újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Feng-Shui másképp ?

2010. augusztus 25. - Látogatók száma: 173

Feng-shui tanácsadóként, némiképpen ellen-reklámozva, de belevágok egy szerintem érdekes témába, némely segédlettel.

Lakásuk berendezéséhez sokan az ázsiai feng shuitól remélnek megoldást. Pedig nem kellene olyan messzire mennünk, ( jóllehet valahol egy tőről fakad minden ) a magyar kultúrában is léteznek évezredes – harmóniát és boldogságot ígérő – térrendezési hagyományok!

Nőként ösztönösen próbálunk meleg családi fészket kialakítani: kiválasztjuk függönyeink színét, s hogy milyen kanapé kerüljön a nappaliba. Felkapjuk a fejünket, ha lakberendezésről vagy térrendezésről hallunk, és ma már ismerős a szó: feng shui. Olykor, titokban ki is próbálunk néhány „trükköt”, karrierben, új párkapcsolatban, gazdagságban reménykedve. Egy dologról azonban elfelejtkezünk.

„A térrendezés minden nép sajátossága. Hiszen minden nép máshogyan gondolkodik, mások a hagyományai, mások a szokásai” – mondja Németné Wéber Gabriella magyar térrendezés-szakértő és -oktató. – Gondoljunk csak bele: másmilyen ételeket tanultunk meg elkészíteni nagymamáinktól, másak a tisztálkodási szokásaink, éghajlattól függően máshogyan hajtjuk álomra a fejünket, mint a tőlünk távol lévő országok lakói. De bárhol éljünk is, szokásaink családról családra hagyományozódnak, ezért lehetnek igazán erőteljes hatással az életünkre. Persze a felgyorsult világban rengeteg új információ jut el hozzánk. Kedvünkre utazhatunk, vagy akár a tévéből is megismerhetjük, hogyan élnek mások. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hirtelen ránk szakadt új ismereteket a régi tapasztalatok nélkül mi magunk is sikeresen tudjuk használni a mindennapjainkban.”

A térrendezés régi trükkjei - Milyen a "magyar" Feng shui?

Ha kicsit belemélyedünk a magyar térrendezés tudományába, ráébredünk, hogy akár panellakásunkban is kipróbálhatunk néhány jól bevált trükköt, amelyet már nagyszüleink nagyszülei is szívesen alkalmaztak.


Hogyan alkalmazhatjuk modern otthonunkban a régi hagyományokat?

1. Az első és legfontosabb lépés, hogy figyeljük meg, hova esnek az égtájak lakásunkban. Kezdjük mindjárt a bejáratnál! A régi házak kapuját keletnek vagy délnek tájolták. Az ajtó mindig díszes és hívogató volt. Éppen ezért, ha elhanyagolt, kopott a bejárati ajtónk, feltétlenül változtassunk rajta. Sokszor elég egy jó alapos sikálás, egy új lábtörlő, egy új névtábla, és máris sokat tettünk az otthonunkért.

2. Ha lakásunk ajtaja nem kelet felé esik, akkor sem kell elkeserednünk. A legfontosabb, hogy mindig rendet tartsunk. Ne legyen otthonunk lomtár, felesleges, használhatatlan kacatok, törött tárgyak gyűjtőhelye. Csak olyan tárgyakat tartsunk meg, melyekre valóban szükségünk van, így tehetjük meg a legfontosabb lépést a harmónia felé.

A térrendezés régi trükkjei 3. Lehetőleg egyszerű alaprajzú otthont válasszunk. Egy négyzet vagy téglalap alapban a legegyszerűbb az egyensúlyt megtalálni, a felesleges sarkocskákban elvész az energia.


4. Igyekezzünk minél több természetes anyaggal berendezni környezetünket, így harmóniában maradhatunk a természettel.


5. Házunk vagy lakásunk közepe a legfontosabb energetikai terület, egészségünket szimbolizálja. Térrendezési szempontból ideális, ha lakásunk központja tágas, világos, és az energia szabadon áramolhat minden irányban. Régen a házak kö­zepén, a konyhában – a lelket szimbolizálva – mindig tűz égett. Itt tartózkodtak legszívesebben együtt a család tagjai. Mivel régen a középpontban a kemence állt, szerencsések vagyunk, ha ugyanitt van egy kandallónk. Akinek nincs, az se keseredjen el, mert a tűz energiáját egy egyszerű gyertya meggyújtása is felidézi, amit esténként egy beszélgetés vagy vacsora során körülülhetünk.


6. Díszítsük lakásunkat néhány saját magunk készítette tárggyal, amelyek személyiségünket tükrözik. Fessünk képet, hímezzünk terítőt, varrjunk függönyt vagy párnát.


7. Próbáljunk meg saját magunkkal is egyensúlyba kerülni, hiszen a lelki egyensúlyunk is kihat lakásunk szépségére.

A kínai sárkány nem segít?

Otthonunk és környezetünk testünk és lelkünk folytatása, megmutatja, milyenek vagyunk, és általa mi is megmutathatjuk másoknak saját személyiségünket. Ezért nem mindegy, milyen szimbólumokat választunk lakásunkban, milyen tárgyakkal jelenítjük meg magunkat.


A feng shui például sokszor a szerencsehozó sárkányt javasolja, holott nekünk Magyarországon, néphagyományainkból kiindulva a sárkány a legyőzésre váró mesealak, a rossz, az örök harc megtestesítője. Ezért érdemesebb olyan tárgyakkal körülvennünk magunkat, melyekhez valódi élmények fűznek.


A "magyar" térrendezés néhány szimbóluma


Kelet: A bejárati ajtó ideális helye. Fehér ló, arany szarvas, kelet felé néző ablak vagy felkelő napot ábrázoló kép kerüljön a lakás keleti oldalára. Fehér színű falakat és textilt, aranyszínű tárgyak elhelyezését javasolják a szakértők.

Nyugat: A hálószoba kialakítására legalkalmasabb terület. Napnyugtát ábrázoló kép, sárga színű falak, textilek vagy tárgyak elhelyezésével tehetjük otthonossá. Kör alakú, napra emlékeztető virágok, sárgarézből készült tárgyak díszíthetik.

Észak: A nő oldala a lakásban. A víz ideális helye, ezért – ha tehetjük – a fürdőszobát tervezzük erre a területre. De akváriummal és kis csobogókkal is harmonikussá tehetjük ezt a részt. A kékeszöld és a kék szín, hullámvonalak – fekete és ezüst kiegészítőkkel – uralhatják.

Dél: A férfi oldala a lakásban, a nappali és a dolgozószoba ideális helye. A delelő napot szimbolizáló piros színek jellemzik. Piros színű virágok, tulipán és szegfű vagy ezek motívumai kerüljenek ide. Kemence, kandalló és gyertyák is díszíthetik a lakásnak ezt a sarkát.

A középpont: A magyar térrendezés legfontosabb helyszíne, a lakás szíve. A kör és szív alakú tárgyak és a családi fotók elhelyezése a legfontosabb ezen a területen.

Sok sikert a "rendezgetéshez", annak aki kísérletező típus!

A cikket írta: Sáriel

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. október 3. 23:14

megtekintés Válasz erre: Sáriel - 2010. október 3. 23:09

Szia!
Ez bizony így van s bár ezen a területen is vannak kóklerek, sarlatánok, alapvetően nem az döntő ebben, hogy hiszem-e vagy sem.
Úgy-e?
S

Bizony-bizony.
2010. október 3. 23:09

megtekintés Válasz erre: Éva - 2010. október 3. 11:11

Kedves Sára!
5 éve élünk a lakásunkban. Kifejezetten Feng Shui-val 1,5 éve foglalkozunk a Párommal. Gondoltuk, mivel érdekel a természetgyógyászat és spirituális síkokon mozgunk, ugyan szakértelemmel is nézzük már meg a lakásunkat, ne csak a megérzéseinkre, intuíciónkra hagyatkozzunk. S láttunk csodát: 1-2 tárgy kihelyezésével, a Feng Shui értelmében, szinte tökéletes elrendezésű, színű, összeállítású a lakásunk.
Itt is beigazolódott nekünk, hogy ha Valaki fogékony, nyitott ezekre a dolgokra, s nem csak divatból szeretné követni, akkor egész jók a ráérzései.
Pussz! Éva

Szia!
Ez bizony így van s bár ezen a területen is vannak kóklerek, sarlatánok, alapvetően nem az döntő ebben, hogy hiszem-e vagy sem.
Úgy-e?
S
2010. október 3. 11:11
Kedves Sára!
5 éve élünk a lakásunkban. Kifejezetten Feng Shui-val 1,5 éve foglalkozunk a Párommal. Gondoltuk, mivel érdekel a természetgyógyászat és spirituális síkokon mozgunk, ugyan szakértelemmel is nézzük már meg a lakásunkat, ne csak a megérzéseinkre, intuíciónkra hagyatkozzunk. S láttunk csodát: 1-2 tárgy kihelyezésével, a Feng Shui értelmében, szinte tökéletes elrendezésű, színű, összeállítású a lakásunk.
Itt is beigazolódott nekünk, hogy ha Valaki fogékony, nyitott ezekre a dolgokra, s nem csak divatból szeretné követni, akkor egész jók a ráérzései.
Pussz! Éva
2010. szeptember 15. 13:24

megtekintés Válasz erre: orchidea - 2010. szeptember 12. 22:33

Szerintem nagyon igaz amit leírtál! Molnár V. Józsi bácsi tudna sokat mesélni arról hogy nekünk magyaroknak hogyan kellene építkezni és berendezni lakásainkat. Üdv: Orchidea

Köszi!
2010. szeptember 12. 22:33
Szerintem nagyon igaz amit leírtál! Molnár V. Józsi bácsi tudna sokat mesélni arról hogy nekünk magyaroknak hogyan kellene építkezni és berendezni lakásainkat. Üdv: Orchidea
2010. szeptember 5. 20:48

megtekintés Válasz erre: Laura - 2010. szeptember 4. 21:19

Szia, Sára!
Köszönöm a válaszod.
Nem, nem ilyen hisztérikus dührohamokkal szólok érte. Mindössze zavar, ha nincs lehajtva. ( Amúgy nem büdi. :)
Nem értelek kristálytisztán. Miért hívok egyáltalán egy "hót" vadidegent a lakásomba, aki ugyebár utána nem marad velem ott, ide-oda taszigál ezt-azt, majd elmegy. Én meg érezzem jól magam utána? Számomra az megszokás lenne. Persze ez nem igaz, mert ismervén magam, leszedném, odébb tolnál, elébe helyeznék valami mást, csak ne lássam. Nem szeretnélek zaklatni, de ez már régóta motoszkál bennem. Nem jövök rá egyedül. Segítesz?

Szia!
Na ezaz!
Akinek nincsen szüksége segítségre a lakása át, illetve berendezéséhez, avagy harmonizálásához, az nyilván nem is fog "ilyen" szakembert elhívni magához.
S
2010. szeptember 4. 21:19

megtekintés Válasz erre: Sáriel - 2010. augusztus 30. 22:49

Szia!
Előszőr is, kezdjük a végén, vagyis, a WC- vel. Jó volna tudni, hogy voltaképpen miért is zavar ez Téged ennyire. 1, mert félsz, hogy a sötétben ráülsz a hideg csupasz kerámiára, 2, rendetlennek tartod, 3, már bocs, de a szagokat "érzed meg"?
Félre a tréfával! A WC tetőt a térrendezés művészete szerint azért -is- ildomos becsukni, hogy a negatív - Sá- energiák ne tudjanak azon keresztül, már a nyitott WC-n, kiáramlani. Tehát lehet, hogy Te ezekre vagy voltaképpen érzékeny tudatalatt és ez nem baj, addig, amíg nem válik kényszeressé. Ám ez mindennel így van...
A másik, hogy a lakberendezés és a térrendezés teljesen más műfaj!
A lakberendező valóban akár kicseréltethet veled akár komplett garnitúrákat, ha hagyod és persze, ha van erre pénzed. Azonban szerintem ők is leginkább csak tanácsolhatnak, illetve ötleteket adhatnak, legjobb esetben is segítenek kiválasztani a darabokat.
A Feng-Shui tanácsadók is hasonlóan járhatnak el, azzal a különbséggel, hogy aki őket bízza mg eleve nem számít szerintem a lakás komplett átrendezésére. Aki lakberendezőt hív segítségül, az azért számíthat arra, hogy esetleg még átépítési - hangsújozom!- ötleteket is "el kell viselnie". Tehát ez a lényeg, hogy nyilván aki tanácsot kér- bár nem feltétlenül gyenge személyiség- az nem véletlenül teszi.
S

Szia, Sára!
Köszönöm a válaszod.
Nem, nem ilyen hisztérikus dührohamokkal szólok érte. Mindössze zavar, ha nincs lehajtva. ( Amúgy nem büdi. :)
Nem értelek kristálytisztán. Miért hívok egyáltalán egy "hót" vadidegent a lakásomba, aki ugyebár utána nem marad velem ott, ide-oda taszigál ezt-azt, majd elmegy. Én meg érezzem jól magam utána? Számomra az megszokás lenne. Persze ez nem igaz, mert ismervén magam, leszedném, odébb tolnál, elébe helyeznék valami mást, csak ne lássam. Nem szeretnélek zaklatni, de ez már régóta motoszkál bennem. Nem jövök rá egyedül. Segítesz?
2010. augusztus 30. 22:52

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. augusztus 29. 06:43

kedves, barátságos ember lehetsz, jól választottál nicket.

Köszi, mégha esetleg független is tőlem a meglátásod.
S
2010. augusztus 30. 22:49
Szia!
Előszőr is, kezdjük a végén, vagyis, a WC- vel. Jó volna tudni, hogy voltaképpen miért is zavar ez Téged ennyire. 1, mert félsz, hogy a sötétben ráülsz a hideg csupasz kerámiára, 2, rendetlennek tartod, 3, már bocs, de a szagokat "érzed meg"?
Félre a tréfával! A WC tetőt a térrendezés művészete szerint azért -is- ildomos becsukni, hogy a negatív - Sá- energiák ne tudjanak azon keresztül, már a nyitott WC-n, kiáramlani. Tehát lehet, hogy Te ezekre vagy voltaképpen érzékeny tudatalatt és ez nem baj, addig, amíg nem válik kényszeressé. Ám ez mindennel így van...
A másik, hogy a lakberendezés és a térrendezés teljesen más műfaj!
A lakberendező valóban akár kicseréltethet veled akár komplett garnitúrákat, ha hagyod és persze, ha van erre pénzed. Azonban szerintem ők is leginkább csak tanácsolhatnak, illetve ötleteket adhatnak, legjobb esetben is segítenek kiválasztani a darabokat.
A Feng-Shui tanácsadók is hasonlóan járhatnak el, azzal a különbséggel, hogy aki őket bízza mg eleve nem számít szerintem a lakás komplett átrendezésére. Aki lakberendezőt hív segítségül, az azért számíthat arra, hogy esetleg még átépítési - hangsújozom!- ötleteket is "el kell viselnie". Tehát ez a lényeg, hogy nyilván aki tanácsot kér- bár nem feltétlenül gyenge személyiség- az nem véletlenül teszi.
S
2010. augusztus 29. 16:54
Szia, Sára!
Volt egy vitám egy lakberendezővel rég. Elmondtam neki, én a tudattól is beteg lennék, ha mondjuk ő elkezdené tologatni, lecserélni a bútoraim. Magyarul: átrendezné, berendezné a lakásom. Azt mondta: nem mindenki ilyen, mint én vagyok. Erős egyéniség. Rá ezért van szükség, mert sok ember olyan határozatlan ebben. Ez véleményed szerint is igaz?
Más...
Ha a WC tető nincs lehajtva az emeleten, én másik szinten alszom, de megérzem. Ne úgy értsd, hogy felsírok álmomból, csak zavar a tudat. Normális dolog ez nálam vagy csak egy rossz beidegződés? Szerinted?
2010. augusztus 29. 06:43
kedves, barátságos ember lehetsz, jól választottál nicket.
2010. augusztus 28. 14:27

megtekintés Válasz erre: - 2010. augusztus 26. 20:31

Kedves Sáriel.
Valóban nagy lelki probléma nekem az, hogy hány bőre van a báránynak. De majdcsak túlteszem magam rajta valahogy. A gonosz rosszhiszeműségem és az előítéleteim már akkor megvoltak, amikor a másik írásodat megdicsértem, de akkor valamiért elfelejtettél szólni nekem ezekről a rossz tulajdonságaimról. Így ezekről a tulajdonságaimról csak most, nem kis megdöbbenéssel értesültem. Mivel ez az írásod nagyon rossz, ezért ide kellett ezt a véleményemet írni. De ezt te nyilván tudtad, hiszen a spirituális képességeid predesztinálnak erre. Ha a képességeidet csak segítségnyújtásra használod, ami derék dolog, akkor itt beüzemelheted, mert szükséged van rá. :-)
Tamás

Kedves Tamás!
TE szerinted ezek így vannak. ÉN szerintem meg másképp, de különösebben nem érdekel....
S
2010. augusztus 28. 14:25
Kedves néném!
Az, hogy miben gondolom és miben szeretnék az egészen más, mint amiben valójában tudok is segíteni.
Ezt előre nem lehet tudni, mindíg a probléma dönti el.
Alapvetően azonban eléggé széles a skála.
Mivel így ismeretlenül színte bármit leírhatnék, inkább csak annyit, hogy az idáig - pár ezer év- alatt összegyülytött tapasztalat- azt mondatja velem hogy legjobb a tanácsadás szintjén maradni- pszichológiai konzultáns is vagyok- és nem hóhusz-pókuszolni.
Mindenesetre, gyógyítok fénnyel- nem eszem!- úgy tűnik, hogy tisztán-látó és halló vagyok - bár időnként bedugul a fülem.
Te valószínű, hogy többre mégy a gyakorlati tudásoddal a materiális életben mint én.
S
2010. augusztus 26. 20:31

megtekintés Válasz erre: Sáriel - 2010. augusztus 26. 10:32

Ezek szerintem a saját "problémáid és nem feltétlenül kell, hogy mindenki magátólétetődően tudjon róluk.
Végezetül még talán annyit, hogy rosszúl álcázza magát a farkas, hiszen már színte gonosz a rosszhiszeműséged és veszélyesen eluralnak az előítéleteid.
Különben meg, ha valami nem érdekel, minek fűzöl hozzá kommentet?
Nekem sajnos ERRE nem lenne időm, mert ilyesmik helyett inkább főzök valami jót a családnak, a családipótlékból és a társam rokkantnyugdíjából. Nem feltétlenül fényt, bár az nálunk van!
S

Kedves Sáriel.
Valóban nagy lelki probléma nekem az, hogy hány bőre van a báránynak. De majdcsak túlteszem magam rajta valahogy. A gonosz rosszhiszeműségem és az előítéleteim már akkor megvoltak, amikor a másik írásodat megdicsértem, de akkor valamiért elfelejtettél szólni nekem ezekről a rossz tulajdonságaimról. Így ezekről a tulajdonságaimról csak most, nem kis megdöbbenéssel értesültem. Mivel ez az írásod nagyon rossz, ezért ide kellett ezt a véleményemet írni. De ezt te nyilván tudtad, hiszen a spirituális képességeid predesztinálnak erre. Ha a képességeidet csak segítségnyújtásra használod, ami derék dolog, akkor itt beüzemelheted, mert szükséged van rá. :-)
Tamás
2010. augusztus 26. 10:35
Hogyhogy egy boszi nem tud magának jósolni?
Nem AKAROK jósolni. Szerénység nélkül állítom, hogy vannak egyéb spirituális képességeim, de azokat csak segítségnyújtásra "használom".
S
2010. augusztus 26. 10:32

megtekintés Válasz erre: - 2010. augusztus 25. 23:58

Kedves Sáriel.
Igazából sem merésznek, sem érdekesnek nem találom, ezt az írásodat. Eleve irtózom a fényevéstől. Tudom sokan, és jól megélnek belőle.
A birkabőrrel kapcsolatban, csak akkor van egy birkán több kabátka, ha rókának hívják. Amennyire emlékszem közmondás valahogy így szól. Nem lehet egy birkáról több rókát lehúzni.
Tamás

Ezek szerintem a saját "problémáid és nem feltétlenül kell, hogy mindenki magátólétetődően tudjon róluk.
Végezetül még talán annyit, hogy rosszúl álcázza magát a farkas, hiszen már színte gonosz a rosszhiszeműséged és veszélyesen eluralnak az előítéleteid.
Különben meg, ha valami nem érdekel, minek fűzöl hozzá kommentet?
Nekem sajnos ERRE nem lenne időm, mert ilyesmik helyett inkább főzök valami jót a családnak, a családipótlékból és a társam rokkantnyugdíjából. Nem feltétlenül fényt, bár az nálunk van!
S
2010. augusztus 25. 23:58

megtekintés Válasz erre: Sáriel - 2010. augusztus 25. 20:55

Nem Tom, de tán mégis, hogy mi irritál majd mindenkit ebben az ártatlan, puszán érdekességnek s talán hasznosnak szánt irományban!
Lehet, hogy az : érdekes? Vagy netán, bátor? Arra inkább számítottam volna, hogy kolléga fen-shui guruk nekem ugranak, mert esetleg nekik még okuk - ha vélt is- lenne rá, merthogy a mundér becsülete, meg ilyesmi...
Mindenesetre én a helyedben joban ügyelnék a mindenféle bőrök ajánlgatásáával, merthát a birkabőrt is sokmindenre fel lehet ám használni! Ja, hogy alatta még van egy pár!
Nehogy személyeskedésnek vedd! A guru "hozta" ki belőlem...Különben meg valóban mester is vagyok, igen sokmindenben...
S

Kedves Sáriel.
Igazából sem merésznek, sem érdekesnek nem találom, ezt az írásodat. Eleve irtózom a fényevéstől. Tudom sokan, és jól megélnek belőle.
A birkabőrrel kapcsolatban, csak akkor van egy birkán több kabátka, ha rókának hívják. Amennyire emlékszem közmondás valahogy így szól. Nem lehet egy birkáról több rókát lehúzni.
Tamás
2010. augusztus 25. 20:55
Nem Tom, de tán mégis, hogy mi irritál majd mindenkit ebben az ártatlan, puszán érdekességnek s talán hasznosnak szánt irományban!
Lehet, hogy az : érdekes? Vagy netán, bátor? Arra inkább számítottam volna, hogy kolléga fen-shui guruk nekem ugranak, mert esetleg nekik még okuk - ha vélt is- lenne rá, merthogy a mundér becsülete, meg ilyesmi...
Mindenesetre én a helyedben joban ügyelnék a mindenféle bőrök ajánlgatásáával, merthát a birkabőrt is sokmindenre fel lehet ám használni! Ja, hogy alatta még van egy pár!
Nehogy személyeskedésnek vedd! A guru "hozta" ki belőlem...Különben meg valóban mester is vagyok, igen sokmindenben...
S
2010. augusztus 25. 20:43

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2010. augusztus 25. 02:08

Most az 1x ellentmondanék a kedves Vasorrúnak. Végigolvasva a cikket, mintha az író a saját házamat írta volna le. Az 5-ös pont tüzes részén kívül (majd gyújtunk gyertyát), minden stimmelt. Keleti kapu, déli dolgozó (az enyém), nyugati háló, északi fürdő. Négyzet, vagy téglalap alakú területek, semmi feles sarok...


Szerintem ez azért építészemet is dicséri picit (grat. Józsi), és a szerencsémet, hogy nem a szomszéd sarki házat vettük meg annak idején! És a bejáratot ázsiai őseinktől eredően nálunk egy faelefánt őrzi.
Amúgy nekem tetszett az írás, csak nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen átgondoltan tegye, amit tesz.

Tisztelt hosszú-orrú barátom!
(igaz, nem mindíg!)
Jól odafricskáztál a fém-orrúnak!
Úgylátszik most jött el az Orrok csatája.És, hogy ildomos legyek a cikkemhez, remélem nem csorbul bele a fém a fába , a fa pedig nem hasad el a fémtől!
Kár lenne értetek, főleg, hogy nem akartam ilyen nagy horderejű cikket írni...
De ha már így esett, úgy leírom, hogy mind a kettőtök gondolataiban vannak igazságok.1, hogy valóban szerencse - van ilyen?- és talán pénz is kell egy valóban átgondoltan megtervezett lakás kivitelezéséhez. 2, valóban elsődleges szempontoknak kell lenniük a gyakorlati dolgoknak. Csakhogy a cikkben leírtak, szerintem nem mondanak ezeknek ellent.
S
2010. augusztus 25. 20:34
Nos kedves Nénike, mindez Neked nem fog nehezedre esni szerintem.
Mindazonáltal, nem tudom miért ez a nagy hajcihő szerény kis írásom kapcsán.
Lehet, hogy valamire ráhibáztam?
S
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: