újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mint kerestem Istent a könyvesboltban? - Műfaj: szatíra- Írodott: anno és nem most!

Látogatók száma: 111

Fontos figyelmeztetés! Rögtön" könyvecském" elején elárulok egy nagy titkot!- csak a könyv árába kerül! - Ha úgy gondolod, hogy valami borzasztó sületlenséget olvasol, jobb, ha hallgatsz a MEGÉRZÉSEDRE, és nem olvasod tovább!

Egyébként ezt más esetben is célszerű alkalmazni …sajnos azonban könyvet vissza nem veszünk! Ahogy mondják: ez volt a tanulópénz. –
VIGYÁZAT, HOSSZÚ LESZ!

Amióta nekifogtam a KERESÉSNEK, nagyon meglódultak a dolgok, mert” Ő” nagyon belehúzott! Nem győzöm kapkodni a fejem, szemem, fülem stb! Úgy látszik, komolyabban veszi a dolgot, mint gondoltam volna! Persze ez a TELJESSÉG - esdi valóban kemény dió, és ki lehet hozni belőle pár kötetet! Nem szabad az ilyesmit összecsapni… sebaj, legalább nekem is több „keresni” - való marad. Úgy gondoltam, hogy maradok a jó öreg – pár ezer éves – kivárásos taktikánál. Tudniillik,- vagy sem – megvárom a hatást – másokon s csak azután veszem be a dolgokat, ha átlag a fele –legalább! – megmarad a kísérleti” nyusziknak”.

A vallomás

Tartozom egy (pár) vallomással! Minekutána én csupán egy egyszerű mezei KERESŐ vagyok – még ha úgy - e rák /oroszlán is – tudnod kell, hogy:
1, nem vagyok tévedhetetlen
2, ló sem vagyok, így két lábammal még könnyebben megbotolhatom – ha épp nem levitálok. Nos, a vízen járás helyett pedig az egészségesebb úszást szoktam .
Mik az estleges melléktünetek…? Még mindig várakozó állásponton vagyok még, minekutána sajnálatos módon pár „nyúl” különös – a tőlük megszokottól eltérő – tüneteket produkál. Olyanokra gondolok, mint: ész nélküli könyvgyűjtögetés (vastag citrom -, kevésbé vastag narancs-sárga és vékonyabb pirosas)/Azóta bővült a választék! /kételkedés érzékszerveik normális – rendeltetésszerű – működésében és abnormális függés.
Ezennel figyelmeztetek minden kedves olvasót, hogy amennyiben hasonló tüneteket vél felfedezni saját magán, úgy újfent kérném a már fentebb említett GARANTÁLTAN beváló módszer alkalmazására! (a MEGÉRZÉS! a szerk.)

3, a jó szándékos, tövises sztorit ismered…

Mindezek után töredelmesen bevallom, hogy bizony én is produkáltam némi „tünetet”. Méghozzá a könyvgyűjtögetőst! De az Ősszakállú (hogy számodra kivel - mivel helyettesíthető az alternatív!) tudja, hogy mindezt az EMBERISÉGÉRT, s ha úgy tetszik személyesen Teéretted vállaltam csak fel, drága olvasó!
Nem vonom kétségbe értelmi képességedet és biztos vagyok abban, hogy tudod mi végett…( Ha nem, az a Te bajod)
Azonban igaz KERESŐ - höz méltón a célt látva magam előtt, mértéket tartottam és csupán egyetlen egy könyvre költöttem a saját pénzemet!
/Nem akarok a hazugság bűnébe esni, (még, ha ugye állítólag ezt is megtehetném) és töredelmesen bevallom: elkapott a hév és begyűjtöttem a FEKETETÉT is!/ Egyet förtelmes módon ajándékba elfogadtam, egyet pedig még förtelmesebb módon, nem adtam vissza! Mea culpa!!!( Mert ilyet is tudok ám!)
De azt hiszem mondanom sem kell: az ő érdekében tettem!
Aztán még el kell árulnom valamit
(úgy látszik, most ilyenem van): gyarló kíváncsiságból elmentem erre a „Hallgassunk együtt „Ő”-vel” c. kampányra. Ráadásul kétszer is! Rögvest elmagyarázom! Igen nyomós volt az okom erre! Első alkalommal azt hittem nem jó a technikám, mivel bárhogyan is igyekeztem, nem voltam képes teljesen ellazulni, mert félő volt, hogy a huncut „Ő ” jóvoltából akkor bevizelek – elnézést a pórias kifejezésért, de ne finomkodjunk! –Ugyanis cselesen, a nagy hallgatódzás közepette, folyamatosan vízcsobogás, csermely-csörgedezés volt az aláfestő zene …Igen, a CSENDHEZ! Másodjára pedig valószínűleg sikerült magamat annyira felvérteznem minden nemű megkísértődés ellen, hogy kb. másfél órát sikeresen a lehető legmélyebben végig -aludtam. Köszönöm néked „Ő”! És mindez csak egy ezresembe került! … Persze, mi ez, ha abban a hitben teszi ezt az ember, hogy egy TUDATOS LÉTEZŐVEL hallgathatott együtt!? Azóta szerencsésen ez is kiderült, úgyhogy emiatt legalább már nem aggódom. Még jobb az a hozzáállás, amit egyik kedves férfi ismerősöm képviselt ebben az
ügyben! Tn. „Milyen talpraesett ez a gyerek! Ennyi nőt elhallgattatni egyszerre és még fizetnek is neki érte!” Hát igen…pedig én csak sötétszőke vagyok.
Mindezen felül van még egy vétkem!(Persze ez is nézőpont kérdése. Képzeld el, becses olvasó, hogy még ajándékot is adtam „Ő”-nek! Történetesen Weöres Sándor „ Az ÚT a TELJESSÉG felé „c. munkáját. +Pár buta apróságot, a két szép szeméért, amit olyan sokat sejtetően tud lesütni …De ez,( már az ajándékok ) TITOK, mert nem tudja a gyermekkori barátném, aki – félreértéseket elkerülendő! -Nem ovis szerelmem, pedig Zsuzsi! Már azért sem, mert ebben az életünkben csak középiskolában találkoztunk. - Ahogy mondják: „Isten útjai kifürkészhetetlenek”?
Ám, ha van Isten, kellene lennie Ördögnek is! Nemde? Azonban most hagyjuk a teológiát - szerintem!
S íme gyónásom utolsó penitenciájához értem: beszélgettem „Vele”! Mármint „Ő”-vel. KOMOLYAN!
Ez az epizód külön csemege, így ennek több IDŐT s TERET szentelek…

Folyt.köv

A cikket írta: Sáriel

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre:

Tudom, hogy létezik egy Hrubos Krisztián nevű valaki, aki zavaros eszméket tanít. Nekem erre semmi szükségem. Két lábbal állok a földön. Természetesen abban hiszel amiben akarsz, de nekem az a véleményem, hogy csak gyenge embernek kell erős Isten.

Ne haragudj, de valahogy nem vagy képben...
A. J. Christian egy új "tanító" - ha esetleg érdekel, keress rá a neten - és ez az egész - amit írok- az ő könyveinek, "tanításainak" a kikarikírozása...Nincs itt szó semmiféle "erős Istenről"-?-
Ha nincs ilyesmire szükséged, örülj neki.
; )

megtekintés Válasz erre: Sáriel

Szerintem, Kedves Butácska, - és ez most itt remélem nem fog a "reklám helyének" minősülni - ha A. J. Christian-t olvasod - bizonyára Ő-róla hallottál már- nem lesz ez annyira külföldiül. De nem kötelező sem olvasni, sem érteni...:)
Az elején mán szótam!
S

Tudom, hogy létezik egy Hrubos Krisztián nevű valaki, aki zavaros eszméket tanít. Nekem erre semmi szükségem. Két lábbal állok a földön. Természetesen abban hiszel amiben akarsz, de nekem az a véleményem, hogy csak gyenge embernek kell erős Isten.

megtekintés Válasz erre:

Segítség! Van itt valahol egy magyar-magyar tolmács?

Szerintem, Kedves Butácska, - és ez most itt remélem nem fog a "reklám helyének" minősülni - ha A. J. Christian-t olvasod - bizonyára Ő-róla hallottál már- nem lesz ez annyira külföldiül. De nem kötelező sem olvasni, sem érteni...:)
Az elején mán szótam!
S
 
Segítség! Van itt valahol egy magyar-magyar tolmács?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: