újabb események régebbi események további események
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

A gyógyító öröm

Látogatók száma: 87

Joggal nevezhetjük az örömöt gyógyító erőnek.

Az öröm olyan, mint a meleg: Akármilyen nagy jégréteg borítja a lelkünket, megolvad a hosszú meleg hatására.
Ha teszünk valamit (pl. fodrász, asztalos, kőműves), akkor gondoljunk arra, hogy munkánkkal örömet szerezhetünk másoknak. Az ő örömüket látva a mi szívünk is megmelegszik. Ha nem így teszünk, megfosztjuk magunkat attól a boldogságtól, amit a munka okozhat.
Akik csak a pénz miatt dolgoznak, mert a helyzetük erre kényszerítik, azoknak nem öröm a munka. Sem mások, sem a saját maguk részére nem tudnak örömet okozni.
Ezek az emberek napi 8-9 órát dolgoznak rosszkedvűen, esetleg stresszesen, nyolc órát alszanak és a maradék időben már nem tudnak felvidulni. Ha a munkánk öröm, akkor a lelkünk is örül, így sokkal kevesebb esélye van a testnek megbetegedni.
Az irigység is nagy ellensége lelki békénknek. Ha képesek vagyunk örülni mások sikerének, örömének, akkor a miénk is közeledik már.
Érdekes, hogy csak a mások javaira vagyunk irigyek. Soha eszünkbe nem jut a zöld mező, a kéken csobogó patak, a pipacs végtelen piros hullámzása láttán, hogy az a föld nem a miénk. Igen, az is valakinek a tulajdona, gazdagsága, mégsem vagyunk rá irigyek. Egyszerűen örülünk a szép tájnak, de lehet, hogy ez a tulajdon a gazdájának épp gondot okoz. A teljes öröm, csak akkor élvezhető, ha az irigység maradéktalanul távozik a gondolataink közül.
Ha úgy érzi, hogy a napjai örömtelenül telnek, akkor okozzon másoknak örömet és biztos lehet abban, hogy az öröm azonnal visszatér.
A szomorúság, a rosszkedv, az elbátortalanodás keményebbé teheti az életünket, mint amilyen az valójában lehetne.
Ha reggel így ébredünk, akkor tegyünk egy kis erőfeszítést. Koncentráljunk a a vidám dolgokra. Nyissuk ki az ablakot. A friss levegő beáramlásakor vegyünk mély lélegzeteket, végezzünk pár légzőgyakorlatot. Ha tehetjük, tornázzunk egy kicsit. Ez elűzi a reggeli fáradtságot. Ezzel mindjárt megszabadulhatunk egy káros szertől, a koffeintől.
Vegyünk vérmérsékletünknek megfelelő hőmérsékletű zuhanyt. Egy illatos tusfürdő is hozzá tud tenni a fásult reggelből való kilépéshez.
Ha egyedül van, élvezze az egyedüllét örömét, ha barátokkal, akkor azoknak az előnyeit erősítse szívében. Élvezze az összejövetelek örömét. Szerezzen örömet barátainak ez azonnal visszahat Önre is.
A gyermekek az öröm kimeríthetetlen forrásai. Akár a sajátunk, vagy ismerős gyerekek.
Ha végképp nem talál magának örömforrást, akkor lepje meg magát egy háziállattal. Például a kutya nem csak öröm lehet az életünkben, de akár személyi edzőként is helyt állhat. A mindennapos séta a kutyával megoldja a mozgáshiányt is.
Ha egy problémával kerülünk szembe, akkor az elkeseredés helyett gondoljunk arra, hogy pár év múlva visszatekintve az a probléma mennyire volt fajsúlyos az életünkben.
Ne féljünk a változásoktól, hisz' azok egyben lehetőséget is rejtenek.
Nagyon sok tipp lehet még arra, hogy ne csak éljük az életünket, de örüljünk is annak.
Mindenki találja meg azt a lelki egyensúlyt, azt a mindennapi örömforrást, ami segít abban, hogy a test ne betegedjen meg idejekorán az öröm hiánya miatt.

A cikket írta: gaboca

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

nagyon jó írás, sok-sok jó tanáccsal és megjegyzésekkel, melyekkel felnyitod mások és saját szemünket!
grat.
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: