újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Paranoid keringő 2.

2010. szeptember 6. - Látogatók száma: 89

A lelkünk a legdrágább és sokszor ingyen adjuk...

Mindezidáig az előbbiek csak egyszerű empirikus megfigyelések voltak. Innentől az irányítók egyre éhesebbek lettek az információkra -Hannibal után szabadon, III. Richárd óta a pénzre is-. Azt azonban a tömeg nyomása miatt -Newton óta-, meg nem tudták elérni, hogy azok önként is odaadják azt nekik. Kis segítség volt az uralkodóosztály számára ismét a technika fejlődése és Bell úr. Ahogy Mr. Bell feltalálta a telefont, megszületett a lehallgatás is. Ezzel megint közelebb kerültünk valamihez, ami már a megfigyelt világ felé vezet.
/Újkori anekdota: Rossz nyelvek szerint, a lehallgató készülék ősét Bell asszony szülte -a szomszéd szoba ikertelefonján keresztül hallgatta le férjének szeretőjével folytatott beszélgetését-. Nehéz szülés volt, főleg Bell úrnak. A lexikonok a hölgy nevét, merő rosszindulatból és az akkori sajtó hímsovinizmusa miatt, elhallgatták./

Ahogy a fejlődés óriás léptei segítették a hatalom képviselőit, úgy az emberek is egyre nyitottabbak és tájékozottabbak lettek, valamint egyre többen és jobban igényelték a szabadságjogaikat. A megfigyelések ezzel együtt, sokkal többe kerültek. Mivel erre azonban szükség volt -az emberek vezetőinek és főleg azok bankszámláinak-, azokkal fizettették meg a megemelkedett költségeket, akik a legnagyobb ellenzői voltak saját megfigyelésüknek, a tömegekkel.
/Legújabb kori anekdota: Amikor 72-ben Nixon elnök használni szerette volna az akkori technika csúcs lehallgató készülékeit -természetesen csak a tesztelés élesben való tesztelésére-, akkor egy újság -közbotrányt okozva- nyilvánosságra hozta a nyilvánvalót. Az emberek nyomása hatására szerencsétlennek -egyetlen amerikai elnökként a történelemben-, le kellett mondania. Egyebek iránt meg a fehérházi pletykák szerint, nem is információt akart szerezni O'brien úrról -megfigyelt személy-, csak a tanácsadói tanácsait megfogadva, így próbált kitörni a sötétszürke amerikai elnökök sorából, egy kis megvilágítással. Nem véletlen maradtak égve azok a bizonyos lámpák. -Fiúk dolgozzatok csak nyugodtam, majd a szomszédba én magam küldöm a sajtót! Eddigi információink szerint, kitört!/

Elérkeztünk a mába.
Nem tudom ki találta fel, mikor jöttek rá, de a hatalom képviselői ráébredtek, hogy a tömegek régi módon történő megfigyelése már nem lehetséges. Az emberek túl nagy ellenállást tanúsítanak saját szabadságuk korlátozása ellen. Így kitalálták a megoldást. "Kérjük meg az embereket, hogy önként adják nekünk a függetlenségüket?!"
Most az olvasó azt mondaná, ki az a hülye, aki önként lemond arról, hogy saját maga döntsön sorsáról?! Hát, kedves olvasóm, sajnos el kell hogy szomorítsalak. Te is közéjük tartozol!
Nem hinnéd?
Na egy picit tessék csak gondolkodni!
Először is. Hogyan adnánk magunk?
Ha az embert meggyőzik -médiákon keresztül-, hogy ez, vagy az neki valamiért jó, akkor sokszor elfelejtünk a dolgok mögé nézni. Egy idő után már a tömegpszichózis miatt sem gondolkodunk, még eszünkbe sem jut agyalni, sőt, nem akarunk kimaradni a jóból!
A másik, amikor az "oszd meg és uralkodj" elvet használják ellenünk. Ki ne hallott volna Ferenc József módszeréről történelem órán. Azt hallottuk, csak közben elfelejtjük, hogy ezt nemcsak ő és akkor, de a mai politikai hatalom is alkalmazhatja. Keresnek egy nagyobb célcsoportot, akiknek valami előnyt biztosítanak a kisebbséggel szemben. A többség pedig ugye leszavazza a kisebbséget és még örül is a kedvezményeinek.
Ne aggódjon senki, előbb-utóbb ő is lesz kisebbség és így tulajdonképpen mindenki sorra kerül.
Figyelem!
A közvetlen előnyökért a lelkünket kérik!
(Paranoid olvasóim itt hagyják abba és soha ne térjenek vissza a cikk végéhez, olvassanak egyéb írásaimból.)

Akkor lássuk, miért is adjuk magunkat az ördögnek.
Legegyszerűbb a számítógép és az internet.
Történelmi áttekintésben nem ez van a sor elején, de ezt azért írom előre, mert ugye te is engem olvasol, így tuti, hogy ebben a pillanatban is meg vagy figyelve. A számítógéped azonosító száma, ip címe, eszközeid "mac adress"-e és az operációs rendszeredbe épített modulokon keresztül, teljesen beazonosítható vagy. Nyilván nem tudhatják, hogy pont te vagy-e a géped előtt, de ha esetleg különféle jelszavakat is használsz, például internetbankozol, akkor már a személyed is azonosított. Tudják hol vagy, mit csinálsz, ha akarják, akkor az összes levelezésedet letölthetik, de akár az összes adattal garázdálkodhatnak a gépedből. A számítógépeden keresztül, ha az rendelkezik internettel, akkor szinte mindent meg lehet rólad tudni, veled tenni.
Egy elektromos hálózatba bedugott gép kívülről bekapcsolható. A kondenzátorok egy része, amik benne vannak, használhatók lehallgató készülékként. A webkamerádról akkor már ne is beszéljünk, ha van.
És ez mibe kerül neked?
Hisz alig fizetsz azért, hogy NET-ezhess. Lehet, hogy ha egy nagy városban élsz, akkor már nem is kell ezért fizetni. Legalább is külföldön, már nem mindenütt. Benne van ez másban, egynémely kisebbség adójában. Neked is adhatnák ingyen, hogy meg lehessen téged figyelni!
Akkor ugye, tök jó ez a sok információ, amihez így hozzájutsz?!
És ekkor jön a telefon.
Ha valaki eddig nem volt tisztában vele, akkor most tudja meg, le lehet hallgatni a telefonokat. Sőt minden telefont lehallgatnak. Az egy másik kérdés, hogy élnek-e az információkkal. De élhetnek, nem tőled függ! És ha csak lehallgatnának..., de..., a telefonod pozícióját méteres pontossággal meg tudják határozni. Ha beszélsz, akkor rólad személy szerint is tudják mikor és hol vagy.
Ugye ez is magyarázható. Hiszen, ha eltűnik a gyereked, akkor milyen jó, ha a rendőrök be tudják azonosítani a nála lévő mobilon keresztül?!
Vagy ugye milyen jó a rokonokkal tartani a kapcsolatot?
Ó, mondhatod, hogy ez azért az én kezemben van, majd kikapcsolom, ha nem akarom, hogy tudjanak rólam.
Azt se árt tudni, ha egy telefont kikapcsolsz, akkor még a megfigyelők számára nem vagy láthatatlan, működik az csak neked nem szóltak erről. Az akkumulátor kivétele se azonnal oldja meg a dolgokat. Kis ideig, akár a kondenzátorok is tárolhatnak annyi energiát, hogy minimálisan érzékelhető legyen egy telefon.
Hm, hm...
Akkor mi van a mindenki új kedvencével, a GPS-el? Azt is már mindenki megvásárolhatja. Irányít és még beszél is hozzánk. Olyan kis kedves és szuper dolog. Csakhát megint meg vagyunk figyelve... A műholdaknak közvetített jeleken keresztül beazonosíthatók vagyunk.
A műholdak??? Azok azok, amik már az udvarainkra is belátnak. Egy műhold képes a gyufásdobozon lévő felirat elolvasására. Hihetetlen? Ez a mai technika.
És a bankkártyák?
Ma már ki ne azzal fizetne. Hiszen még olcsóbb is sokszor vele fizetni, mint készpénzzel. Dehát ezzel mi bajom? A bankszámlánkról, a pénzünkről ugye, már egyértelmű, hogy tud az APEH, de hogy azt is tudja, hogy mit vásároltunk a boltba és mekkora lábon élünk?! Ezt az információt ugye megint azért a kis plusz pénzért adjuk oda nekik, amivel a bankkártyavásárlás olcsóbb, mint a készpénz. Rádumáltak bennünket, mi meg már nem is gondolkodunk. És a végén ugye már utáljuk azokat, akik készpénzzel vacakolnak a TESCO-ban előttünk?!
A chipkártyák beültetése.
Na ez még csak a kiváltságosak autóiba, gyerekeinek bőre alá van beültetve. De eljön az idő, amikor meggyőznek bennünket róla, hogy milyen jó, ha nem kell kártyával fizetnünk. Elég, ha az ujjlenyomatunkat odanyomjuk a boltban a pénztáros kisasszonynak, vagy éppen erősen belenézünk a szemébe -beépített mikrokamerába- és már le is emelték a pénzt a számlánkról.
Ennél csak egy jobb van.
Az intelligens térfigyelőkamerák.
Ugye nem kell már mondani, hogy a városaink főbb terein, bankokban, pénzzel foglalkozó egységekben vannak iparikamera rendszerek. Ezek még csak a képet rögzítik -talán-. De többségük már egy központba adja azért a jeleit, vagy az internetre. De ezek kibővítése egy intelligens szoftverrel, már képes lehet az embert azonosítani. Léteznek már ilyen meglévő rendszerek. Ha ezeket a rendszerek elterjednek, akkor innentől a világ bármelyik pontjáról meg lehet nézni, mikor merre vagyok.
Idő kérdése, hogy az udvarainkat, hálószobáinkat is bekamerázzák. Az lesz az indok, hogy megelőzi a betöréseket, eleve egy biztonságot nyújt majd.
Nem pénzért fogják adni. Ingyen, vagy szegényebb államokban majd hitelt lehet rá felvenni, hogy beszereljék neked. Kedvezményes hosszúlejáratú hitelt kapsz majd rá. Had függj tőlük örökre. Esetleg az "árfolyam" olyan módon változik, hogy azt ne tudd visszafizetni. És ekkor lesznek majd állami hitelsegélyező intézetek, akik elvesznek tőled mindent. Még segítenek is neked teljesen kiszolgáltatottnak lenni.
Te meg még örülni is fogsz majd ennek...
/Egy mai anekdota: István jólmenő vállalkozóként 17 millió hitelt vett fel 140 forintos svájci frank árfolyamon az épülendő házára. A 2008-as válság tönkretette az üzleti partnereit és így az ő vállalkozását is. A banki hiteleit a vállalkozása bevételeihez tervezte. Óvatos volt, nagyon túlbiztosította magát. Jelenleg a svájci frank a duplája, a hitele kb. háromszorosa a kamatokkal, mint anno. Istvánnak kötélre se futja. Olcsóbb megoldáson gondolkodik.../

A cikket írta: Pinokkió

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. október 17. 12:10
Hehehe :)
2010. szeptember 12. 12:28

megtekintés Válasz erre: Laura - 2010. szeptember 12. 12:12

Ugyan már! Nem kellene ennyire borúsan látni a jövőt!
Kérek szépen egy kis pozitív hozzáállást a holnapokhoz! :-)

Dehát, paranoidok vagyunk, legalább is a cikk erejéig;-) A keringő vége, majd megint a fára mászás lesz, ki tudja hányadszorra?! (Lehet írok is egyszer egy 3. részt, hehe, trilógia.)
2010. szeptember 12. 12:12

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2010. szeptember 12. 11:52

Hi, Laura! Ezt rosszul gondolod. Ha elvonatkoztatunk a személyedtől és kicsit kitekintünk a jövőbe, akkor sajnos eljön az idő, amikor a "Laurák" gondolatit is tudni fogják a "Pinokkiók", ha akarják.

/Valamelyik hsz-emben, itt lentebb részleteztem, hogy már nincs is ez olyan messze, mint gondolnánk:-( /

Ugyan már! Nem kellene ennyire borúsan látni a jövőt!
Kérek szépen egy kis pozitív hozzáállást a holnapokhoz! :-)
2010. szeptember 12. 11:52

megtekintés Válasz erre: Laura - 2010. szeptember 12. 11:27

Természetesen elolvastam az első betűtől az utolsóig. Mind igaz is Pinokkió, amit leírsz, egy apróságra azért emlékeztetnélek...talán tudod ki vagyok, tudod a számlaszámom, az IP címem, meg sok mindent, de azt, hogy míg ezt írom neked, közben mire gondolok, azt soha!!!!

Hi, Laura! Ezt rosszul gondolod. Ha elvonatkoztatunk a személyedtől és kicsit kitekintünk a jövőbe, akkor sajnos eljön az idő, amikor a "Laurák" gondolatit is tudni fogják a "Pinokkiók", ha akarják.

/Valamelyik hsz-emben, itt lentebb részleteztem, hogy már nincs is ez olyan messze, mint gondolnánk:-( /
2010. szeptember 12. 11:29
Ja, és a tangó közelebb áll hozzám, mint a keringő... :p ;-))))
2010. szeptember 12. 11:27
Természetesen elolvastam az első betűtől az utolsóig. Mind igaz is Pinokkió, amit leírsz, egy apróságra azért emlékeztetnélek...talán tudod ki vagyok, tudod a számlaszámom, az IP címem, meg sok mindent, de azt, hogy míg ezt írom neked, közben mire gondolok, azt soha!!!!
2010. szeptember 10. 08:27

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2010. szeptember 10. 07:28

Tetszik.

Cuki vagy;-) Köszi!
Pinokkió
2010. szeptember 10. 07:28
Tetszik.
2010. szeptember 9. 19:39

megtekintés Válasz erre: - 2010. szeptember 8. 21:09

Szia, de Gaya :-)
Elnézésedet kérem, de nem szándékosan lettem a keresztapukád.
Mindezektől függetlenül csak azt szeretném kérdezni, hogy Michael Ende, Momoja vagy Émile Ajar Momoja a követendő példa.
Tamás

Kedves Tamás .

Kinek a pap, kinek a papné .
Hogy ki ... mit .. . kit ... minek ... miért - ezt ugye mindenk saját maga .
Abban viszont egyetérthetünk hogy az olvasott írás , jó , sőt olyannyira jó , hogy olvasása közben még a hideg is kirázott.
A legszörnyűbb az , amit legelső hozzászólásomban írtam - ha úgy néz ki kötélre sem futja ... az nem biztos hogy nem szerzik be mégiscsak a kötelet.
Rengeteg ember tart már a kilátástalanságnak e végső szakaszában.
- Momo .. és a csodavárás az csak az én mánikám, mert nekem ettől jobb ... élhetőbb az élet ... és még képes vagyok hinni.

Üdv,
Gaya
2010. szeptember 9. 13:11

megtekintés Válasz erre: Babenko - 2010. szeptember 8. 21:25

Megadtam a valóságpontot, mert ugye azt már régóta tudjuk a Nagy Tesó mindent lát!

A Nagy Tesónak szeme, füle és besúgója is van... szomorú:-(
2010. szeptember 8. 21:25
Megadtam a valóságpontot, mert ugye azt már régóta tudjuk a Nagy Tesó mindent lát!
2010. szeptember 8. 21:09

megtekintés Válasz erre: Gaya - 2010. szeptember 7. 07:17

Kedves Tamás

Sáriel nem de Gaya igen.
Momo gondolatai , látásmódja, hozzáállása .... tanulhatnánk
... az élet nem is rövid ....

Üdv,
Gaya

Szia, de Gaya :-)
Elnézésedet kérem, de nem szándékosan lettem a keresztapukád.
Mindezektől függetlenül csak azt szeretném kérdezni, hogy Michael Ende, Momoja vagy Émile Ajar Momoja a követendő példa.
Tamás
2010. szeptember 7. 21:21
Hú, akkor akinek eddig azt hittük üldözési mániája van, a cikked után kiderül, hogy ez nem is betegség, hanem valóság?!
Pusszancs, Cecill
2010. szeptember 7. 07:17

megtekintés Válasz erre: - 2010. szeptember 6. 20:50

Kedves Sáriel.
Figyelmesen elolvastam, az íráshoz hozzáfűzött gondolataidat. Egy valamire kíváncsi lennék. Mégpedig arra, hogy Rosa mama kedvenc gondozottja Momo, itt melyik csapatban focizik? Szóval, hogy mihez képest, ki is ő valójában. Megfigyelő, vagy megfigyelt, esetleg egy sokak által neveletlen, de jólelkű gyermek? Szépen kérlek, hogy az élet rövidsége miatt a válaszodban, ha megtisztelnél vele csak a lényegre, szorítkozzál.
Tamás

Kedves Tamás

Sáriel nem de Gaya igen.
Momo gondolatai , látásmódja, hozzáállása .... tanulhatnánk
... az élet nem is rövid ....

Üdv,
Gaya
2010. szeptember 6. 20:50

megtekintés Válasz erre: Gaya - 2010. szeptember 6. 15:52

" Szép Új Világ "

Tudom hogy igen nagyfokú " naivitásra " vall, ha azt mondom - a hatalom mégiscsak az Ember és az Emberi gondolatok , tehát rajtunk is múlik hogy mit tehetnek velünk.
Mert ha jól megnézzük ... " ezt " valahol mi magunk akartuk ... mi akarunk többet tudni ... mi akarunk okosabbak lenni ... mi akarunk haladni ...
Azzal is ,hogy mi emberek egymással megosztani tudjuk gondolatainkat - lásd itt és most írunk - megetethessük információ éhségünket ... etc. részesei vagyunk e gépezet működésének ... tudjuk a következményeket is , de ugye füstjelekkel már nem megy ...
Előnyök és hátrányok ... talán el is veszünk ... mert hagyjuk átformálni magunkat ... s amikor már a gondolataink sem a mieink ... hát ...
Magam részéről még annyit - velem sok bajuk lesz ... én még olvasok meséket ... én még megértem hogy Momo ki is valójában ...
Ettől függetlenül , megtörténhet az hogy " megrágnak és kiköpnek" ... de legalább lázadozok ... néha ... persze tovább kihasználva az internet áldásos közvetítő szerepét , s támaszkodva az általam ismert és elérhető technikai eszközökre élem életem / lehet hogy nem is az enyém ... hisz egy ügyes illúzionista is képes arra , hogy azt lássam amit láttatni akar /
Akkor ez most a róka fogta csuka vagy a csuka fogta róka ?

Kedves Sáriel.
Figyelmesen elolvastam, az íráshoz hozzáfűzött gondolataidat. Egy valamire kíváncsi lennék. Mégpedig arra, hogy Rosa mama kedvenc gondozottja Momo, itt melyik csapatban focizik? Szóval, hogy mihez képest, ki is ő valójában. Megfigyelő, vagy megfigyelt, esetleg egy sokak által neveletlen, de jólelkű gyermek? Szépen kérlek, hogy az élet rövidsége miatt a válaszodban, ha megtisztelnél vele csak a lényegre, szorítkozzál.
Tamás
 
2010. szeptember 6. 20:43
Szia, Pinokkió.
Ez egy tőled szokatlan tanulmány, valószínűleg orvul megkomolyodtál, vagy csak igen mérges vagy. Valójában, már semmit sem tudunk tenni az ellen, ha bizonyos törvényi felhatalmazással (általunk felhatalmazott?) bíró személyek iparszerűen behatolnak az auránkba. Régebben a kukkollók ellen úgy védekeztünk, hogy ha valaki benézett a kulcslukunkon, ugyanott kitoltuk a kötőtűt. Mostanság ez már nem megy.
Tamás
2010. szeptember 6. 18:52

megtekintés Válasz erre: - 2010. szeptember 6. 18:03

Az oké, hogy gondolkodunk, és meg is osztjuk a gondolatainkat-ha akarjuk! Ha én nem akarom, az én agyamban ugyan senki ne turkáljon! A gépemben, de még a telefonomban se. Ha lehet.
A birkaösztön...sajnos működik, és néha az is lelép a zebráról a többi után, akinek egyébként esze ágában sincs...
Nagyon tetszik.
Ada

Sajnos ez van... és ez lesz:-( Amúgy + köszi, ha tetszik:-)
Pinokkió
 
2010. szeptember 6. 18:03
Az oké, hogy gondolkodunk, és meg is osztjuk a gondolatainkat-ha akarjuk! Ha én nem akarom, az én agyamban ugyan senki ne turkáljon! A gépemben, de még a telefonomban se. Ha lehet.
A birkaösztön...sajnos működik, és néha az is lelép a zebráról a többi után, akinek egyébként esze ágában sincs...
Nagyon tetszik.
Ada
2010. szeptember 6. 15:52

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2010. szeptember 6. 14:13

Ha belegondolunk itt a google, ami már egy tömeges gondolkodásmód elemző cég is lehet a háttérben, hisz mindent tőle kérdezünk. A kérdéseink meg a gondolkodásmódunkat tükrözik.
Ja és a jövőt még nem is írtam bele a paranoidba. Jelenleg csak azt akarják, hogy hol és mikor, mit csinálunk. De nem messze az idő, amikor a gondolatainkat akarják majd.
Ez a következő lépés a hatalom számára.
Hogyan lehetne???
Hisz már léteznek olyan művégtagok, amiket gondolattal irányít a gazdája. Ez egy elektronika. Innen csak milliméterek vannak addig, hogy ez NET-re és így a "központ" kezébe kerüljön, amit gondolunk.
Memória bővítés, én már hallottam terveket. Nem scifi, a közeljövő, hogy agyunk tárolókapacitását bővíthessük. Ugye ez t se kell magyaráznom, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, járhat majd?!

" Szép Új Világ "

Tudom hogy igen nagyfokú " naivitásra " vall, ha azt mondom - a hatalom mégiscsak az Ember és az Emberi gondolatok , tehát rajtunk is múlik hogy mit tehetnek velünk.
Mert ha jól megnézzük ... " ezt " valahol mi magunk akartuk ... mi akarunk többet tudni ... mi akarunk okosabbak lenni ... mi akarunk haladni ...
Azzal is ,hogy mi emberek egymással megosztani tudjuk gondolatainkat - lásd itt és most írunk - megetethessük információ éhségünket ... etc. részesei vagyunk e gépezet működésének ... tudjuk a következményeket is , de ugye füstjelekkel már nem megy ...
Előnyök és hátrányok ... talán el is veszünk ... mert hagyjuk átformálni magunkat ... s amikor már a gondolataink sem a mieink ... hát ...
Magam részéről még annyit - velem sok bajuk lesz ... én még olvasok meséket ... én még megértem hogy Momo ki is valójában ...
Ettől függetlenül , megtörténhet az hogy " megrágnak és kiköpnek" ... de legalább lázadozok ... néha ... persze tovább kihasználva az internet áldásos közvetítő szerepét , s támaszkodva az általam ismert és elérhető technikai eszközökre élem életem / lehet hogy nem is az enyém ... hisz egy ügyes illúzionista is képes arra , hogy azt lássam amit láttatni akar /
Akkor ez most a róka fogta csuka vagy a csuka fogta róka ?
2010. szeptember 6. 14:13

megtekintés Válasz erre: Gaya - 2010. szeptember 6. 12:23

Tökéletes egyetemes körkép = kórkép
Lehet hogy jobban járnánk ha visszamehetnénk a fára ... és újra kezdhetnénk ...
... mert valahol és valahogy ezt az egészet mi hagytuk magunkkal tenni ....
... de visszamenni már késő .... valamit tenni , sosem késő ... de kellene hozzá 1 vagy 10 vagy 1000 vagy milliónyi ember ... talán e bolygón élő összes , akik azt gondolnák hogy ha már elrontottuk javítsuk is ki ... mert irgalmatlan és rettenetes - de kötélre még futja
... a javítás lehetősége talán nem utópisztikus álom ...

Ha belegondolunk itt a google, ami már egy tömeges gondolkodásmód elemző cég is lehet a háttérben, hisz mindent tőle kérdezünk. A kérdéseink meg a gondolkodásmódunkat tükrözik.
Ja és a jövőt még nem is írtam bele a paranoidba. Jelenleg csak azt akarják, hogy hol és mikor, mit csinálunk. De nem messze az idő, amikor a gondolatainkat akarják majd.
Ez a következő lépés a hatalom számára.
Hogyan lehetne???
Hisz már léteznek olyan művégtagok, amiket gondolattal irányít a gazdája. Ez egy elektronika. Innen csak milliméterek vannak addig, hogy ez NET-re és így a "központ" kezébe kerüljön, amit gondolunk.
Memória bővítés, én már hallottam terveket. Nem scifi, a közeljövő, hogy agyunk tárolókapacitását bővíthessük. Ugye ez t se kell magyaráznom, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, járhat majd?!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: