újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Hatásaim

Látogatók száma: 63

Mint egyik írásomban tudattam elvonom tudatom nélkül mások energiáját. Számomra ez érdekes volt és ma is meglepődöm, ha valamilyen "tudósabb " természetű emberrel beszélek és rám szól, érzi elszívom az energiáját és védekeznie kell.

Ez engem meglep. Én alapjában véve békés és jó természetű ember vagyok. Elvből nem bántok senkit és nem is kritizálok senkit semmiért sem.
Bárkit megnézek és kialakul bennem egyfajta vélemény, de annak nagyon ritka esetben adok hangot, sőt kerülöm a konfliktusokat. nem ítélkezem, hogy ne ítéltessek.
Nagyon sok barátom és igazi barátom van, akikre számíthatok ha bajba kerülök. Sajnos éreztem, mármint az a sajnos, hogy meg kellett tapasztalnom a szeretetük mélységét.
A betegségemből kifolyólag vannak korlátaim. Nehezen közlekedem egyedül és ismeretlen területeken. Ez a látás problémámból és hallás kínjaimból adódik.
Rossz párosítása a dolgoknak, nem elég a rossz látás, de a hallásom is nagyon gyenge.
A barátaim azért rendszeresen megkeresnek bajaikkal és problémáikkal, hogy beszéljük meg. Én szívesen végighallgatom őket és ha nagyon kell elmondom a véleményem, de igyekszem minden esetben a másik helyébe is belegondolni magamat és olyan véleményt adni, mely továbbgondolásra készteti a másik felet és elfogulatlan.
A barátaim mindig azt mondják mikor beszélgetünk valahogyan fura módon megkönnyebbülnek és valami fura érzés hatására jobban viselik el a dolgokat. Amióta nem dolgozom sokszor felhívnak és találkozót kérnek egy egy meghittebb helyre, ahol őszintén beszélhetnek tanuk nélkül velem.
Örülök a bizalmuknak és igyekszem pártatlannak maradni, pedig sokszor ismerem a másik oldalt is pontosan, de senkit nem akarok sehogyan sem befolyásolni. Visszamondani pedig semmit nem mondok. Amit rám bíznak azok belső titkok, magán jellegű dolgok. Én pedig nem vagyok videó kazetta aki újra lejátszható.
A dolog csak egy irányba működik. Nem befolyásolom a döntését senkinek sehogyan sem. Mindenki amikor végig mondja a dolgait és én hallgatok akkor több esetben előfordul, hogy amikor megfogom a kezét önmaga mondja a megoldást.
Talán erre használom a mások energiáját. Lehet. Állítólag megnyugtatok és lehiggasztok indulatokat.
Sokan kérdezik ha olyan sokat tudok mindenkiről miért nem használtam ki soha.Erre mindig azt mondtam a tudás hatalom, amivel élni lehet, de visszaélni már tilos, mert akkor visszaüt, és bajt hozhat.
A tudás egy dolog, ezzel élni néha nehezebb, de mindig meggondolom kinek mit mondok.
Mint említettem igyekszem soha senkit nem megbántani, és nem irigyelni senkitől semmit. Mindenki a maga keresztje alatt roskadozik és úgy vélem egyikőnké sem könnyű. A gazdasági vagy társadalmi helyzetünktől függetlenül.
Én nekem elég a saját keresztem. Néha ez alatt is megroggyan a lábam, de igyekszem talpon maradni és emelt fővel küzdeni a pillanatokért, ami megadatik. A szeretetem és barátságom szívesen adom annak, csak annak aki arra méltó. Nem vagyok sértődős és haragtartó, de felejtős sem. Ugyanakkor soha nem törlesztek vissza semmi sértő vagy bántó dolgot.
A volt főnökeimet sem bántottam meg soha még hátuk mögött sem, mert méltatlan.
Volt egy nagyon fura helyzet a főnököm névnapja. Szépen kiöltözve bejött és várta a köszöntésünket, de tudtuk utána megy komoly üzleti tárgyalásra. A telephelyen megnézett és felmért mindent amit kellett a tárgyaláshoz. Utoljára bejött az irodába, én elmentem mellette, majd megfordulva fura dolgot láttam a hátán. A telephely a Tisza partján volt. Így mindenki köszöngette és üdvözölte, de a háta mögött mosolyogtak. Én elé álltam és :
-Kedves főnököm Isten éltessen a neved napján, de közlöm Veled le vagy szarva!

A főnököm nem kapott levegőt és megkérdezte:
-Ezt hogyan értetted?
- Főnök ismersz, ahogyan mondtam, de ha nem hiszed, vedd le a kabátod és meglátod!
A főnök levette a kabátját és bizony egy gólya letisztelte rendesen.
A többiek azt sem tudták hogyan fulladozzanak, de megszólalni nem mertek. A főnököm megkérdezte:
-Ezt miért nem mondtátok eddig?
- Főnök ezt egyedül csak Ő meri így megmondani Neked!
A főnököm hüledezett, hogy mi lett volna, ha így bemegy tárgyalni? Mit mondtak volna az üzleti partnerek.
Mondtam neki, én vagyok egyedül, aki meg meri mondani az igazat Neki.
- Ez igaz, de ezért vagy te itt a legbátrabb!!
Onnantól kezdve ha mondtam valamit a főnökömnek kétszer úgy figyelt rám.
Sőt mindig meg kellett néznem mielőtt tárgyalni ment. A többiek röhögtek rajtam, de valójában arra is gondoltam, nem csak magát járatja le ezzel a folttal a hátán, hanem a céget is, hiszen tudják innen megy oda.
Még a szilveszteri év végi összejövetelen is kiemelte a főnököm egy tökös ember van az egész bagázsba az pedig én vagyok. A többiek ismertek tudták én mindenkinek megmondom a valót, így elismerték.
Mikor beteg voltam a főnököm is meglátogatott családostól, sőt a mai napig tartjuk a kapcsolatot és ad a véleményemre bármikor. Ez jól esik és kiváltságnak tartom. Örülök a barátságának. Tudom, ha megszorulnék és beállítanék éhesen hozzá, megvendégelne rendesen. Nagyon örülök, hogy ilyen kivételes ritka jó emberekkel vagyok barátságban.
A főnököm helyettesével is volt egyszer egy vitám, de azt is tisztáztuk. Nem a háta mögött, beszéltem ki a véleményem, hanem bementem hozzá és szemtől szemben elmondtam mi a véleményem és mit miért gondolok és cselekszem. Később Ő is azt mondta örül a barátságomnak és köszöni, hogy nem másokkal beszéltem meg a konfliktusunkat, hanem igaz kemény hangnemben, de vele tisztáztam a témát.
Hát ilyen vagyok. Haragszom ha kell, mérges vagyok, de a gyerekem onnan tudja hogy feszül a húr, hogy én nem kiabálok, hanem csendesebben beszélek. Olyankor megáll és megkérdezi mi a bűn és ki követte el. Nem vagyok kiabálós fajta, ha már felemelem a hangom akkor nagyon nagy baj van.
Nem vagyok tökéletes ember én sem, de azt vallom amit adok azt kapom, vagy azt várhatom vissza. Amilyen a mosdó , olyan a törölköző.

A cikket írta: Divi Éva

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: tündér veronika

Kedves Évi, nagyon szép és elgondolkodtató irás...
ne vedd zokon mikor azt mondják tudat alatt elvonod mások energiáját...ez teljesen természetes.. hisz minden ember annyit " csip " el a másikból amennyire az adott pillanatban Néki szüksége van... ez egy természetes folyamat... az én BARÁTNŐM mozgássérült...áldott jó lélek...s az évek alatt folyamatosan adjuk-vesszük el az energiát egymástól /-egymásnak.
Nem a külsőség számit....hanem a lélek tündöklése, mit érez a másik ..mikor " csak " a csend hangjait hallgatja...mert a szeretet energiájának áramoltatásához feleslegesek a szavak...
Ismeretlenül is kivánok áldott és derűs napokat

Köszönöm és igazad van. A csend hangjai gyönyörűek és olykor ha a szellő lágyan megring ezer érdekes dolog száll a légben!Ma már tudom is. Érdekes dolgok ezek sohasem hittem, de jó.
Kedves Évi, nagyon szép és elgondolkodtató irás...
ne vedd zokon mikor azt mondják tudat alatt elvonod mások energiáját...ez teljesen természetes.. hisz minden ember annyit " csip " el a másikból amennyire az adott pillanatban Néki szüksége van... ez egy természetes folyamat... az én BARÁTNŐM mozgássérült...áldott jó lélek...s az évek alatt folyamatosan adjuk-vesszük el az energiát egymástól /-egymásnak.
Nem a külsőség számit....hanem a lélek tündöklése, mit érez a másik ..mikor " csak " a csend hangjait hallgatja...mert a szeretet energiájának áramoltatásához feleslegesek a szavak...
Ismeretlenül is kivánok áldott és derűs napokat
A halkan elmondottak többet használnak, mintha ugyanazt kiabálva kell meghallanunk.
Üdvözöllek.
nagyon tetszett a gondolatmeneted
jó írás
:)
Azt már én is észrevettem, hogy csak azok az emberek kiabálnak, akik a mondanivalóról akarják elterelni a figyelmet.Ők saját magukat is meg akarják győzni arrol, hogy nekik igazuk van....nem egy ilyen embert ismerek.
Szeretem azokat akik, nem köntörfalaznak, hanem az igazat mondják!
Öröm lehet a barátodnak lenni! Gratulálok írásodhoz! Lyza
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: