Búzafű 2
Látogatók száma: 143
A búzafű termesztése
Csíráztatás
A búzafű magot sokféleképpen csíráztathatjuk. Mindenkinek van erre egy bevált módszere. Most itt azt a módszert írom le, ahogyan én szoktam csíráztatni a magot. Ettől eltérni szabad. Sőt! Azt ajánlom, mindenki igazítsa a saját körülményeihez a módszert!
Beáztatom a búzát 12 órára tiszta vízbe. Majd leöntöm a vizet róla, megint felöntöm és megint leöntöm a vizet, azaz átmosom csak. Így hagyom víz nélkül, nedvesen 12 óráig.
A virágláda alátétbe földet teszek kb 2-3 cm-nyit. Van, amikor egy ócska tálcára vetem el a magokat. A lények, hogy legyen egy szintén akkora valamim, amivel lefedem majd.
Meglocsolom a földet és a búza csírákat elosztatom rajta. Lehet sűrűn, de egymásra ne tegyük a magokat!
Egy kis vízzel meglocsolom ismét, de nem sokkal, mert megpenészedhet. Inkább permetezem csak, nem is locsolom. Lefedem egy másik virágláda alátéttel 2-3-napra!
2-3 nap múlva levesszük a tálcát! Ilyenkor még sárgák. Már kilehet tenni az ablakpárkányra, de ne közvetlen napra, a naptól az értékes klorofillt fogja termelni és bezöldül. 1-2 naponta meg kell locsolni tiszta vízzel.
Mikor elérik a 18-25 cm-t, lehet betakarítani és meginni a levét. Mindig frissen vágjuk és préselés után igyuk meg éhgyomorra, ha mód van rá.
Emlékszem az első alkalommal közvetlen közel álltam a mosogatóhoz, arra gondolván, ha nem tudom lenyelni, ha lenyeltem és nem akar maradni, azaz tovább menni, szóval felkészültem mindenre. Nem volt rá szükségem szerencsére. Hazugság volna azt írnom, ízlett és finom volt. Zöldet éreztem még a tekintetemben is. Gyorsan bekaptam egy falat ételt, - ez a szokás a mai napig megmaradt nálam, - mindig ott van egy "katona" kéznél, hogy tompítsa a zöld-ízt a számban.
http://href.hu/x/d6qy
Nekem még nincs ilyenem. Ezért a húsdarálón nyomom át. Kicsit macerás, mert utána el kell mosni azt. ( Böhöm nehéz, régi húsdarálóm van.) A turmixba szándékosan nem teszem, mert roncsolná a rostokat. Próbáltam a csírát enni, próbáltam a zöld levelet vajas kenyérre tenni, nekem egyik sem jött be. Csak a lé. Töményen, frissen az a féldecinyi, melyet maroknyi zöldből préselek ki.
Képeket, majd mellékelek, ha lehet. Nálam meghalt a funkció. Tallózási lehetőségem ma nuku. :-(
A cikket írta: Laura
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: katalina
Nevessetek ki, de én nem tudom, minek a megelőzésére kell csírát enni, vagy a levét meginni!
Ajánlok egy oldalt. Olvass utána, s váljon hasznodra!
http://buzafu.lap.hu/
Az élet leve mindössze.
Válasz erre: BanMagdi
Már próbáltam, de nem sikerült. Nyilván a technológiámmal volt a baj. Nekem ez nagyon macerás. Maradok a kapszulánál! Tudom, hogy nem ugyanaz, de sajnálom az időt rá. Üdv Magdi
Akkor abban maradtunk, mindegyikőnk marad a bevált dolgainál. Helyes. :)
Üdv: Laura
Válasz erre: orchidea
Hasznos ötleteket adtál a búzafűlé elkészítéséhez, köszönjük! Én egyenlőre a búzacsíránál maradok, az egy kicsit egyszerűbb. De azért egyszer ezt is ki fogom próbálni. A képekkel mi a probléma? Mind a négy itt van mellékelve.
Üdv: Orchidea
Igen, ott vannak, de nem azonos napon kerültek fel a cikkel. Másnap csak.
Üdv: Laura
Válasz erre: Orsolya
Szia Laura! Köszönöm, hogy leírtad elmentem magamnak és remélem majd segít. A képek miatt ne bánkódj, majd sikerül. üdv Orsolya
Nem bánkódtam, csak mérges voltam. Az más. ?-))))
Üdv: Orchidea