újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Hosszú az éjszaka ...

2015. augusztus 16. - Látogatók száma: 69

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

Hosszú a nappal is, bár ha kellemesen eltöltjük, észre sem vesszük, ismét este lett. A fizikai munka nem fárasztó, ha nem utálattal tesszük.

Anno szívesen jártunk dolgozni, mert akik körülöttünk voltak, azoknak a jelenléte nem borzolta az idegeinket. Csak dolgoztunk, tettük, amit kellett. És volt második műszak, meg kommunista szombat, meg társadalmi munka. Sokat dolgoztunk, ami a zsebünk tartalmát nem növelte, de akkor az, természetes volt.

Ma sikk állandóan panaszkodni. Sok a megkeseredett ember, mert nehéz az élet. Megértem sok minden megváltozott, de nem mi tehetünk róla. De azért másokat okolni mindenért, az nem megy. Valahol, valamiben minden ember ki tud teljesedni, meg kell keresni a lehetőséget és a boldogulás apró lépcsőfokára máris fel lehet lépni.
Vannak, akik csak időlegesen, vannak, akik már hosszabb időre elhagyták az országot. Vannak, akik nem jönnek vissza, hátra hagyva szeretteiket. Ebben az esetben csak a megértés segíthet, mert nekik sem könnyű.

Tenni-venni a nap szinte minden órájában, eltereli a gondolatokat a szegénységről, a méltatlan helyzetekről, s eközben inspirálhatja problémamegoldó készségünket is. Kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor azt kérdezzük: miért?
Ezt a kérdést, minél kevesebbszer kell feltenni. Nincs értelme, és nincs értelme a válaszok keresésének sem. A problémák eredője nem minden esetben vagyunk mi. Ha idáig eljutottunk, már megértettük a világ fájdalmát, a mások fájdalmát nem vagyunk hívatottak cipelni. Elég a sajátunk, az, viszont ha megoldásra vár, tegyük mihamarabb.

Megfigyeltem, nagy a csirkék teherbírása, már amikor a lábukra lépek, pedig nem vagyok lepkesúlyban. Az állatok hamar megismerik, ki az, akitől az ételt kapják, ilyenkor nagy a tolakodás, szeretne mindenki első lenni.
Tegnap este az utolsó etetés alkalmával, egy kakasra sikerült ráléptem. Állapota siralmas volt, ezért a napot este nyolc óra után szárnyas vágással fejeztem be.

Az elképzeléseimet mára, egy kiadós eső átprogramozta. Maradt a pihenés, akár csak holnapra, mert nekem a hétfő a heti pihenő nap.

Minden sikeres férfi mögött egy asszony áll. Ez biztos női elmélet.
A sikeres nő nem szeretne egy férfit se a háta mögött; vagy mellette, vagy sehol.

A cikket írta: D Klári

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. augusztus 18. 21:06
Évikém nem bölcs gondolatok ezek, csak megért élmények, érzések.

Ne tudd meg én mennyire sajnáltam, kiválasztott volt a mostani kakas helyett, mert a beste állandóan meg akar rugdosni.

Mellette igen, de a háta mögött --- na ne ... :)

Köszönöm, viszont Neked is.

... és természetesen mindenkinek.
2015. augusztus 16. 18:55
Bölcs gondolataid valahol biztosan igazak is, de én azért sajnálom azt a kakast, hogy így kellett végeznie...

Egy sikeres nő mögött sem árt egy sikeres férfi, a kettő együtt már csak jut valameddig?! :-)

Jó pihenést!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: