újabb események régebbi események további események
06:16
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Bizsergető tavasz

2014. május 19. - Látogatók száma: 54

Két nap alatt virágba borul kertünkben a cseresznyefa, a többi gyümölcsfán is duzzadnak a rügyek és a folyó felől friss levegőt terel a szél. A házunk előtti virágoskertben illatoznak az ibolyák és nekem semmi kedvem az irodai munkához.
Útjára engedem a családot. Férjem a két gyereket alig tudja beterelni a kocsiba, hogy iskolába vigye őket, mintha számukra mindennél fontosabb lenne a tavaszai napsütés.

Pár percig ott állok a ház előtt, lehunyom a szemem és süttetem arcom a nappal. Öt perc múlva indulnom kell a takarékszövetkezetbe, ahol immár tizenöt éve robotolok, és szerencsésnek mondhatom magam, mert biztos az állásom és a fizetésem is elfogadható. Nincs okom panaszra, mert rendes a férjem, a gyerekeimmel sincs gond, csak hiányzik életemből a szín, amely tavasszal óhatatlanul belopakodik a természetbe, onnan a lelkembe férkőzik, figyelmeztetve, hogy én mellettük csak egy színtelen, szagtalan penészvirág vagyok.

Néha magam is úgy érzem, hogy elsősorban anya vagyok és feleség, bár mindkettőben közel járok az optimálishoz, mégis hiányérzetem van, mert évek óta kihunyt bennem a nőiesség. Hiába nyertem vissza leánykori alakomat, és ápolt vagyok, nem hanyagolom el magam, de már nincs férfi a környezetemben, aki nőnek tekintene. Persze, itt, falun, mindenki mindenkit ismer, és én vagyok a Tóth Feri felesége, Dorka és Péter édesanyja, a takarékszövetkezet oszlopos tisztviselője és ennyi.

Bizserget a tavaszi napfény, figyelj rám, több szín van benned, mintsem amennyit mutatsz, csúfolódik velem egész úton, míg két saroknyit gyalogolok a munkahelyemre.
Dezső, a főnököm, zabos és ideges, mert két órán belül el kell juttatni a városi kirendeltségünkhöz a negyedéves statisztikát, melyről elfeledkezett, ezért az éjjel állította össze, és most nyomtatja ki. Bevinné maga is, de nem mozdulhat ki, mert a héten várható az aktuális ellenőrzés, és mint tudjuk, Murphy törvénye szerint, biztosan akkor jönnek az ellenőrök, ha nincs helyén a főnök.
- Piroska, kérem – néz rám – bejönne az irodámba?

Átvillan fejemben, mit ronthattam el, mert csak úgy, ok nélkül, senkit sem hív szobára a főnök.
- Megkérem, hogy vigye el személyesen a negyedéves jelentést. Ott a kocsim a parkolóban, azzal menjen, és ráér visszajönni a munkaidő végére.

Erre mondják, hogy vak tyúk is talál szemet!

Dezső autója egy tinédzser korú Opel, mellyel kényelmesen gurulok a főútvonalon. Nem sietek, enyém az egész nap, és egy óra alatt úgyis odaérek.

A kolléganők eleinte ügyfélnek néznek, mert eddig csak telefonon tartottuk a kapcsolatot. Ahogyan elnézem, mindegyikük megjelenése az öntudatos nő képzetét kelti. Miután kiderül, hogy ki vagyok, azonnal hellyel és kávéval kínálnak. Gyorsan letudjuk a hivatalos ügyünket és óvatosan megkérdezem, hol találnék egy szépségszalont, ahol nem kell sokat várni és valóban olyan jó-e az új pláza, mint azt a megyei napilapban olvastam.

Pár perc alatt bejelentenek a szépségszalonba és elmagyarázzák, hogy a pláza melyik üzletében érdemes vásárolni, csak keressem Adélkát, aki rendszerint megoldja, hogy a kiválasztott áru bekerüljön az akciósok közé. Fel is hívják, hogy ne érje váratlanul a megjelenésem.

Szerencsére nálam van a bankkártyám, és még nem tudja a családom, hogy kivételesen nagy összegű jutalmat kaptam, melyből ez egyszer magamra is költök.
Délután háromra új frizurával, kisimult arccal, decens, mégis elegáns műkörmökkel és három szatyor ruhaneművel, két pár új cipővel, új parfümmel úgy érzem, megújultam tetőtől talpig.

Dezső rá sem pillant, amikor visszaadom a forgalmit és a slusszkulcsot, úgy kérdezi:
- Minden rendben volt?
- Természetesen! – vágom rá és megyek haza.

Útközben szerelmes fruskaként dudorászok. Nőnek érzem magam! Végre friss vagyok, és virágba borultam, mint a cseresznyefánk!
Elpakolászom a kincseimet és visszavedlek háziasszonnyá, aki meleg vacsorát készít a családjának, miközben beindítja a mosógépet és a gyerekek hazaérkezésig vasalással múlatja az időt.

Kizárólag a hetedikes kislányomnak tűnik fel a külső megújulásom, de nem teszi szóvá, csak cinkosan a fülembe súgja: szép vagy, anya!

Este, amikor behúzzuk magunk után a hálószobánk ajtaját, férjem végignéz rajtam:
- Tetszik az új hálóinged! – jegyzi meg, és máris húz az ágyba.

Magam sem tudom, hogy heves szeretkezésünket az új hálóingemnek, vagy a parfümömnek köszönhetem.

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: