újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Párkapcsolati szilánkok

Látogatók száma: 196

,,Van az úgy, hogy senki sem vár. Visz az út, ahol senki sem jár. (ÉS) Van az úgy, hogy akad egy hely. Ahol végül otthon leszel.”

A férfinek nőre van szüksége és a nőnek férfire. Általában. (A másságtól most eltekintve.) Mindkét nem – tudatosan, vagy tudattalanul – indul el, azon az úton, amelynek az elején senki sem várja. Hogy megtalálja a helyét, a másik felét, a lelki társát. Akivel egy hullámhosszon van, akivel őszintén meg tudná osztani örömét, és bánatát egyaránt.

Minden tartós viszony alapja az, hogy a másik jó tulajdonságaiért el tudjuk-e viselni a rosszat, mert, senki sem tökéletes. Megfelelő társat csak úgy találhatunk, ha magunk is megfelelőek, nyitottak vagyunk a társulásra. Ez akarat kérdése. Egy párkapcsolatnak a tiszteleten, az elfogadáson, és az őszinteségen kell alapulnia. A napi apró bosszúságokat nagyvonalúan kell kezelni.
Napjainkban egyre jobban tűnnek el a klasszikus női-férfi szerepek, de azért ne felejtsük el, hogy férfiak, és a nők ,,működése” különböző. Ezen nem lehet változtatni. Alkalmazkodni kell. A nőkben nagyobb az empátiás készség, a férfiak pedig genetikailag főként a fajfenntartásra vannak kódolva. Mindezek ellenére, a férfi-munkákat ma már a nők is el tudják végezni, és ők sokkal szívósabbak, kitartóbbak. Mind a férfinek, mind a nőnek, bármilyen szintű a kapcsolatuk szüksége van a szabadságra. Semmiféle társas viszony nem bírja ki hosszabb távon, ha az egyik fél rátelepszik a másikra. Egy kapcsolat, - előre eltervezett, élet ellenes bűncselekménye lehet -, a féltékenység, és a másik folyamatos ellenőrzése. (Akár közvetlenül, akár közvetetten). Lehetőséget kell biztosítani a közös programok mellett a külön-külön programokra is. Ha a kölcsönös bizalom meg van, akkor ez nem okozhat problémát.

A kapcsolatok nagy részében a férfi a fej és a nő a nyak. Azaz a férfi az ész, ám a férfit a nyak irányítja. Jó szóval, tettel, példamutatással. Nem felejtendő el az sem, hogy minden férfi, egy nagy gyerek. A teremtés koronáinak amellett, hogy bizonyos iránymutatásra van szükségük, még nagyobb szükségük van az önbizalmuk erősítésére. A nők képesek ezt megadni nekik. A permanens dicséret elengedhetetlen számukra. Akár a munkájuk során, akár egy megszerelt csap révén, és természetesen a szexuális élet terén is. Még a legnagyobb csődőr is igényli a dicséretet. Akkor is, ha nem kérdez rá direkt módon. A nőnek kell bizonyosságot mutatni neki az irányban, hogy jól teljesített. Persze csak akkor, ha valóban úgy is érzi. Óriási őrültség, ha az ágyban nem őszinte a két fél! Általában azt is igénylik a férfiak, - mert nem gondolatolvasók - hogy a nő a szexben is irányt mutasson. Mondja el, hogy mit és hogyan szeretne. Ezt általában mindent férfi megérti, és igyekszik a szerint cselekedni. Hiába tökéletes az együttlét, ha a hálószobában nincs összhang. Ez esetben sajnos nem sok jövője lehet a kapcsolatnak. (Bár vannak olyan párok, akik bizonyos okok miatt szex nélkül is boldogan együtt vannak, de ők a töredék részarány.)

Sok helyen lehet olvasni a nők aggódó kérdéseit. - A barátom pornót néz és közben kielégíti magát. Nem vagyok neki elég? Nem szeret? Ez orbitális hülyeség! A két dolog nem zárja ki egymást. A férfiak inkább vizuális teremtmények. Agyilag (néha testileg is) azonnal lereagálnak egy jó segget, vagy egy mélyebb dekoltázst. Valljuk be, hogy a nők is (igen nagy százalékban) megnéznek egy-egy izgató férfihátsót! A statisztikák szerint a nők nagy része néz pornót is! A férfiak jobban tudják külön kezelni az érzelmeket és a testiséget. Ezért van az, hogy hamarabb esnek a megcsalás bűnébe. Azután, meg nem is értik, hogy miért van ezért kiakadva partnerük. Hiszen csak őt szereti, a másikra meg csak rákívánt. Ám, ha a nő ugyan így viselkedik, akkor a hím duzzog, teli lesz világfájdalommal és azonnal lekurvázza a nőt. Ezért a kapcsolat elején nem árt tisztázni a románc milyenségét. Onnan kezdve nem lehet szemrehányást tenni! Mindegyiknek ugyanazon jogok és kötelességek járnak. Akik között nagyon erős lelki kapocs van, azoknál egy másikkal töltött pásztorórától még nem kerül homokszem a fogaskerekek közé.
Tudomásul kell venni azt, hogy a férfiak (persze a nők egy része is) szeretik alkalomadtán önmagukat kényeztetni. Ezzel nem ártanak senkinek és nem is azt jelenti, hogy jelenlegi partnerüket már nem kívánják. Ez az elfoglaltság annyi nekik, mint egy bögre víz a szomjazónak. Ettől még el tudnak elfogyasztani este, a kellemes vacsora után egy pohár finom nedűt! (Sőt ez utóbbit el is várják!) A férfiak nagyobb hányadának általában, mindkét szomjoltóra szükségük van! Okos nő tisztában van ezekkel. Ha a férfi pornóújságra is élvez vagy máshol hajtja le azt a bizonyos bögre vizet, amiatt nem kell, azonnal a bíróságra rohanni, vagy kirakni a pasi szűrét!
Hogy mindenki megtalálja a helyét, a másik felét, és kialakulhasson egy normális partnerkapcsolat, ehhez elengedhetetlen a tolerancia, harmónia, és szeretet megléte. És ezek eléréséhez nem szükségesek anyagi javak. Se euró, se dollár, se forint.

A cikket írta:

13 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Juli!

Én már jártam itt a cikkednél, de még mindig találok benne új mondanivalót. Igyekszem odafigyelni, mert nem mondasz rosszakat. Sőt. Megfontolandó, amiket írsz. Bár a felét sem éltem még át mindazoknak, de közel állok hozzá. Ezért igyekszem elfogadni, jobb híján. Végül mit is szeretnénk? Jól érezni magam, magunkat. A többi már azon múlik, hogy ezt a partnerünk elérte-e vagy sem, nálunk? Ha igen, kár azon már sopánkodni, milyen áron? Ha nekünk ez egyszer jó. Mert ez a lényeg szerintem. Ennyire már legyünk önzőek és magunkhoz őszinték, egy bizonyos idő eltelte után. :-)

Puszi,
Éva

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ

Elolvastam a cikket, majd a hsz-ket. A cikkel mélységesen egyet értek. A hsz-kel is egyet értettem volna néhány évvel ezelőtt, amikor még nem ismertem Őt. Ma már tudom, hogy a pont nálad van. Meg nálam ;-)) Én hercegnő vagyok most egy gyermeki pasi mellett, akit minden hisztijével tudok csodálni, legfőképpen gyermeki őszinteségét, ami csak előttem van nyitva. Pl. épp ezért tudom azt is, hogy igenis maszturbál néha, amikor nem velem alszik vagy éppen munka közben a wc-ben, mert nagyon hiányzom. Pedig aztán mindent megkap tőlem és én is tőle, de ő férfiből van...és bár hét napból négyet velem tölt, a maradék éjszakákon sajnos dolgozik, nappal pedig alszik. Ettől még mienk a pont! ;-))

Szia Mindenható!

Akkor most mind a ketten pontosak vagyunk!? :-))
Tökéletesen egyetértek veled. Köszi a hszt.
Kellemes húsvéti ünnepeket és sok-sok csodás együtt töltött éjszakát kívánok neked, NEKTEK!!

pusz
Juli!
Elolvastam a cikket, majd a hsz-ket. A cikkel mélységesen egyet értek. A hsz-kel is egyet értettem volna néhány évvel ezelőtt, amikor még nem ismertem Őt. Ma már tudom, hogy a pont nálad van. Meg nálam ;-)) Én hercegnő vagyok most egy gyermeki pasi mellett, akit minden hisztijével tudok csodálni, legfőképpen gyermeki őszinteségét, ami csak előttem van nyitva. Pl. épp ezért tudom azt is, hogy igenis maszturbál néha, amikor nem velem alszik vagy éppen munka közben a wc-ben, mert nagyon hiányzom. Pedig aztán mindent megkap tőlem és én is tőle, de ő férfiből van...és bár hét napból négyet velem tölt, a maradék éjszakákon sajnos dolgozik, nappal pedig alszik. Ettől még mienk a pont! ;-))
 
Szia Ailet!

Köszi, hogy olvastál.
Ez a téma több kötetet is érdemelne. Pro és Kontra.
Kicsit vitatkoznék veled, már csak tapasztalataim alapján. Vagy lehet, hogy nem voltam egyértelmű?
Igazad van, az igények változóak mind a férfiak, mind a nők tekintetében. Természetes, hogy egy kapcsolatban a kommunikáció és kompromisszumkészség nagyon fontos. Az is, hogy a férfinek elégséges impulzust és levezetést kell kapnia a mellette lévő nőtől.
A környezetemben élők életét figyelemmel kísérve, nagyon sok házasság, kapcsolat futott zátonyra, egy ,,véletlen" alkalmi kapcsolat miatt. És főleg a nők miatt, akik nem tudták megbocsátani az ,,egy éjszakást". Ami abban az esetben egy botlás csak, hiszen a testi-lelki jó kapcsolat, szerelem működött a másik oldalon. De megesett. A körülmények úgy hozták. Mert AZ akkor OTT volt. Ezért írtam, ha máshol iszik a pasi egy pohár vizet, attól még nem kell a válóperes ügyvédhez rohanni.
Persze az is igaz, hogy az életet nem lehet úgy leélni, hogy állandóan új és új ajtókat keressen valamelyik fél. Csak akkor, ha ,,ajtó-fétisiszta".

Egy vicc:
Egy pasi Párizsba utazik kiküldetésre. A felesége megtudja, hogy az idő alatt a megcsalta.
Sírva hívja fel a férfit.
- Mondd meg drágám, mije volt annak a nőnek, ami nekem nem?
- Semmi különleges drágám, ugyanaz volt neki, mint neked, csak az övé itt volt!

Puszi
Juli :))
Szia Juli!

Már bocs, hogy csak így betolakszom ide, de nem tudok elmenni szó nélkül. Nekem csak egy rossz döntésem volt, de be kell vallanom, ama férfi, aki más helyen issza a pohár vizét, az egyszerűen csak nem kapja meg az elégséges impulzust és levezetést a mellette élő nőtől. Ezek az igények is változóak nők és férfiak tekintetében. Kommunikáció kell, na és kompromisszum.
A gyermeki lelkület pedig kiterjed a kalandvágyra,(mint említetted "fajfenntartásra vannak kódolva") amit ugyancsak kezelhetünk esetleges játékkal. Ez is kommunikáció kérdése. Szerintem.
Egy ideális kapcsolatban fejlődés van, új utak keresése, mert amíg duzzad a száma a közösen kinyitott ajtóknak (sikerélmény!) , addig élvezetes mindenki számára.

Szép napot!

Ailet
Szia Juli!

Nagyon jól összefoglaltad a párkapcsolatokban felmerülő lehetséges problémák kérdéseire a válaszokat. Mivel nem vagyunk egyformák, minden ember, minden kapcsolat más. Egy jó párkapcsolat alapja szerintem a bizalom, a szeretet és egymás tiszteletben tartás, valamint a kompromisszum képesség. A magam részéről előnyben részesítem a klasszikus párkapcsolati formát. A környezetemben, a fitalabbak körében egyre gyakrabban tapasztalom a nyitott kapcsolatokat, ami számomra furcsa, de ez is két ember megegyezésén alapul.

Puszillak

heleenke

megtekintés Válasz erre: Je t'aime

Szia Juli!

Szívesen. :)
Persze, bennünk is van egy gyermeki rész, akkor jó, ha egyensúlyban van, és nem túlsúlyban. :) Együtt jó bohóckodni, nevetni, játszani. Ha a dolgaiban javarészt csak a kisfiús téblábolást látom, nehéz rá felnézni. Szerelmesnek lenni belé még nehezebb. Szeretni minden további nélkül, azt igen, abban meg már nem szikrázik a szenvedély, stb. :) Nehéz kérdések ezek. :)

Puszillak, Zsöti :)

Szia Zsöti!

Tökéletesen egyetértek veled. Nagyon fontos az egyensúly!
És nagyon nehéz kérdések ezek. :))

Pusz
Juli ))

megtekintés Válasz erre:

Szia Zsöti!

Köszi, hogy olvastál.
Megfontolandó gondolatok. Persze nem minden férfi egyforma. Abban egyetértek veled, hogy a férfi legyen férfi, hogy fel lehessen rá nézni. (És nem csak a potenciája miatt.) Állítom azonban, hogy minden férfiben ott lakozik egy nagy gyerek.
Ha valaki elfogadja a férfiak lelkének gyermeki részét is, attól még nem válik dadává. Arra akartam kitérni, hogy még a ,,tökéletes" erős, sikeres, gazdag férfiakban is él egy gyermek...

A pohár vízre visszatérve: szomja válogatja. :-)

pusz
Juli :))

Szia Juli!

Szívesen. :)
Persze, bennünk is van egy gyermeki rész, akkor jó, ha egyensúlyban van, és nem túlsúlyban. :) Együtt jó bohóckodni, nevetni, játszani. Ha a dolgaiban javarészt csak a kisfiús téblábolást látom, nehéz rá felnézni. Szerelmesnek lenni belé még nehezebb. Szeretni minden további nélkül, azt igen, abban meg már nem szikrázik a szenvedély, stb. :) Nehéz kérdések ezek. :)

Puszillak, Zsöti :)
 
Szia Zsöti!

Köszi, hogy olvastál.
Megfontolandó gondolatok. Persze nem minden férfi egyforma. Abban egyetértek veled, hogy a férfi legyen férfi, hogy fel lehessen rá nézni. (És nem csak a potenciája miatt.) Állítom azonban, hogy minden férfiben ott lakozik egy nagy gyerek.
Ha valaki elfogadja a férfiak lelkének gyermeki részét is, attól még nem válik dadává. Arra akartam kitérni, hogy még a ,,tökéletes" erős, sikeres, gazdag férfiakban is él egy gyermek...

A pohár vízre visszatérve: szomja válogatja. :-)

pusz
Juli :))
Fejlettségünkhöz megfelelő szintű partnert kapunk, keresünk, vonzzunk be.
Az ember ösztönösen a nehezebb, balhésabb kapcsolatokat választja (lásd Bianka), mert abból többet tanulhat. Nagyobb meccs, nagyobb tét, nagyobb erőpróba, mint az extrém sport. :) Több benne az adrenalin. :)

Fontos a megbocsátásra való képesség. Azok a napi apró bosszúságok tudnak Dunává duzzadni, és a végére már csak a "ki hagyta mindig nyitva a vízcsapot" szintű bosszúságokból szakításig fajuló vérre menő viták pattannak ki.

Nagyon fontos a kommunikáció. Szerintem a legfontosabb, a jó szex mellett.
A féltékenység alapja az önbizalomhiány, és a félrelépésre való hajlam. Amit nem tennék meg, azt nem feltételezem a másikról. Miért lépnénk félre, ha mindenben cinkostársak vagyunk, barátok és szerelmesek egyben?

Ha egy férfinak nincs előttem tekintélye, nem tudok rá felnézni, gyerek marad örökre. Nem a dadája akarok lenni, hanem az istennője. :)

Egy minden szinten kielégítő őszinte kapcsolatban nem jön elő az igény az önkielégítésre, vagy a pornó újság nézésre. A szerelmes férfi/nő a kedvesét szereti nézegetni, a hosszú távollét lehet elfogadható és természetes indok a masztizásra. Ha igazi lelki társai vagyunk egymásnak, eszünkbe sem jut máshol inni azt a bizonyos pohár vizet.
Mert a végén még betelik a pohár. :)

Puszil Zsötem :)
Juli, te oltári szerencsés vagy!:)

Én össze sem merném számolni, hányszor választottam rosszul, de piszok jól űzöm a sportot már 15 éve. És tényleg mindig rosszul választottam. Ha volt egy helyes, kedves, normális srác, akkor én ki... a ...-ba, és választottam egy nem normálist, előnyben részesítve a munkakerülő, depresszív, alkoholistákat. :D
Aki egyikbe sem illett bele, az vagy bunkó volt, vagy bunkó volt.
Szia Juli!:)

Nagyon jól összefoglaltad, tetszett!!!:))

Egy jó kapcsolat alapja a feltétel nélküli szeretet, és bizony, néha-néha szemet kell hunyni a kisebb ballépések felett. Persze, ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hol van az a határ, ami még belefér...:)))

Szeretettel: Zaríta

megtekintés Válasz erre:

3

Tricepsz?

megtekintés Válasz erre:

Nagyszerű, hogy ennyire jól megy neked az elmélet. :-)
És akkor most meséld el, hányszor választottál eddig rosszul?
Ha lehet ne betűvel írd ki hanem számmal. Hamarabb végig tudom olvasni!

:-)

Tamás

3
"Nem felejtendő el az sem, hogy minden férfi, egy nagy gyerek."

Igaz. A nök pedig inkäbb kisgyerekek. Egy ponthoz valo kötödesre, ällando äpolgatäsra es erzelmi kontaktusra stb. van folyamatosan szüksegük.
Jol van ez igy, nem kellene a nagy gyerekek igenyeit követelni mindig, mert az nekik se jo. Kicsit olyan, mint amikor a csöppseg toporzekol, h. : en mär nagy vagyok...
Föleg nem kellene a nagy gyerekektöl azt követelni, h. visszamenjenek kisgyerekbe. Ök kicsivel nyitottabbak a vilägra, többfele is kötödnek. Stb.
Szia Juli!

Jó a cikked, de annyi tisztázatlan kérdés merül fel, hogy inkább nem teszek fel egyet se. Legfeljebb magamnak. :-)

Pussz,
Éva
Kedves Juli!
Remekül összefoglaltad. Útmutatás kezdő kapcsolatozóknak. Érdekes számomra csupán az, hogy amikor számunkra véleményformálóktól, tapasztaltabbaktól halljuk az ilyen és ehhez hasonló élet bölcsességeket, miért nem tudjuk elfogadni, belsővé tenni? Miért kell szinte mindent saját kárunkon belátni? Rejtély-gondolom.
Nagyon jó cikk lett!
Köszönöm, üdv, Zsizsik
 
Nagyszerű, hogy ennyire jól megy neked az elmélet. :-)
És akkor most meséld el, hányszor választottál eddig rosszul?
Ha lehet ne betűvel írd ki hanem számmal. Hamarabb végig tudom olvasni!

:-)

Tamás
 
Szia Lizelotte!

Ezeket a dolgokat általában az élet iskolájában lehet megtanulni.
Persze, ha valaki elblicceli az órákat...
:-)

pusz
Juli :))
Kedves Juli!

Mindennel egyetértek! Sok nő nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, vagy képtelen tudomásul venni. Talán iskolában kellene tanítani...

Üdv,
L.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: