Emlékszem, amikor nem érezte jól magát, azt mondta:" - A tükörbe néztem, szépen kifestettem magam, felöltöztem kedvenc ruháimba és kimentem sétálni. Akkor sem érzem rosszul magam, jól vagyok!" - Az arcára mosolyt fakasztott és surgárzott a boldogságtól, aki nem ismerte nem tudhatta, mit rejt, mit titkol a kedves mosolya alatt.
Mindent betartott, amit az orvos csak megemlített, rendszeresen járt ellenőrzésre. Az egyik ilyen alkalommal, amikor Budapest felé tartottak az autópályán, a leálló sávból kijövő autó nem vette figyelembe Judit kocsiját és nekiment. Judit azt gondolta, hogy most itt a vég, ennyi szenvedést már nem fog kibírni! S, a szenvedések, a megpróbáltatások sorozata ettől a pillanattól fokozódott csak.
Ismét minden erejét összeszedett, hogy felépüljön a karambolból. Pali látta, hogy Judit lelkileg teljesen összeomlott, megajándékozta egy hosszabb üdüléssel. Kipihenve, feltöltődve tértek haza, de a boldogsága nem sokáig tartott. Érezte, ez a nyaralás olyan szép volt, olyan érzés fogta el, mintha ezek lettek volna az utolsó boldog napjai.

A cikket írta: T.Zsóka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 20. 14:05
jó itt ragadtam, jöhet judit4 :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: