újabb események régebbi események további események
20:34
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:15
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:59
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:17
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Két fácska története, avagy amit megtehetünk magunkért

2018. november 17. - Látogatók száma: 32

Talán egyszer az emberek rájönnek, sokkal jobban is élhetnének ...

A szüleim kertjében, ha magról kelt egy barackfácska, édesapám meghagyta; mondván semmit sem pocsékolunk. Előbb-utóbb termőre fordult, igaz nem lett belőle nemes termést hozó gyümölcsfa, de a vad barack is finom volt, sőt eltenni is ízletesebb volt.
Arról több helyen olvastam, hogy a sárgabarack mag, ha kikel és fává cseperedik mindig olyan lesz a termése, mint az eredeti fa termése. Nagyon finom, szép termésű fa van a kertemben. Egy sárgabarackfa termése, ha semmi nem éri elegendő egy háztartásban.

Nektarint, azaz kopasz-barackot még nem ültettem, de egy elfogyasztott barack magocskáját elültettem a rózsabokor alá. El is feledkeztem róla, de a tavasz első virágai mellett kibújt a barackfa magonc, sőt mellette előbújt egy sárgabarack magonc is. A nyár folyamán szép nagyra nőttek, közel a ház falához, ahol nem maradhattak.

Sok-sok kedves ötlettel előrukkoló ismerősök és ismeretlenek felhívásait láthatjuk; árasszuk el az internetet virágokkal, zenével, versekkel, az épp olvasott könyvekkel, öt évnél régebbi fényképekkel. Ám ezek a kérések nem voltak hosszú életűek.

Ekkor megfogalmazódott bennem egy ötlet!

A városokban, falvakban az utcákon, a családi-házas övezetekben mindenütt beton és térkő, ami engem fölöttébb zavar. Ültessünk fát, lehetőleg gyümölcsfát, ami majd a későbbiekben az egészségünket szolgálja. Ha nincs saját kerted; lehet, hogy örülne az ismerősöd, a barátod egy nála elültetett fának. Alkalom lehetne egy szerelem kezdete, házasságkötés, gyermek születése, vagy emlékezés. Ezeknek a fáknak a további élete nyomon követhető, egy-egy fotóval a sikerélményt is megoszthatjuk.
A környezetünk, az életterünk egyre kritikusabbá válik, hiszen a fákat kivágják, az új telepítések pedig egyelőre, azaz sok évig nem lesznek hasznunkra. Az autók száma folyamatosan növekszik, amelyek környezetszennyezőek, erről több hírforrásban is olvashatunk.
Egyre több az allergiás ember, a krónikus betegséggel, netán megmagyarázhatatlan tünetekkel küszködők száma. Tegyünk a magunk és a felnövekvő nemzedék egészségéért!
Én ezt a két kis fácskát a szüleim emlékére ültettem.
Először kiástam az ültetőgödröket, elég is volt ennyi munka egy napra! Majd tegnap délután jött a java munka, először a sárgabarack fácskát ástam ki a földből és vittem az új helyére. Mindeközben a tyúkok aktívan segítettek, a másik gödröt félig bekaparták. A kopasz barack kiásása sokkal nehezebb volt, hiszen a gyökere a rózsabokorral egybekelt. Végre ő is e helyére került, ekkor már majd nem sötét volt.

Én mégis egy boldog napot tudhattam magam mögött!

Ha teheted ültess Te is fát!

https://youtu.be/A_L_xGjOq-k

Clara

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: