újabb események régebbi események további események
17:38
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
17:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:16
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
08:21
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
08:15
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
11:47
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
11:28
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
22:31
Új cikk került fel a weboldalra
22:29
Ilona új cikket töltött fel
21:47
Yolla módosította a naplóbejegyzését
21:47
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
19:59
Új cikk került fel a weboldalra
17:29
D Klári új cikket töltött fel
17:24
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
16:16
Anyu módosította a cikkét
19:05
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
19:01
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
18:45
D Klári új cikket töltött fel
18:41
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Anyu új cikket töltött fel

A harmadik napon 2.rész Pályamű

2010. augusztus 24. - Látogatók száma: 50

A nagy, szürkéskék szemek hipnotikus tekintettel mélyedtek ÖNMAGUKBA s egy villanásra, / az ASSZONY már többször is megtapasztalhatta ezt! / a tükörképnek - szakálla nőtt…" Badarság! Mennyi filmet, képet, festményt láttam RÓLA …! "Azonban, ott van az a sok egyéb, más fajta JEL. A meg - és ki - magyarázhatóak és az érthetetlenek. Azok, amik TÉNYLEGESEN vannak, voltak és - lesznek. Az ÖSSZEFÜGGÉSEK. Amiket mások is megtapasztalnak és ÉRTENEK, ÉREZNEK! Mások? A külvilág?
Ahogy kint, úgy bent s fordítva. Minden EGY - végül is. VÉG? " Ez " a szubjektivitás - objektivitás mindig is dilemmája volt. Mert ugye, mi volt elébb…? Igen. Gyakran úgy rémlett neki, hogy megháborodik, miként a férje is, mert talán a hasonló a hasonlót vonzása ebben is működik… Vagy csak " úgy ".
Mi is a megháborodás? Az ASSZONY úgy gondolta, hogy legfőképpen az, amikor valaki abszolút mértékben feladja azon hitét, / vagy meg sem szerezvén azt / miszerint, másokért is felelősséggel tartozunk. A gyávaságnak, hitetlenségnek s belefáradásnak valamiféle egyvelege. Hasonló az öngyilkossághoz - s némiképp az is. ÉN - gyilkosság. A megfogalmazás pontosításában ennél tovább sosem merészkedett. Úgy vélte: valamivel intenzíven foglalkozni - mágia. A mágikus dolgok pedig kísértőek. Megkísértődni pedig annyi, mint BŰNBE ESNI… Nem a hagyományos, dogmatikus értelemben persze. Az ASSZONY hitvilágában nem szerepelt sem paradicsom, sem purgatórium. Ódzkodott mindentől, ami szélsőséges s a kibillenés, az egyensúlyvesztés veszélyével fenyegethet. Nem FÉLT ettől, épp csak nem bírta elviselni, ha a HARMÓNIA megbolydult s ezt azonnal meg is ÉREZTE rögtön. Ez volt az oka annak is, hogy immár nem volt képes tartósabb ideig egy fedél alatt a férjével meglenni. Nem váltak el, / ki tudja miért? / azonban külön éltek.
Ötödik éve már, hogy az ASSZONY FÉRFI nélkül élt. Nem egyedül, hiszen három gyermeke élt vele együtt, azonban - MAGÁNYOSAN.
Nem szeretett ezzel foglalkozni, úgyhogy amint gondolatban ehhez a témához ért, gyorsan inkább újra tükörképének tanulmányozásába kezdett. Szinte kényszeríttette magát az összpontosításra." Persze " MINDEN összefogott ellene!
Folyt. köv.

A cikket írta: Sáriel

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 24. 23:32
Elnézést, véletlenül az első részből is belekerült egy kicsi, de talán így könnyebb a "visszacsatolás"...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: