újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Vászi (3)

Látogatók száma: 17

A mérhetetlen teherbírásról, az emberségből jeles!

Étel, ital nélkül egész nap jártuk a hivatalokat, intézkedtünk. Igaz ki sem írták a pályázatot, de megnyertük! Csak mostanában tudtam azonosulni, hogy kinek is segítettünk??? A "kis" ember, aki nagy ember akart lenni, az lett!! A rendezvény sikeres volt, jó hangulatban volt, de ami az elszámolást illeti, bizony megviselt bennünket. Utófinanszírozás volt, nehezen jutottunk a megítélt pályázati pénzhez. Meggyanúsítottak, hogy zsebrevágtuk! Vászi olyan alázattal tűrte ezt is, s megtanulhattam mellette, hogyan kell túlélni, mások alaptalan rágalmait.
Nem tudtam eléggé meghálálni azt sem, hogy a nagy fiamat, fiaként szerette. Segítette, minden szakmai tapasztalatát igyekezett átadni. Bevezette, rávezette a számviteli szakma rejtelmeibe. Jól tudtak együtt dolgozni, szervesen kiegészítették egymást, akkor már a nagy fiam is az intézményben dolgozott, mint népművelő, technikus.
Nagyon jó volt vele dolgozni, mindig mindenben számíthattam rá. Sok mindent nem felejtek el, pl. azt sem, hogy a maga egyszerű alázatával bejelentette, hogy szeretne nyugdíjba menni. Hallani sem akartam róla, de azt mondta " Erzsike, majd ha Te is ennyi idős leszel, belátod", ma már Én is belátom. Amikor eljön az idő, le kell tenni a lantot és hagyni kell, hogy mások csinálják. Elment nyugdíjba, nagyon nehéz idők jöttek. Sokat hívtam, sokat segített csak úgy. Egyszer véletlenül elmondta, hogy nagyon kevés a nyugdíja, de Ő egyébként sohasem panaszkodott. Mindjárt fél műszakban foglalkoztattam, jól jött ismét a segítsége. Majd az intézmények gazdasági önállóságát elvették, így többé nem alkalmazhattam.
A barátsága megmaradt, és ez mindennél többet ért!
A nagy fiam vállalkozásában Ő lett a könyvelő! Így a napi találkozás, sem maradt el.

A cikket írta: T.Zsóka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

most ismételjem magam? jó írás!!!!
grat.

:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: