újabb események régebbi események további események
15:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kristálygyógyászat

2010. szeptember 12. - Látogatók száma: 98

Kristálygyógyászat

Az emberiség - a történelme során - számtalan módszert dolgozott ki arra, hogy a fizikai és lelki problémákat, betegségeket meggyógyítsa, helyrehozza. Ezeknek a módszereknek a közös tulajdonsága, hogy a gyógyító személye az, aki beindítja a változást hozó energiákat. De sok esetben nem elég az ember, segédeszközökre van szükség a kívánt állapot létrehozásához. Ezek a segédeszközök sokfélék lehetnek: ingák, kövek, növények, állatok(!), szimbólumok, fémek, stb.

Én a kövekkel, azon belül is a kristályokkal foglalkozom.

A kristályok szellemtudományi szempontból kiemelt szerepet töltenek be az ásványok között. Amíg a köveknek csak fizikai teste van, addig a kristályok már rendelkeznek egyfajta étertest kezdeménnyel a fizikai síkon. Többek között emiatt használhatóak ideális eszközül a gyógyításhoz. Felvesznek és leadnak minden rezgést, amivel kapcsolatba kerülnek. Akarattal vezérelve sokszorosára képesek felerősíteni az adott rezgéseket, még azokat is, amelyeket nem szeretnénk. E tulajdonságuk miatt fontos, hogy tudatlanul ne hordjunk hosszú ideig kristályokat ékszerként a testünkön (ez vonatkozik a drágakövekre is), mert nem tudhatjuk, hogy a tisztítatlan kristály milyen hatásokat idéz elő bennünk. Idegen rezgéseket gerjeszthet az auránkban, csökkentheti az energiaszintünket, vagy akár szélsőséges esetben szép lassan le is égetheti az auránkat. Ilyenkor a testnek hatalmas erővel kell dolgoznia, hogy pótolja az elveszett energiákat. Hasonló hatásokat képviselhet a szobában elhelyezett kristálycsoport is. Fontos tudnunk, hogy ami feng - shui szempontjából jó, az más szinten lehet káros is! Érdemes elgondolkodni azon, hogy a családi ereklyeként tisztelt ékszerek (nagymami nyakéke, anyu fülbevalója stb.), melyeket több generáció viselt előttünk, milyen rezgéseket hordoz és ültet el auránkban...

Aki gyógyításra adja a fejét és kristályt próbál beszerezni magának, már a vásárlás során is nagyon tudatosan kell eljárnia. Nem feltétlenül a szép küllemű és hibátlan darabokat kell keresni. Minden esetben meg kell vizsgálni a szimpatikus kő kisugárzását, még akkor is, ha még nem tisztították meg. Ha érzésre nem vonzó, akkor nem szabad megvenni. Addig kell keresgélnünk, amíg meg nem találjuk a mi kövünket. Sok esetben megfigyelhető, hogy mintegy a kristály választja ki az embert, nem pedig fordítva...
Ha már megvan a kívánt ásványunk, nem szabad elfelejtkeznünk annak megtisztításáról. Ennek számos módja ismert, de érdemes a saját rituálénkat kialakítani. Első lépésként fizikailag kell azt véghezvinnünk. Ilyenkor a kristályt először vízben, majd a napfényen kell tartanunk egy-egy napig. Figyeljünk arra, hogy a folyamat alatt, és egyébként is, ne érjen hozzá senki a kövünkhöz. Ne mutogassuk, ne adjuk a kezébe senkinek! A mi energiáinkra lesz ráhangolva, velünk lesz összekötve, ne "koszoljuk össze" feleslegesen idegen rezgésekkel. Ezután már van egy megtisztított kristályunk, amit tetszőleges célra használhatunk. El kell döntenünk, hogy gyógyítani, tisztítani, dolgozni akarunk vele, vagy csak szobadísz lesz belőle. A kitűzött cél határozza meg a kristályba ültetett programot. A programozás előtt célszerű felszentelni a követ. Ennek a rítusnak nincs meghatározott forgatókönyve. Mindenkinek a saját intuícióját, érzéseit, kötődéseit kell követnie. Aki a buddhizmushoz vonzódik, ne használja a keresztény rendszert, és fordítva, mert saját rezgéseit gyengíti vele! Minden esetben füstölőt, gyertyát használjunk.

A gyógyítás során két nagy csoportot lehet megkülönböztetni.

Az első esetben a megtisztított és beprogramozott ásványokat a páciens testére helyezve hagyjuk dolgozni. A csakrákra téve a köveket, azt a parancsot adjuk, hogy gyűjtsenek magukba és oszlassanak el minden negatív, gátló, zavaró rezgést és töltsék fel az adott csakrát. Ilyenkor mintegy maguktól dolgoznak, a mi parancsunkra, és minimális az energiaátadás a gyógyító és a beteg között. Fontos tényező lehet ebben az esetben, hogy a rezgéspontoknak megfelelő kristályfajtákat használjuk, a megfelelő színekben.

A másik esetben a gyógyító a kristály(oka)t a kezében tartva végzi el a korrekciókat, úgy, hogy a saját energiáit vetíti a kövön keresztül a betegbe. Nagyon fontos, hogy a gyógyító figyeljen arra, hogy ne merüljön le. Ez nagyon könnyen bekövetkezhet abban az esetben, ha az adó kezében tartja a kristályt. Ilyenkor sokkal gyorsabban adja le az energiákat, mint ahogy után tudja tölteni saját magát. Számos olyan természetgyógyász él ma Magyarországon, aki mintegy szakmai ártalomként, különböző fizikai és pszichés bántalmakban szenved, mert elfelejtkezett saját energetikai rendszerének karbantartásáról. Célszerű ilyenkor a vevő kezünkben tartani a kristályt, mert ekkor gyorsabban töltődünk, mint ahogy adjuk az energiát. Vagy az is egy megoldás, ha két kristállyal dolgozunk. A vevő kezünkbe mindenképpen egy nagyobb, erősebb rezgésű követ tegyünk, mint a másikba! Így az egész folyamat energetikailag felfokozódik, de az egyensúly megmarad bennünk.

A gyógyításhoz elengedhetetlen, hogy a gyógyító valamilyen szintű érzékenységgel, és energetikai ismeretekkel rendelkezzen. Ha ez nincs meg, akkor képtelenség eldönteni, hogy az adott páciensnek mire van szüksége éppen. Általános tévhit, hogy a betegnek mindig energiára van szüksége. Sokan úgy hiszik, ha energiát vagy fényt adnak, akkor az meggyógyítja a beteget. Igazság szerint ilyenkor a gyógyító vagy a beteg védőangyala sáfárkodik a közölt energiával, és a gyógyító - tudás nélküli – jó szándékát alakítja át gyógyító energiákká! Ezzel (is) magyarázható, hogy sokan próbálkoznak energetikai gyógyításokkal sikeresen, de sajnos (vagy szerencsére) a munka oroszlánrészét a felsőbb létezők végzik el. Nagyon lényeges (itt is...), hogy a gyógyításokat tudatosan végezzük el, megszabadítva ezzel az angyalokat a mi munkánk terhétől.
A kristálygyógyászat nem játék. Nem játszadozhatunk vele kedvünkre, mert hatalmas energiákat mozgatunk meg így, amikkel nem nehéz ártani. Ha túltöltünk egy szervet vagy csakrát, komoly fizikai és/vagy energetikai károsodást okozhatunk, amit nem biztos, hogy saját erőből helyre tudunk hozni. Itt is el kell mondanunk, hogy csak olyan ember űzheti e mesterséget, aki kifogástalan fizikai-lelki-energetikai állapotban van. Ez már egy jó alap a tudás elsajátításához. A tanulás egy másik szerencsés következménye az, hogy így a kövekre és ásványokra is máshogy tekintünk. Megtanuljuk tisztelni és szeretni őket, elismerve, hogy ők is a létezés egy fontos állomását képviselik.

Felhívom olvasóim figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket! A cikkeimben ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!

Szép napot kíván: Antal Éva

A cikket írta: Éva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 14. 21:59

megtekintés Válasz erre: orchidea - 2010. szeptember 13. 21:31

Nagyon hasznos dolgokról írtál! Én ösztönösen szeretem az ásványokat, köveket. Ha kirándulni megyek valahová, mindig viszek haza magammal legalább egy darab szép követ. Ez nálam megszokott dolog, de igazából nem tudom miért teszem! Te tudod a választ?
Üdv: Orchidea

Szia Orchidea!
Igen, legtöbbször az ásványok választanak ki minket.
Puszi. Éva
2010. szeptember 13. 21:31
Nagyon hasznos dolgokról írtál! Én ösztönösen szeretem az ásványokat, köveket. Ha kirándulni megyek valahová, mindig viszek haza magammal legalább egy darab szép követ. Ez nálam megszokott dolog, de igazából nem tudom miért teszem! Te tudod a választ?
Üdv: Orchidea
2010. szeptember 12. 20:53
Nagyon érdekes amit leírtál, ez eddig kimaradt az életemből. Köszi Magdi
2010. szeptember 12. 15:47
Orsolya!
Én köszönöm a figyelmet!
Puszi! Éva
2010. szeptember 12. 15:37
Évi! A természet sokszor erősebb mintsem gondolnánk. Köszi, hogy megosztottad! üdvözlettel Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: