újabb események régebbi események további események

A kövek kiürítése, tisztítása és feltöltése

2010. október 3. - Látogatók száma: 166

A köveket első használatbavétel előtt, és később amikor különböző kezeléseket végzünk velük, mindig meg kell tisztítani.

Ugyanígy járjon el a nyaklánccal, karkötővel, különböző ékszerekkel is, főként akkor, ha valamilyen betegségből épült fel! Ahhoz, hogy a kő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, minden kezelés vagy betegség után a felvett rezgéseket semlegesíteni kell!

Első feladat:
A kövek kiürítése, megszabadítása a negatív energiáktól

Elgondolkodott már azon, hogy attól kezdve amikor a követ kibányásszák, majd megmunkálják, szállítják, értékesítik, és végül az Ön kezébe kerül, hány ember kezén megy keresztül?

Ezek az emberek különböző energiákkal rendelkeznek, a köveket különböző hatásoknak teszik ki. Emiatt a kristály eredeti rezgési frekvenciája megváltozik.

A gyógyító kövek kiürítésére, a bennük lévő energiák semlegesítésére legjobb a tiszta víz.
A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést, ezért fogja lazán a markában a követ és addig tartsa hideg vagy langyos csapvíz alá, amíg "megérzi" a kő tisztaságát.

Ez a megérzés nem egységes, mindenki más tapasztalatról számol be. Amiben mindenki egyetért, hogy kellemes érzés!

Egyes köveket - pl. malachit, lazurit, halit, krizokolla, türkiz - zárjuk lazán a markunkba és úgy folyassuk rá a vizet, hogy ne közvetlenül a kövekre csurogjon!

Minden követ, így a porózusokat is kiüríthetjük más módon is!
Két követ hirtelen és erősen egymáshoz üthetünk, amivel úgymond "sokkot" okozunk bennük, és ezáltal kiürülnek a kövek.

Második feladat:
A kövek tisztítása

A drágakövek tisztításának és ápolásának szükségessége egyértelművé válik, ha a természet adta viszonyokra gondol.

Egy kő, amíg a természetben található, a természet erői által mindig megtisztulhat. De amint kikerül a természetből, kedvezőtlen hatások is érik és megszűnik a természetes megújulás lehetősége.

Mivel a köveinek egyensúlyt kell teremteniük az Ön energiái között, ezért fontos a megújulást biztosító feladatok elvégzése, hogy a drágakövek az eredeti kedvező tulajdonságaikat rendszeresen visszanyerhessék!

Minél erősebb és hosszabb igénybevételnek volt kitéve a drágaköve, annál hosszabb ápolást igényel.

A legelterjedtebb módszer a tengeri sóval történő tisztítás.
Sajnos azonban az üzletekben kapható étkezési tengeri só tisztasága a környezetszennyezés miatt nem kielégítő és különböző módokon kezelve is van. A tengeri só sok esetben hozzáadott jódot is tartalmaz.

Ezért a legbiztonságosabb tisztítási mód - főleg, ha a kövek gyógyító hatását kívánja élvezni - a Himalája Indus őssó használata.

Ezt a sót nem kell kimosni a kőzetből, nincs vegyileg kezelve és ráadásul a nyomelemeket és ásványi anyagokat ( a jódot is! ) természetes formában tartalmazza, tisztasága kiváló.

Töltsön Himalája Indus őssót egy üvegtálkába, és takarja le egy pamutkendővel, majd helyezze a kendőre a tisztítandó követ. Ennél a módszernél a textília csökkenti ugyan a tisztítás hatékonyságát, de ugyanakkor nem károsítja a követ.

FONTOS!
Egyes magazinokban gyakran ajánlják, hogy tegyük a követ közvetlenül a sóba, és temessük be vele. Hatékony módszer, de vannak kövek, amelyeknek az energetikai hatása így károsodik!
Éppen ezért sosem szabad a köveket sóba temetni, illetve sós vízben áztatni!

További tisztítási módszerek

Tisztítás sóval és tűzzel

A Himalája Indus sómécses (halit) nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret.

Ezt a tulajdonságát felhasználhatja a kövek tisztítására is.

Gyújtsa meg a mécsest, a követ pedig tegye a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, ráadásul a természet egy másik elemét is felhasználja : a tűz tisztító erejét.

Használhat darabos sókristályokat is a tisztításra!
Ilyenkor egy mécsest rakjon körbe darabos sóval, a követ pedig tegye a sódarab tetejére, hogy a só hatása kibontakozhasson.

FONTOS!
A kő alá feltétlen tegyen egy pamut textíliát! Mivel nem minden drágakő viseli el a nagyon agresszív sót, ha nem biztos a dolgában, inkább más tisztítási módszert válasszon!

Drágakövek tisztítása füstölőpálcával

Az indiánok és a sámánok ősidők óta használják a tűz és a füst tisztító erejét. A természeti népek ehhez mai napig speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek.

Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt használnak.

Gyújtsa meg a füstölőpálcát, tegye mellé a követ, majd a füstöt fújja néhányszor a kőre, míg azt nem érzi, hogy a tisztítás eredményes volt.

Drágakövek tisztítása a reiki energiájával

A reiki gyógyító a saját aura energiáját közvetíti a kezei felhasználásával. Ez a tudomány csak kitartó tanulással és sok-sok gyakorlással sajátítható el.

Ha Ön jártas a reikiben akkor bizonyára tudja, hogy reiki energia segítségével nem csak gyógyíthatunk, hanem alkalmas a kövek kezelésére is.
A reiki energia segítségével a kövek tisztítása és feltöltése is egyaránt lehetséges!

Harmadik feladat:

A kövek feltöltése

A kövek feltöltését többféle módon végezhetjük el.
Feltöltés másik kő erejével

A hegyikristályok tiszta és erős energiarezgése alkalmas minden más drágakő feltöltésére.

Az ametiszt is alkalmas feltöltésre, de csak az ametisztdrúzákat (ametiszt kristályfészket vagy geodát) használhatjuk. A megmunkált kristályok már nem alkalmasak erre a célra!

A vasat vagy vizet tartalmazó drágaköveket feltöltheti csiszolt hematittal is, mivel ezek mágneses zárványaik miatt szintén alkalmasak feltöltésre.

A cikket írta: Éva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. október 3. 14:36
Évike! Nincs mit imádom a hasznos dolgokat, szeretem az olyan embereket, akik jót tesznek! Szép napot Orsolya
2010. október 3. 14:21

megtekintés Válasz erre: Orsolya - 2010. október 3. 14:04

Éva! Nagyszerű és nagyon hasznos! üdv Orsolya

Köszönöm!
2010. október 3. 14:04
Éva! Nagyszerű és nagyon hasznos! üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: