újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Fő az egészség 2.

2016. december 8. - Látogatók száma: 49

Három év múlva

- Jé, megjött a Mikulás!- nevettek össze a nővérek, mikor a nagy önjáró zsákomat magam után húzva váratlanul megjelentem a betegfelvételi nővérszoba nyitott ajtajában, hosszú fehér szakállammal, és a szép élénkpiros termo kabátkámban.
- Sok csók drágáim! Majd csak karácsonykor hozom a meglepiket! Most csak egy gyors délutáni szervizelésre ugrottam be, mert ide küldtek a gondozóból, és már megyek is tovább!- jópofáztam velük, és odaadtam a sürgősségi beutalót a legközelebb lévő nővérkének.

- Nem úgy van az, kedves uram! Innen nem lehet csak úgy lelépni! Előbb látnia kell a főorvos úrnak!- vettek körbe hárman is, amíg az egyikük átnézte a beutalómat. Minden az Ő ítéletétől függ!

- Jézusom! El fognak ítélni?- adtam az ijedtet, és vigyorogva felmértem a helyzetemet. Nagyot sóhajtva lehunytam a szemem, és arra gondoltam, hogy biztosan ilyen lehet a mennyország! Ennyi jobbnál jobb csinos nővérkével együtt, egy szobában.

- Ne féljen, nem harapunk! Egy kicsit talán meggyötörjük, ha rosszalkodni mer!- karolt belém az egyik, és elindultunk egy egyágyas különszoba felé! Amikor beléptünk, elámultam! Ez a szoba, - mit szoba, egy apartman! Felszerelve egy nagy laptv-vel, saját hűtőszekrénnyel, az előszobából nyíló külön fürdőszobával, klímával, távirányítós ággyal, amelyen állítható az ágy magassága, a fejrésznek a dőlésszöge, és még ki tudja mennyi minden! Ez igen! Fejlődik az egészségügy! Három éve ilyen még nem volt!

- Na, kedves egyeske, helyezze magát kényelembe! Az éjszakát itt tölti! Remélem nem fél egyedül? Holnap majd átköltöztetjük egy négyágyasba, mert ez a szoba, - ez fizetős szoba, de pillanatnyilag csak ez volt üres! Ha valami gondja van, csak jelezzen bátran nekünk a nővérhívóval, és mi szállunk rendelkezésére!- mosolygott rám kacéran.
Szóval csak csengetnem kell a hívóval, és röpül hozzám a drága! Miről maradtam le? Csak nem megint divatba jött az arcom? Az is lehet, hiszen közeleg a karácsony! Nem csoda, hogy én itt rögtön jól éreztem magam! Szóval itt egyeseknek mindent szabad? Akkor én sokat fogok csengetni a nővérhívóval, ha már egyesnek szólított a drága! Mert én aztán igazán imádom a szerepjátékokat! Főleg a köpenyeseket! Legyen az titkárnős, tanáros, doktoros, - teljesen mindegy! Előbb a gímbelem-gombolóm jön, utána az anatómiai ismereteim felújítása következik, és végül legutoljára az öntyöm-pöntyöm, amit komoly hangeffektusokkal fűszerezünk!

- Na, legyen jó, ma még visszajövök! Ne egyen semmit sem!- mondta sejtelmesen, majd kiviharzott a szobából.

Vajon mivel akar meglepni? Végig dőltem az ágyon, a szemeimet behunytam, és alaposan végig gondoltam az éjszakára tervezett cselekvéssorozatot. Mindezt egészen aprólékosan, az itteni angyalokat is beleszőve. Lassan elszenderedtem.

Brutálisan ébresztett a keserű valóság. Megjelent Drakula nővér, és a véremet kívánta. Mindössze! Pedig este hallgatólagosan 50 %-ban megegyeztünk, - ami az éjszakát illeti! (Én akartam, - Ő nem!)

- Jó reggelt egyeske! Remélem nem evett semmit? Előbb átköltözünk, aztán előkészítem a vizitre. Majd a főorvos úr megmondja, hogy milyen vizsgálatok kellenek, és mikor. Egy világ omlott össze bennem. Elkezdtem átgondolni az életben található legfontosabb dolgokat. A biblia arra tanít minket, hogy szeressük fele barátainkat, a Káma Szutra pedig szépen elmagyarázza nekünk, hogy miképpen! Ez a meditálás nekem most nagyon jót tett! Rögtön szebbnek láttam a világot! Elhatároztam, hogy hipnózissal fogok rá hatni! Amíg mindezt végiggondoltam, hipp-hopp, odaértünk az új kórteremhez, ahol már három beteg készülődött a reggeli vizithez. Amíg bemutatkoztam a sorstársaknak, addig ez a drága nővérke friss ágyneműt húzott nekem, és én végre leülhettem az ágyra.

- Most kap egy branült, amin keresztül kapni fogja a gyógyszereket, és a vért is azon át vesszük le!- mondta, és szakszerűen nekilátott.

Néztem, ahogy rögtön megtalálta a vénámat, aztán pontosan szúrt! Amíg a branült tette a vénámba, azért, hogy bármikor rá tudjon csatlakozni, addig én a buddhizmus tanaira gondoltam!

A buddhizmus szerint a csakra a belső energia központi magja. A hét fő csakra határozza meg a test összes életfunkcióját. Mivel én amióta ott voltam a bel osztályon, azóta én is csak rá tudtam gondolni! Rá, és a belső energia által vezérelt tevékenységre!

Még a nap is kisütött ennek hatására. Figyeltem a nyakán a kis aranyló pihéket, ahogy a nap hatására felragyogtak. Eközben Ő a kis üvegcséit engedte tele a véremmel. Mire végzett, már meg is jelent a főorvos úr a sleppjével. Halkan konzultáltak egymás között, főleg latinul. Én valaha tanultam latint, de a felét sem értettem! Talán kezdek agyilag zokni lenni?

A vizit után behozta az ügyeletes nővér a reggeliket. Egy szelet kenyér, vagy egy zsömle, és egy kétdekás margarin. Jobban megnéztem, - csak egy dekás volt, és csökkentett zsírtartalmú! Másnap meg egy kockasajt, harmadnap kettő szelet felvágott a megszokott egy szelet kenyérrel, vagy egy zsömlével. Hát nem egy hízókúra, - az biztos!

Viszont az ebéd az kész csoda volt! Gyanítom, hogy szakácsot cseréltek mióta nem voltam itt, mert ez a mostani, ez tudott fűszerezni! Az étel ízletes, - mondhatni finom volt! Na, nem volt sok, de éppen elég volt! Ja, és nem kellett kivonulni az étkezőbe, behozták mindenkinek a kórterembe!

Még reggel a vizit előtt a szokásos vérvétel, meg a vénán keresztül adandó gyógyszerek. A két étkezés között voltak általában a vizsgálatok. Szív ultrahang, hasi ultrahang, röntgen, CT, stb., stb.… Szóval teljes vizsgálgatás. A branült és a helyét három naponként cserélni kellett, nehogy a helye begyulladjon! Szóval nem unatkoztunk a semmittevéstől! Aztán egy szép napon a reggeli vizitnél a főorvos úr kimondta a szentenciát!

- Holnapután távozhat!

Erre másnap egy nővér átkísért az intenzív osztályra. Mi történt? Az, hogy távozhatok, az a temetőre vonatkozik? Már ennyi az idő? Tényleg itt a Game over?

- Nyugi egyeske, egy fontos vizsgálatot csak itt tudunk megejteni, mert csak itt van hozzá felszerelés! Nem kell aggódnia!- mondta, mert észrevette a savanyú képemet.

- Én aggódni? Ugyan! Mit képzel rólam édeske?- adtam a felháborodott önérzetest. Csak nehezen várom a zárójelentést!

Másnap végre kézhez kaptam a hőn óhajtott okmányt, és távozhattam a kórházból. Otthon aztán tüzetesen átolvastam. Ami nem volt meglepetés, a szívkamráim kitágultak, és kezdődő magas vérnyomásom van kialakulóban.

Ezért, hogy ezt megtudjam, igazán nem kellett volna kórházba bemennem! Én ezt így vezetném le: Az, hogy megnő a vérnyomásom egy csinos nő láttán, az szerintem normális! A szívnagyobbodás is csak ennek tudható be! Minél nagyobb, annál több szépség fér bele! Hiába van a globális felmelegedés a földön, - én nem melegszem! Maradok továbbra is konzervatív! Remélem, hogy nem teszik kötelezővé a melegséget!

Viszont ami miatt bekerültem a kórházba, (fulladás, légszomj, váratlan hőemelkedés) az ugyanúgy megvan, mint előtte!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. december 9. 15:39
Kedves Emillio!

Ne csodálkozz, hogy visszavárnak a nővérek, hiszen mély benyomást tettél rájuk!

Puszi: Yolla
2016. december 8. 16:46
Hát,ahogy dr Bubó mondta volt:
"Némely betegség akkor gyógyítható a legjobban, ha távol tartod az orvost."Hát nem?
Vigyázz magadra!
Pussz
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: