újabb események régebbi események további események
18:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
18:26
Tündér módosította a naplóbejegyzését
18:23
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
15:58
Visszafogott Vénusz új bejegyzést írt a naplójába
14:12
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
12:14
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
10:21
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
08:24
peonia új bejegyzést írt a naplójába
06:18
Gaya módosította a naplóbejegyzését
06:16
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
22:03
Visszafogott Vénusz új bejegyzést írt a naplójába
14:42
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
11:31
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:29
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:09
peonia módosította a naplóbejegyzését
09:50
peonia válaszolt egy szavazásra
09:50
peonia válaszolt egy szavazásra
09:49
peonia válaszolt egy szavazásra
09:49
peonia válaszolt egy szavazásra
09:49
peonia válaszolt egy szavazásra

Volt ez az én időmben?! - Gondolatok csúcsszuper világunkról

2012. május 14. - Látogatók száma: 98

Nagymamámat mindig kinevettem, amikor többnyire egy mély sóhaj kíséretében ezt mondta: - Volt ez az én időmben?! Ami számára akkoriban meghökkentő volt, azt én teljesen természetesnek tartottam és sokszor furcsálltam miért nem halad a korral.

Szegényt merevnek és ódivatúnak tituláltam, mert a modern, változó világ elkerülhetetlen változásait nem üdvözölte kitörő lelkesedéssel.

És lám, még nem vagyok nagymamakorú, mégis számtalanszor elhagyja az ajkamat a szóban forgó kérdés.

Az én időmben nem mosta az ember agyát a média és az onnan ránk zúduló reklámok. A csajszik nem érezték magukat értéktelennek műcici, műköröm és műszempilla nélkül. Nem volt anorexia és bulimia. Nem hallottunk kimondhatatlan nevű pánikbetegségekről és allergiákról sem. Igaz, a fiúk éjszaka, amikor azt a bizonyos „tevékenységet” folytatták a paplan alatt a plakátokon pózoló Bíró Ica típusú csajokra gondoltak, napközben mégis a kockás inget és Alföldi papucsot viselő fruskák kegyeinek megnyeréséért folytattak harcot. Akkor ezekben a lányokban volt valami plusz – vagyis az a bizonyos X ( helyesbítek, hogy mindenki megértse. ) És tudatában voltak ennek ők is, és a srácok is.

De mi van ma? A kis csitrik nem bíznak magukban, nem hiszik el, hogy csak úgy „natúron”, mesterséges sallangoktól mentesen is mutatósak, vonzóak. A média sztárjai, a semmiből jött, és oda is tartó „celebek” a példaképeik. Ezek a jól „megcsinált” pipik a facebookon minden nap közzéteszik a legújabb fotójukat, amelyen az Isten (és egy támogató megkönnyebbült bankszámlája) tudja hány köbcentis vadi új cicijüket dobják ki éppen az X cég által felajánlott topból. A szegény, egyszerű bakfis bálványozza őket, ahelyett, hogy nyelvvizsgára magolná a szavakat vagy matematika példákat oldana meg. Azt sugallják neki, hogy bölcsészként, tanárként éhezni fog, csak akkor viszi valamire, ha belép ebbe a mesterséges Univerzumba. Arra nem gondol, hogy milyen kegyetlen szervezet dolgozik a média és a kereskedelmi csatornák világában, pusztán a siker és a csillogás lebeg a szeme előtt. Eszébe sem jut, hogy a mai celebek holnap már a fasorban sem lesznek, kiégnek, lelkileg tönkremennek. Az a gépezet, amelyik segítségével villámgyorsan a csúcsra jutottak, ugyanolyan sebességgel billenti majd fenéken őket. A szponzor, aki a szilikont fizette köddé válik, és a gravitációtól eldeformálódó kebleket és ajkakat pénz hiányában képtelenek lesznek „szervizelni”…

(kép: Net)

folyt. köv. (vagy nem)

A cikket írta: Lizelotte

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. május 28. 12:49
Szia Lizi!
A mai fiatalok már nem is tudják milyen mű dolgok nélkül élni :-( Gratulálok, jó írás!
Puszi,
Pí.
2012. május 21. 13:38
Tisztelt Lizelotte!
Nékem innen hiányzik egy... már akkoriban is: "folytatták a paplan alatt", már akkoriban is "a plakátokon pózoló Bíró Ica típusú csajokra gondoltak". És van ahol némi eufenizmust éreztem: "számtalanszor elhagyja az ajkamat", nékem már picit sok.
Egyebek iránt az írás tetszik, remek a lendülete és aktuális kérdést feszeget, Önre jellemző bújtatott iróniával. Gratulálok!
Bokor
2012. május 15. 09:33
Kedves Lizi!

Változnak az idők, de én reménykedem, hogy ez már a csúcspont ahol nincs tovább és utána végre eljöhet a rend. Ahogy a korszakok a történelemben változnak, most is ennek az ideje jön már.

Pussz, Tündér
2012. május 14. 17:34
Soha nem hittem volna, hogy egyszer én is eljutok odáig, hogy utána fordulok egy előttem elhaladó talán 150 centis törppillának, ahogy megpróbál egyensúlyozva feljutni a lépcsőn a 12 centis tűsarkú cipőjében, egy kis ölebbel... Esküszöm rossz volt nézni... de sikerült neki... és mint öreganyám tette anno, ha meglátta a mini szoknyámat csak ingattam a fejem. Hát nem látja, milyen mulatságos? :-)
Vagy éppen hogy ezzel akarta ellensúlyozni, hogy alul, felül,... semmi különleges nincs benne?
2012. május 14. 16:34
Kedves Liz, tény, hogy a mai celebek holnap már sehol se lesznek, de egy matek tanár már ma sincs sehol.
Sajnálatos, hogy ennyire elkényeztetjük a pasikat. Hallottam, hogy egy díszpéldány elvált a feleségétől, mert annak a 2. gyerek után már kissé lógott a melle. A bíróság szó nélkül tudomásul vette a "válóokot."
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: