újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Hogyan tisztítsuk és töltsük fel ásványainkat, ásvány ékszereinket...

Látogatók száma: 945

Nemsokára holdtölte (november 16-17-18, a Bikában, ami föld-jegy), és ilyenkor az ásványokat fel szoktuk tölteni. Ahhoz viszont, hogy töltögessünk, előbb meg kell tisztítanunk őket, hogy az új energiákat be tudják fogadni. Ez magunkra is érvényes.

Amikor megveszünk egy marokkövet, ásvány ékszert, azt hisszük, hogy azonnal csodadolgokra képes, hipp-hopp megfogjuk/felvesszük és megérkezik a szerencse, a herceg a fehér lovon (vagy Mercin), ábrándosan nézelődve leereszthetjük hajunkat az ablakból, hogy az alul éneklő trubadúr felmászhasson rajta (bár jó arra egy létra, vagy simán a lift használata, ha van, ha meg nincs, lihegjen fel a lépcsőn), dőlni fog hozzánk a pénz, megszűnik a depresszió, elmúlnak a testi és lelki fájdalmak. No, ez egyáltalán nem így működik.

Az ásványokat mindig megérzésre válasszuk. Nincsenek véletlenek, tehát ha egy bizonyos darab vonz minket, akkor abban a pillanatban arra van szükségünk. Mielőtt azonban a segítségüket befogadnánk, meg kell őket tisztítani.

A marokkövek már tele vannak mások rezgéseivel, az ékszerek pedig a készítők/előző viselők által beleszőtt információkkal. (Gondoljunk pl. szülőktől, nagyszülőktől örökölt arany vagy ezüst ékszerekre. Ezek tisztítása elég macerás, lehet több napos/hetes/hónapos is, és még akkor sem érünk el 100%-os eredményt, hiszen több éves információkat kell "kilőnünk" belőlük.) Természetesen, ha beavatott, megszentelt/megáldott kristályokat, ékszereket veszünk, akkor is tisztítani kell, mielőtt használni/hordani kezdjük őket.

Ez akkor is előfordul, ha a kristályok elfáradnak, mert sokáig használjuk/hordjuk őket. Fakók, élettelenek lesznek, nem érezzük a rezgésüket. Ilyenkor is meg kell őket tisztítani, majd feltölteni.

A kristályok nem "egyszerű, élettelen dolgok", hideg kövek, inkább bennünket segítő csodálatos élőlények. Ki is fakulhatnak például akkor, ha súlyos lelki terheket cipelünk. A zöld aventurin pedig elveszítheti eredeti színét, ha olyan személy viseli, aki súlyos bőrproblémákkal küzd. A türkiz (nem a türkinit! sajnos elég sokan bedőlnek és vesznek türkiznek mondott, festett magnetitet drágán - a festett magnetit a türkinit) elsötétedik, ha gondok, problémák közelednek, mondhatjuk úgy is, hogy előre figyelmeztetnek, jeleznek. Persze egyéntől függően más okok is állhatnak az ásványok "piszkolódásának" a hátterében.

Mi a tennivaló, ha ilyet tapasztalunk?

Több módszer is rendelkezésre áll, hogy az ásványokat megtisztítsuk, hordásra alkalmassá tegyük, vagy "visszahozzuk az életbe" segítőinket:

- levegővel való tisztítás - gyújts meg egy füstölőt és húzogasd felette, hogy minden oldalról érje. Ha nincs a kezed ügyében füstölő, orron át vegyél egy nagy lélegzetet és fújd rá a belélegzett levegőt, ezt többször megismételheted.

- tűzzel - mécses vagy gyertya lángja felett óvatosan áthúzogatni, ügyelve, hogy se a kristály, se a te kezed ne égjen meg. Az utóbbi már előfordult velem.

- vízzel - folyóvíz alatt pár percig tartsd, vigyázz, hogy egyes kristályok nem szeretik a vizet, pl. a fluorit, amelyik vízben oldódó kristály v. malachit, a melyik elveszti színét, ha vízzel érintkezik, sőt meg is repedhet (fluorit, malachit ékszert tilos fürdés, mosogatás közben viselni!). Fontos, hogy a porózusabb szerkezetű ásványokat ne közvetlenül érje a zubogó víz, fogjuk a markunkba, és a ujjaink között csorgassuk rá a vizet.

- sóval - tisztítsd meg elszíntelenedett kristályodat sóágyon max. 1-2 óra hosszára, illetve ne közvetlen sóba, hanem a sóra helyezz egy világos kendőt vagy vastagabb gézpólyaköteget, és arra a követ. Nem minden kristálynál lehet ezt a módszert alkalmazni, mert nem minden kristály szereti a sót.

- sómécses peremén - így a só és a tűz tisztító ereje egyben érvényesül. Pár percig csak, nehogy túlhevüljön és elpattanjon a kristály.

Tévhit, hogy sóban vagy sós vízben való tisztítással nagyobb hatást érünk el. A só, árthat némely kristálynak (pl. kalcitok). Nagyon érzékenyek. Nem szeretik a vizet, a napfényt, és a sót sem. Általában a „puha kristályoknak” és "vízkristályoknak" árt a só. Tönkreteszi a kő a szerkezetét, megmarja a felületét. A só (oldott formában is) megül a kristályok kis repedéseiben (sós víz esetében megszárad, visszakristályosodik) és továbbrepeszti az ásványokat.
Ha valaki mégis a sóhoz ragaszkodik, az ásványárusító helyeken lehet kapni nagy szemű sót tisztítás céljára.

Még jobb, ha rendelkezel egy ametiszt drúza darabbal, amire akár egy egész napra is ráhelyezheted. Tisztítja és fel is tölti kövedet.

Feltöltés:

- napon - szépen kihelyezgetjük 1-2 órára a napra a kristályokat és hagyjuk őket töltődni. Az ametiszt, rózsakvarc, citrin, fluorit pl. nem tehető ki (sőt, erős napsütésben ne is hordjuk őket), mert színeik kifakulnak. Érdemes kora reggel, vagy estefelé napra tenni őket, akkor nem a tűző nap forrósítja őket, hanem csak a szelíd napsugár, vagy várjuk meg a teliholdat.

- a hold erejével - teliholdkor a legjobb, hiszen akkor a hold ereje megsokszorozódik, ilyenkor érdemes kitenni pl. a holdkövet, ametisztet, rózsakvarcot, fluoritot, magnetitet, opált, ezüstöt, vagy amelyiket úgy érzed, hogy igényli a telihold töltő erejét. Nálam holdtöltekor tele van az ablakpárkány. Tévhit, hogy holdkövet ne hordjuk teliholdas időszakban.

- kétcsúcsú kristályokkal (pl. herkimer, hegyikristály) - négy kristályt négyzet alakban elhelyezünk, csúcsos véggel befelé-kifelé, közéjük helyezzük a tisztítani, feltölteni kívánt köveket, ékszereket. A külső vég elvezeti a negatív szennyeződéseket, utána a belső csúcs szépen feltölti a kristály.

- szimbólumok általi, vagy más energetikai módon történő újra feltöltés.

Én mindig ajánlom, hogy a tisztítás után egy éjszakára tegyük elalvás előtt a párnánk alá az ásványokat, ékszereket, hogy ráhangolódjanak a rezgéseinkre, reggel pedig már fel is vehetjük őket.

Nagyon sok helyen helytelenül írják, hogy a hegyikristály (ami ugye mesterkristály), holdkő és a citrin öntisztító és önfeltöltő. Ez nem igaz. Ugyanúgy tisztítani és tölteni kell őket, mint más ásványokat. Egyetlen kő van, amelyik tényleg tisztítja és tölti a másikat, az pedig a moki kő, de csak egymást, hiszen ők párban léteznek.

Ha kifakult köved ezek után sem nyeri vissza színét, vagy megsérül, megpattan, eltörik, akkor add vissza Földanyának. Vissza a földbe, ahonnan származik. Ilyenkor egy rövid (hited szerinti) "szertartás" keretében ásd el közvetlenül a földbe kifakult kristályodat. Ez egy rövid ima (szintén hited szerinti) és egy gyertya meggyújtása mellett történhet. Kérd Földanya segítségét, majd véglegesen temesd el, kimutatva tiszteletedet és háládat a kristályod számodra nyújtott, önfeláldozó segítségéért.

Kéra/Kristályösvény

A cikket írta: Kéra

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Kéra

Nagyon sokan indulnak neki kőkeresni. :) Sok barátom van, akik hétvégéken nekilódulnak pl. Gyöngyösoroszinak, és utána "kincsekkel" térnek haza. Van bizony, mikor semmit nem találnak, de maga a kiruccanás az élmények miatt már megéri. A nyers ásványok a legerősebbek. Hegyikristályokat, kvarcokat pl. patakokban is lehet találni. A patakkoptatta hegyikristályt, rózsakvarcot, ametisztet kettévágják (ezt úgy szabálytalan gömb vagy tojás formában képzeld el). Így lesz a látókő, azaz a palantír (Tolkein után). :)

Sajnos nincs a közelünkben hegyvidék...(Sárrét)

megtekintés Válasz erre: wadbikaiy

Szeretem a drágaköveket...Jó lenne eccer elmenni kőkeresni egy profival...

Nagyon sokan indulnak neki kőkeresni. :) Sok barátom van, akik hétvégéken nekilódulnak pl. Gyöngyösoroszinak, és utána "kincsekkel" térnek haza. Van bizony, mikor semmit nem találnak, de maga a kiruccanás az élmények miatt már megéri. A nyers ásványok a legerősebbek. Hegyikristályokat, kvarcokat pl. patakokban is lehet találni. A patakkoptatta hegyikristályt, rózsakvarcot, ametisztet kettévágják (ezt úgy szabálytalan gömb vagy tojás formában képzeld el). Így lesz a látókő, azaz a palantír (Tolkein után). :)
Szeretem a drágaköveket...Jó lenne eccer elmenni kőkeresni egy profival...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: