újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Minden bajra egy kis gyógytea

Látogatók száma: 33

Kezdenek újra nagy teret hódítani a gyógynövényekből készült teák. Sokan szeretik az ízét és vannak, akik nem. Szinte mindenfajta bajra van valami gyógytea, ami megfelelő orvosi kezelés mellett segíthet a betegség leküzdésében.

Nagyon sok fajta gyógynövény létezik, körülöttünk, a kertben és mindenhol, ahol járunk egy természetben tett séta alkalmával. Érdemes ismerni a gyógynövényeket, a hatásukat, de a gyógyteával sem árt óvatosan bánni, mint minden gyógyszerrel, mert vannak köztük igen erős hatásúak is. Sokat a gyógyszeriparban is használnak.
Csak ízelítőt szeretnék abból adni a gyógynövények fajtáiból, elkészítésükből, amiket rajtam kívül még nagyon sokan használnak. Én, sok fajta teát tartok itthon, de szerencsére nagyon sokáig eltarthatók.

A tea elkészítésénél kerüljük a fém eszközök használatát. A növények gyökereiből főzetet készítünk. Virágzatból és levélből forrázatot készítek, egy bögre vízbe egy két kanál gyógynövényt téve. Vannak, amelyek magas vitamain tartalmuk miatt nem bírják a magas hőmérsékletet, például csipkebogyó, ezeket kevés vízben k.b. 8 órán keresztül áztatni szoktam, ezután a leszűrt gyógynövényt leforrázom és hozzáöntöm az előzőleg leszűrt teát.

Az egyik legismertebb gyógynövény a kamilla, amit külsőleg és belsőleg is szoktam használni. Legfőképp gyulladáscsillapító hatásáról ismeretes, nekem jót tett a pattanásos arcbőrömnek, de ezen kívül belsőleg például álmatlanságra, lázra, fogfájásra, gyomorproblémákra alkalmas.
Gyakran iszom borsmenta teát. Ez alkalmas gyomor panaszok, felfúvódás, epe -és bélproblémák esetén. Nem azonnal fejti ki hatását, kis idő kell neki hogy hasson.
Macskagyökér teát szoktam inni, ha ideges, feszült vagyok, és ha nehezen tudok elaludni.
Székrekedés esetére szennalevelet tartok itthon. Erős hashajtó hatása van, vigyázni kell vele, pláne hogy ennek sem azonnal jön ki a hatása, nálam másnap szokott "rendet rakni".
Útifű alkalmas erős köhögésre, szabályozza a bélműködést, székrekedésre és hashajtónak is jó.
Zöld tea méregtelenítő hatással bír, bár nekem nincs rá ilyen szempontból szükségem, de fogyókúrázóknak is ajánlják.
A csipkebogyó magas c vitamin tartalmáról ismeretes és szerintem nagyon finom.

Fekete tea és gyümölcs tea is található a konyha szekrényemben.
Nagyon sokat hallottam a gyógyteák jótékony hatásáról, a fekete tea is például megköti a szabad gyököket, és a teák nagyon sok jó tulajdonsággal bírnak, ha körültekintően alkalmazzuk őket.
Én sok teát ajándékba kaptam az édesanyámtól, mert szerinte is sokkal jobbak, mintha egyből a patikába rohannék gyógyszerért ha valami "kis gond" van. Amit leírtam azt édesanyám tanította, sokfajta gyógyhatásuk van, biztos van amit nem írtam le.

A cikket írta: fszabina26

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

érdemes volt itt lennem, itt a nyár, megfogadom a tanácsaidat!
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: