újabb események régebbi események további események
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

A BŰN … 9. rész

2010. december 19. - Látogatók száma: 60

Egyikük sem érti …..

Nem, Piroska nem értette meg az asszony kirohanását, és megpróbált ellenállni. A maga módján, szembeszállni, hogy értse az asszony is az ő dolgát, hogy a fiún segíteni szeretne, mert se pénze, se otthona, se semmilye nincs, nincs hová mennie.
*
Érdekes helyzet – gondolta asz asszony, de megmakacsolta magát, mert nem tehetett mást.

- Nem érdekel! – feleli, és már nem hátrálhat meg. A kimondott szó, az nála az utolsó volt, amit megpróbálhatott, hogy értésére adja ennek a nőnek, hogy csak egyedül és kizárólag rajta tud segíteni, senki máson. Vagy elfogadja ezt a helyzetet, alkalmazkodik egy családhoz, akihez az égvilágon semmi köze, csak az asszony jóindulatából van jelen. Ha ezt nem érti meg és még mindig győzködni kényszerül, akkor elmehet, mint mondta.

Piroska térül-fordul és már pakol. Mindketten dühösek. Itt most nincsenek győztesek, és vesztesek. Itt most csak két dühös ember van, aki nem tud józanul gondolkodni.

A fiú, mint valami bárgyú birka még mindig csak ott áll, ahelyett, hogy húzna el a …. –ba, mert egyáltalán nem vicces, ami éppen zajlik. Itt a vége! Nem látja, nem érzi?

Még odaveti az asszonynak, hogy a két táskáját adja oda, amibe belepakol, de az asszony már nem lát a pipától és megmakacsolja magát.

- Nem. – feleli. Old meg a cuccolást, ahogyan tudod. Nem adok már semmit. Nem érdekel!
- Ha elmész, vagy nem jössz haza időben, még lefekvés előtt, akkor ide nem jöhetsz többet, akkor menj a „barátaidhoz”, vagy ahová akarsz, ha van hová?
- Van hová. – feleli a nő és sorolja…, de ez már az asszonyt hidegen hagyja, látva az ellenállásának ezt a kitartó módját. Már egyiküknek sincs megállás. Már két makacs ember küzdelme ez, az asszony ezt már tudja, de nem állhat meg félúton. Egyszer s mindenkorra el kell, hogy döntse a nő, hová tartozik, mit akar kezdeni magával elsősorban, és csak utána jöhetnek a „barátok”, a régi „sorstársai”, amikor már ő maga tud rajtuk segíteni, de addig az asszony nem engedhet a huszonegyből.
- Holnap tudtam volna adni tízezer forintot. – mondja a nő, de az asszony már oda se figyel, helyette megkérdezi, hogy a lányának mikor adja vissza a kétezer forintját, amit sím-kártyára adott? Vagy a pénzt, vagy a kártyát, amit sundán-bundán a háta mögött ketten követtek el? – a feleletet már meg sem hallja, mert tudja, hogy az a pénz már nincs.

Lassan csukódik be utánuk az ajtó…mindketten tudják, hogy ami történt kettejük között, először fajult odáig, hogy egyikük sem tudja a hogyan továbbra a választ, - de ezt már csak az asszony gondolja, hogy Piroska mire gondol? Majd kiderül.

folyt.

A cikket írta: zsoltne.eva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Anonymus
2011. december 25. 09:37
Kedves Éva!

Nem irigylésre méltó helyzet, ami nálatok zajlott. Két dühös ember. Nem lehetett könnyű helyzet.
Olvaslak tovább.

Józsi
Cikkíró
párbeszéd
2011. január 14. 12:58

megtekintés Válasz erre: Anonymus - 2010. december 23. 17:43

Kidobtad? Tényleg? Jaj!
Pinokkió

Nem dobtam ki, csak hagytam elmenni. Az nem ugyanaz, Pinokkió!
Anonymus
2010. december 23. 17:43
Kidobtad? Tényleg? Jaj!
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: