újabb események régebbi események további események
03:19
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:40
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
01:33
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:56
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
05:35
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
01:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:31
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
13:26
Divi Éva új bejegyzést írt a naplójába
13:26
Divi Éva új bejegyzést írt a naplójába
07:29
Gaya módosította a naplóbejegyzését
06:18
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
01:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:16
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
06:01
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
02:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:40
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
19:57
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:14
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
01:21
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vízoltók 3

2013. április 5. - Látogatók száma: 70

Lilla menekül, pedig tetszik neki Erik, bár most már rokonok lettek, de képtelen rájönni, hogyan is nevezik a sógornője öccsét jelző rokoni fokozatot. Vagy mégsem rokonok?

A szüleit keresi, a pezsgőtől és fáradtságtól kissé kótyagos fejjel. Minden ajtón kopogtatás nélkül benyit, de eddig sehol nem lát senkit.

Bandika a hatalmas nappaliban rendezgeti az ebédlőasztalon felhalmozott ételeket, miközben szemmel tartja a vendégeket és ellátja itallal a szomjazókat. Egyhamar nem lesz éhes senki, talán jobb lenne, ha az ételeket betenné a hűtőszekrénybe. Először is megnézi, hátha a konyhában lévő ezer literes hűtőbe beférne, mert akkor nem kellene távolra hurcolkodni, mert a privát klub részen ott állnak a hűtőszekrények üresen, de mire bekapcsolja, hát, ehhez nem lenne kedve. Meg ki is kellene mosni, csak úgy, álltában is poros lehet, és ha valakinek baja esnék az ételtől, neki annyi lenne, az már bizonyos.

Óvatosan benyit a konyhába, nem lát senkit, de érzi, hogy van ott valaki.
- Mikolt, látod, megértük, hogy a fiunk megnősült. – hallja Ignác hangját.
- Megértük. Azt igen.
- Miért nem jöttél velem, Mikolt? Látod, most itt élhetnél velem. Hagyd ott Dezsőt, gyere ide Lillával.
- Nem lehet.
- Mindent lehet, Mikolt. Mindent.
- Itt van neked Tina.
- Még itt van. Nem számít.
- Nem tehetem, Ignác. Nem hagyhatom el Dezsőt.
- Dehogynem.
- Nagyon beteg.

Bandika óvatosan behúzza az ajtót és úgy gondolja, még egy kicsit kibírják az ételek hűtés nélkül. Amint megfordul, hogy visszamenjen a nappaliba, beleütközik Lillába, aki a konyhába tart.
- Lilla, miért vagy ennyire elkámpicsorodva? Gyere, keverek neked egy finom koktélt. Most ihatsz, nem látja senki.
- Köszi, de nem kérek – tér ki a lány, de a fiú megragadja a karját és húzza maga után.
- Helyes, akkor készítek egy alkoholmentes koktélt, remélem, még nem olvadt el teljesen az a sok jégkocka, amit magunkkal hoztunk. Tudod, mit? Én is iszom egyet, kimegyünk a teraszra és elüldögélünk néhány percet, rám fér a pihenés.

Pohárral a kezükben kimennek a teraszra és legnagyobb meglepetésükre, ott találják Rétát, Tarcalt és Dezsőt, akik ultiznak, borozgatnak és öt perc játék után tíz percig elemzik a játékot, nagy nevetés közepette.
- Gyertek, gyerekek, üljetek csak ide hozzánk! – invitálja őket Réta. Tudtok ultizni?
- Nem – válaszolják egyszerre a fiatalok.
- Itt az ideje, hogy megtanuljátok.
- De a főnök mit szólna, ha itt kártyáznék?
- Itt nincs főnök. Egyébként is, Bandika, jobb, ha tudja, hogy a vendégnek mindig igaza van! Majd én tartom a hátam Ignác előtt. Maga velem lesz, te pedig Lilla, apáddal, Tarcal meg küzdjön csak egyedül! – kuncog az asszony. – Uraim, két fiatalt kell megtanítanunk e nemes játékra, ezért, kérlek benneteket, hogy inkább játszunk, mintsem azon filozofálgassunk, hogy mi lett volna, ha negyvenszázat játszunk betli helyett.

Réta nagy lelkesedéssel magyarázza a fiataloknak a játékszabályokat, időnként Dezső kiegészíti azt, vagy éppen Tarcal kontrázza.

Friss kézzel mindkét gyerek nyer egy-egy partit, amely inkább a szerencsének, mintsem a tudásuknak szól.

A nyitott teraszajtóban megjelenik Ignác, majd eltűnik és két üveg borral tér vissza, nyomában Mikolttal, aki kezében egy tálca sebtiben összedobott szendvics tornyosul.
- Örömmel látom, hogy jól szórakoztok! Ne, ne állj fel, maradj nyugton Bandika, már vendég vagy! Majd mi Mikolttal betesszük a hűtőbe az ételeket. Csak szóljatok, mire van szükségetek, és azonnal hozom.

Átrendezik az asztalt, hogy elférjenek az italok és a szendvicsek, és legyen elég hely a játéknak is. Közben Mikolt eltűnik és két pulóverrel tér vissza, egyiket a férjének, a másikat a lányának adja.
- Vegyétek csak fel, nem szeretném, ha megfáznátok.

Mindketten szó nélkül engedelmeskednek. Lilla nem fázik, sőt, egyenesen melege van, valószínűleg Bandika miatt. Tetszik neki ez a mosolygós, nyugodt srác, aki vele szemben, Réta mellett ül, pedig még a kezét sem fogta meg, csak időnként rámosolyog és bátorítón rákacsint. A koktél nagyon finom, egyenesen mámorító, pedig nincs is benne alkohol.

Egy pillanatra benéz a nappaliba és látja, amint anyja a házigazdával együtt hordja ki az ételeket a konyhába. Eszébe villan, hogy Eriket otthagyta a klubban, mi lehet vele, de nem foglalkozik tovább a gondolattal, mert Tarcal bácsi oszt és neki kell először szólnia.
- Kislányom, mondj nyugodtan egy passzt – javasolja az apja és szót fogad neki, és letesz a talonba két alsót.

Ebből még akármi lehet, gondolja Bandika és felveszi a talont. Nem kellett volna, de mondania kell valamit.
- Második passz – szólal meg tanárnője és mutatja, melyik két lapot tegye le.

Tarcal somolyog az orra alatt, felveszi a talont és bemond egy ultit.
- Színe zöld – teszi hozzá, melyen Lilla meglepődik, nem úgy az apja, aki máris nyúl a talon után.

Ignácnak tetszik, ahogyan Mikolt nagy szakértelemmel összepárosítja az ételeket, hogy minél kevesebb helyett foglaljanak a hűtőben. Tinában negyedannyi tehetség sincs a háziasszonyi teendők ellátásához. Már nem is tudja, miért vette feleségül, de valahol, a lelke mélyén érzi, hogy ez múló szeszély. Mikolt, a maga egyszerű, tiszta módján jobb társ, mint amilyen Tina valaha is lehetne. Ha annak idején eléggé erőszakos lett volna, most együtt élhetnének, bár nem lenne ennyire gazdag, de boldogabbnak tudná magát. Mikolt az ágyban is igazi szenvedélyes vadmacska, míg Tina képes mindent megjátszani, a színét és a visszáját is.

Tényleg, hol lehet Tina?

Felesége eltűnő típus, ha nem tetszik neki valami, olajra lép, legtöbbször bevonul a hálószobába és lefekszik aludni. Most azonban se híre, se hamva.

Mikolt összeszedi a mosatlant és mosogatni kezd.

Nem szól neki Ignác, hogy hagyja csak, majd a mosogatógép elintézi, jól jön neki az asszony foglalatossága, addig megkeresheti a feleségét.

Kinn már csillagos az ég. A kártyázók visszatérnek az eredeti módira, öt perc játékot ismét tíz perc magyarázat követ, Tarcal szerint így tanul a két ifjonc játékos, bár láthatóan ketten Dezsővel, amolyan szellemi párbajt vívnak.

Ignác megkerüli a házat és látja, hogy Dalma és Kolos, a két keresztszülő, egymást átölelve sétálnak a parkban. Örül neki, hogy a húga végre talál magának egy rendes pasit, mert Kolos csak az lehet. Igaz, hogy agglegény, de intelligenciája, találó megjegyzései és visszafogottsága, mind arról tanúskodnak, hogy nem akar mindenáron a társaság középpontjába kerülni, holott mindent pontosat lát és megfigyel, még a véleményét sem mondja el, csak ha kérdezik. Ám ha megszólal, annak súlya van.

Lopakodik a sötétben, nem kell, hogy észrevegye a pár.

Menyének az öccsét, Eriket sem látja sehol, lehet, hogy alszik valahol, mert kétségtelenül sokat ivott a gyerek. Nem aggódik érte, mert nincs a medencében, a jacuzziban sincs, valahol elnyomhatta az álom.

Az épület klubrészének hatalmas nappalija felett nyitott a tető. A csudába is, le kell csukni, mielőtt valamilyen kóbor állat belopózna. Előbb jobb, ha benéz, csak utána nyomja meg az automata gombját, lezárandó a tetőt.

Nem gyújt villanyt, elég jól lát a sötétben, egyébként is a holdfény besüt, titokzatos árnyakat rajzolva a kihalt helyiségbe. Mégsem lehet annyira kihalt, mert zihálást hall, és kéjes sikolyokat, kétséget kizárva szeretkező párra bukkant.

Tina lovagló pózban vonaglik Erik falloszán, miközben a fiú keze az asszony alma melleit morzsolgatja.

Ignác csendben kimegy. A szeretkezőket nem illik zavarni. Csendben megfordítja a zárban a kulcsot, majd felmegy az emeletre és onnan a mobiljával készít néhány fotót a párról. Keres egy üveg pezsgőt és két pohárral a kezében Mikolthoz tart a konyhába.
- Gyere, Mikolt, kimegyünk a kártyázókhoz. Ma már nem dolgozunk többet. Kíváncsi vagyok, hogyan boldogulnak a gyerekek az ultival.

Tulajdonképpen Tarcalt fosztják ki mindketten, mert a férfi komolyan veszi a játékot, a két fiatal pedig vakmerően belenyúl a talonba, akkor is, ha az a józan ésszel nem lenne helyes, ám a kezdők szerencséje nem hagyja el őket.
- Jó, hogy jöttök, Ignác, felválthatnál egy időre, mert kifosztanak a gyerekek.
- Rendben, ha iszol velem egy pohár pezsgőt, akkor felváltalak a kártyában. Ezen ne múljon.
- Nem láttad valahol Eriket?
- Nem én, de nagy ez a ház, lehet, hogy alszik valahol. Eredj, keresd meg, nyugodtan. Minden ajtó nyitva, vagy benne van a kulcs.
- Tarcal, Kolost is keresd meg, nagyon elveszett valahol – mosolyog Réta.
- Jól van, szívem.
- Tudod mit – fordul Tarcalhoz a házigazda, - veled megyek. Megmutatom a tervezett klubépületet, ilyet még nem láttál. Mikolt, beállnál a helyemre? Köszi, rendes vagy. Szóval, nászuram, tudod, van a piacon egy hiány, mégpedig nincs olyan klub, vagy legalább is kevés van, ahová hozhatnák az üzletfeleket a vállalkozók, és egy vacsora mellett, vagy az után, üzletet is köthetnének.

Ignác átfogja nászura vállát és magyarázza az épület előnyeit, a tervezett szolgáltatásokat.

Mikolt legalább annyira tud ultizni, mint Dezső, most azonban szívesebben beszélgetne a nászasszonyával, mintsem kártyázna. Lilla és Bandika kapva kap az alkalmon, hogy önállóan játszhasson Dezsővel, akinek igen fel kell kötnie a fehérneműt ahhoz, hogy nyerjen is valamit, mert elálmosodik a bortól, melyhez nincs hozzászokva.

Réta és Mikolt elindultak a parkban egy sétára a holdfényben, amely megkönnyíti a párbeszédet a két örömanya között.

- Réta, tudtad, hogy a lányod külföldön vállalt munkát?
- Annyira tudtam, mint te, hogy Zaránd is vele megy.
- Mindenük megvan, nem is értem, miért kell nekivágni a nagyvilágnak.
- Egy dolog hiányzik, Mikolt, egy nagyon fontos dolog. Nem látják biztosnak a jövőjüket. És ennél nincs nagyobb baj. Mi egy dolgot biztosan tudtunk, azt, hogy lesz munkahelyünk, és dolgozhatunk, ha jól tesszük, megélünk, szerényen, de biztosan gyarapodunk. Nem mehettünk külföldre, főleg nyugatra nem, csak kétévente, ma pedig bármikor neki indulhatsz a nagyvilágnak, még útlevél sem kell. Csak a megélhetésed bizonytalan. A tied, enyém, a gyerekeinké és a születendő unokáinké.
- Attól félek, hogy nem jönnek vissza.
- Ettől én is tartok, de ha jól megélnek, majd utánuk megyünk, látogatóba. Az internet világában nincsenek távolságok. Skype-on naponta beszélhetsz velük és még látod is őket.
- Nincs számítógépünk. Csak Lillának van.
- Majd vesztek egyet. Nézd csak, azok ott, a padon, nem Kolosék?
- De, úgy látom, összebújt a volt sógornőmmel.
- Gyere, menjünk oda a hozzájuk. Halihó, mi van veletek elveszettek?

Réta azért szólítja őket hangosan, hogy legyen idejük rendezni a soraikat.

- Szólítottál, nővérkém? Már éppen indulni akartunk a villába, hűl a levegő. Kénytelen vagyok melengetni Dalmát.

Egyszerre tör ki belőlük a nevetés, csak Dalma pirul el, de az nem látszik a holdfényben.
Négyesben sétálnak visszafelé. A klubépületből kihallatszik a hangos szóváltás, melyet érteni nem lehet, csak a hangsúlyból lehet a haragra következtetni.

Kolos egy pillanatra megtorpan, talán jobb lenne másfelé terelni az asszonyokat, de azzal felhívná a figyelmet magára és nem igazán szeretné tudatni az örömanyákkal a korábban látottakat.

Halkan odasúgja Dalmának:
- Laisser fair laisser passé. (hagyjuk, hogy a dolgok menjenek a maguk útján)

Réta már nem figyel az öccsére, mert a kiabáló hang Tarcalé, márpedig a férje ritkán emeli meg a hangját. Úgy tízévente egyszer.
- Erik, nem találok szavakat! Azt hiszed, mindent megtehetsz?
- De apa, én aludtam…
- Ne mesélj fiam, légy férfi most is! Viselkedj úriemberként, ha egyáltalán érted, amit mondok!
- Mi történt, Tarcal? – kérdi Réta, az idegességtől elvékonyodó hangon.
- Drága fiacskánkat rajta kaptam Tinával, félreértehetetlen módon! Szégyen, nagy szégyen!
- Anya, legalább te hidd el, hogy nem én kezdtem…

Ignácnak már helyreállt a nyugalma, egyébként is vendéglátóként hivatalból el kell simítania a problémákat.
- Ej, ha tudom, hogy az én kis tűzrőlpattant feleségem éppen szexuális oktatást tart a fiadnak, messze elkerüljük ezt a helyet. Gyertek, menjünk vissza a társasághoz és hamarosan jön utánunk a tanárnő és a tanítványa is, ugye szívem?

Tereli a társaságot a villa felé, és nem kerül el a figyelmét, hogy nászura keze ökölbe szorul.
- Dalma, szívem, mi lenne, ha készítenétek nekünk Mikolttal és Rétával egy jó ír kávét? De ne vidd túlzásba a kávé mennyiségét! Addig megkínál bennünket Kolos egy cigarettával. Szégyen, de nekem nincs cigarettám, mert nem dohányzom, csak kivételes alkalmakkor.
- Most én is rágyújtok – kontrázik Tarcal.

Kolos komoly arccal kínálja meg őket:
- Hanem, Ignác, mondhattad volna, hogy nálatok eszkimó vendéglátás dívik!

A házigazda arcán megfeszülnek az izmok:
- Eddig magam sem tudtam, hidd el. Te pedig, Tarcal, ne bántsd a fiad! Te kihagytál volna egy jó numerát az ő korában? No, ugye!

Tina rendezi a ruházatát és egyszerűen otthagyja a fiút. Megkerüli az épületet és a gazdasági bejáraton keresztül belopakodik a nappaliba, onnan meg feloson az emeleti hálószobába. Ma már nem szeretne senkivel találkozni, beleértve a férjét is.
Hosszan zuhanyozik. Még egy terhességi tesztet is el kell végeznie, mert második hónapja kimarad a menzesze.

Pozitív a teszt!

Egyből kijózanodik! És ezt most hogyan mondja meg a férjének?

A cikket írta: Yolla

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. május 19. 15:24
Szia Yolla!
Ezt megoldottad. Tetszik.
Üdv,
Pí.
2013. május 13. 11:17
Tisztelt Yolla!
Jó folytatás. Tényleg fel lett adva a lecke az úrnak.
Ezen már én is mosolygok :D
Bokor
2013. április 6. 10:25
Kedves Yolla!

Jól feladtad a leckét!
Most aztán agyalhatok a folytatáson!
Gratula!

Pussz: emillio
 
2013. április 5. 10:24
Szia Yolla!

Ez az eszkimó vendéglátás nagyon jó duma volt!
Izgatottan várom, mi sül még ki ebből...

pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: