újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szárazvirág effektus

Látogatók száma: 82

Egyenlőre túl korainak tartom, egy olyan dolognak, amivel nehéz azonosulnia egy igazi nőnek. Főleg, viszonylag ilyen fiatalon.

Nem mondanám, hogy túlságosan váratlanul ért, csupán még nem készültem fel rá. Nehéz erről beszélni. Arról, hogy mi történik ilyenkor egy nő belsejében, a gondolataiban, a testében. Talán csak túl korán jött, azt hiszem. Nem szeretem a szavakat, amik megnevezik ezt az állapotot. Klimax, változó-kor. Nem, nem fogom ezeket használni. Én csak úgy fogom hívni, hogy száraz virág effektus. Mert olyan ez. Minden ugyan olyan, mint régen. A formák, a szirmok, a szépség, a karcsúság, csupán néhány aprócska dolog változott meg. Néhány aprócska dolog, de ezek szinte mindent jelentenek. Nincs illat, nincs hajlékonyság, nincs selymesség, nincs élet, csupán külsőségek vannak. Nem áramlanak a hormonok, nincs megújulás, nem fakad élet. A nap befordult a horizont felé, már nem délután van, hanem kora este, világít még ugyan kicsit utolsó sugaraival, még egy kis meleget is ad, de a színe már vörösben játszik, már ígéri az estét.

Nehéz ezt elfogadnia egy nőnek, egy emberi léptékkel nézve fiatal nőnek. Folyton attól félek, hogy valaki észreveszi rajtam, rám van írva, hogy az én nőiességem már nem olyan, mint pár hónappal ezelőtt. Nem olyan, ami felkelti az érdeklődést, ami esetleg lázba hoz. És akkor még nem beszéltem a látható tünetekről, a váratlanul jelentkező hőhullámokról, az érzékenységről, a sírhatnékról, a fáradtságról, a megnövekedett alvásigényről. Holmi ráncokról, ősz hajról, bőrszárazságról már ne is beszéljek! Szóval öregszem. Korán, nagyon korán.

A cikket írta: Nurse

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hú ez nagyon bensőséges! Nincs tanács csajok, csak olvasok és tátva marad a szám...
Szia Nurse! 15 év múlva már elfelejted az egészet, csak addig kell kibírni!
Jól mondom, Kiki?
És olyan szép az élet!!!!
Minél jobban elfogadjuk a tényt, hogy eljött ez a korszak, annál egyszerűbb azt meg- illetve átélni.
Tetszett, ahogy írtál erről az állapotról.
:)
Szia, te kis effektus! Ne legyen! Sorstársak vagyunk? Valaki ma nekem azt mondta, egy idősödő férfi, hogy a nő úgy szép, ahogy van, mondta ezt rám is, amikor panaszkodtam hasonlóképpen, mint te a cikkben. Ezeken a dolgokon a férfiak is keresztülmennek, de nem foglalkoznak vele. Tudomásul veszik, hogy már nem a régiek, de azért próbálkoznak és ha nem megy, keresnek más élményt.
Ja és főleg tanácsot adni nekünk nőknek, azt nagyon értik!
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: