újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Egy újságcikk margójára

2014. július 23. - Látogatók száma: 57

„Az Omega együttes két tagját majdnem agyonverte egy brutális taxis!”

A hír megdöbbentett, és elgondolkoztatott. Vajon mi lehet az oka, hogy megint a taxi, a taxizás, a taxisofőrök viselkedése van a porondon? Mint minden embernek, erről az esetről nekem is van véleményem. Nos, az én meglátásom szerint nem egészem így történhetett az eset.

Annak idején, amikor vezetni tanultam, az oktatóm első mondatai a következők voltak:
- A gépjárművezetés, - egy nagyon veszélyes üzem! Sok türelmet, felkészültséget, helyzetfelismerést, és gyors reagálást követel!

Mindezek a mondatok különösen igazak a taxisokra! Én aztán igazán tudom, hiszen magam is a taxizásból éltem 44 évig! Ezt hosszú távon csak úgy lehetett csinálni, ha az ember szinte szerelemmel szerette a szakmáját! Mondják, hogy aki egyszer benzingőzt szagolt, az többé nem tud leszokni róla! A taxisofőr régen megbecsült tagja volt a társadalomnak, - ami manapság sajnos nem mondható el. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy amikor elkezdődött a privatizáció, amely magával hozta az elbocsájtásokat, sokan taxizásra adták a fejüket. Ezek az emberek nem hosszú távra gondolkodtak, hanem kihasználva a szabadáras tevékenységet, - kaszáltak, terrorba tartva az utasokat, és a becsületes taxisokat.
Persze ennek híre ment a világban. Egyre kevesebben ültek taxiba, ezáltal egyre nehezebben lehetett megélni tisztességesen. Napi 14 - 16 órát volt kénytelen utcán tölteni az, aki próbált az árral szemben úszni, családot eltartani, kocsit, rezsit, részleteket kifizetni. Mindezek a gondok meglehetősen idegőrlők, nem egy taxisnak ment rá a házassága ezek miatt. Mondják, hogy háromféle taxis van. Az elvált, aki válófélben van, és aki el fog válni! Mert a taxizás szinte tutira ezt eredményezi!

Az a nagy igazság, hogy napjainkban egyre több inzultusnak vannak kitéve a taxisok. Az ellenük való brutalitás tettlegesség, a kirablásuk, meglopásuk, és megalázásuk szinte mindennapos esemény! Persze, hogy úgy védekeznek, ahogy tudnak!

Visszatérve az újságcikkre, melyet aztán átvett a rádió és a tv is, felfújva, és kiforgatva a valóságot.
A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az utas jelölt betelefonál valamelyik taxis fuvarszervező irodába, hogy taxit kérjen. A telefonos felveszi az adatait, a diszpécser pedig kiadja URH rádión, és - vagy - csendes címkiadással elküldi a taxit a megrendelt helyre. A megrendelést, és a rádióforgalmazást természetesen hangrögzítőn is, - percre pontosan rögzítik, - a későbbi lehetséges reklamálások miatt.

Szerintem, ez így történhetett:
Betelefonáltak, és taxit kértek a megadott címre. (Hogy miként, és hogyan, azt a felvett hanganyag bizonyítja, - mint ahogy azt is, hogy a megrendelő ittas volt-e, vagy sem!)
A taxis az állítólagos reklamálásra lett indítva, és két perc alatt a címen volt! Miután megérkezett, minősíthetetlen hangon közölték vele, hogy nem tartanak igényt a taxira. A taxis rádión közölte a diszpécserközponttal, hogy a fuvar meghiúsult, és elhagyná a helyszínt. (Ez szinte mindennapos dolog, az ember nyel egyet, - és elhúz! Benne van a pakliban. Hogy közben mire gondol? Na, ez a nem publikus! De a helyszínt csak a diszpécser engedélyével hagyhatja el!)
Miután a letekert ablakon beütött Ciki a taxisra, persze, hogy kiszállt a sofőr! Én is ezt tettem volna! Lehet, hogy nem helyes, de én sem tűröm el, hogy akár szóval, akár tettlegességgel megalázzanak!
(Vajon miért Ciki a beceneve vagy ötven éve Debreczeni Ferencnek?)

Az összes taxis cégnél komoly retorzióval jár, ha a sofőr nem a taxis etikai szabályzat szerint jár el! Minden utas panaszt hivatalból kivizsgálnak, és a jogos panaszt keményen büntetik! A szankciók a figyelmeztetéstől egészen a kizárásig terjedhetnek! Amíg nem tisztázódik a helyzet, addig is a taxist általában felfüggesztik, nem kaphat címet, maximum utcáról dolgozhat! Berendelik, mint egy bűnözőt, és kihallgatják! Eléggé megalázó! Az etikai bizottság határozatáról levélben értesítik a panasztevőt, és a sofőrt!

Ami ebben az ügyben még nagyon csípi a szemem, hogy Tarlós István a nyilatkozatában nem tudott pártatlan lenni, mert egy celeb biztosan igazat mond! Nagyon jó néven venném, ha az igazság kiderülésekor, - amennyiben a taxis jogosan védte meg magát, úgy nyilvánosan elnézést kérne a hangoztatott véleményéért!

Ami azt illeti, én nagyon szeretem az Omega dalait, sok – sok örömet okoztak nekem. Mindez azonban nem befolyásolja a véleményem! Nekik, mint hírességeknek különösen vigyázni kellene a viselkedésükre, példát mutatva a fiatalságnak!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. július 25. 09:26
Kedves Emillio!
A taxisofőr régen megbecsült tagja volt a társadalomnak, -írtad és ez így igaz.
Régen nem szaladgáltak autóval az emberek,mert nem volt.Taxit hívni nagy dolog volt.És a taxis megbecsült ember volt.Mára sok minden megváltozott.Nekem is van érdekes tapasztalatom.Tavaly rokon sráccal utaztam a fiamhoz.Pesten ő hívott taxit,amivel a reptérre mentünk.Igaz ő fizette,de hallottam az összeget.Vissza már egyedül jöttem és a reptértől az út a buszpályaudvarig,(tehát ugyanaz a táv) egy ezressel többe került.Mivel egyedül voltam és nő,nem mertem a dolgot forszírozni.Ezért próbálunk most metróval és busszal kijutni.Bár és tartok ettől,mert nekem semmi helyismeretem nincs Pesten.De van szám:)Remélem minden rendben lesz.
Tudom,hogy vannak rendes taxisok,nem ítélkezem.
Üdv Anyu
2014. július 24. 15:37
Kedves Emillio!

Nem törnék pálcát egyik felett sem, azt előrebocsájtva, hogy elítélek mindenfajta durvaságot. Önmagában a tettleg bántalmazás, szóval mit mondhatnék mást erre? Remélem ki fog derülni a teljes igazság és a felelősségre vonással kellő példát statuálnak!
Nem tudom nyomon követni az eseményeket, de szívesen venném, ha megosztanád a további fejleményeket, ha valamiféle információhoz jutsz. Én is szívemen viselem ugyanis, mint utas a taxisok sorsát ha nem is utaztam már több évtizede velük... mint ahogy koncerten sem jártam soha. Pártatlan a véleményem, nincs bennem előítélet.

Puszi,
Éva
2014. július 24. 15:26
Egyébként a taxisok is emberek és nem egyformák.De jó hogy van a körünkben egy volt taxis is!
2014. július 24. 15:24
Szia Emillio!

Első gondolatom:mit vársz a médiától?Csak a rossz hír a hír.Amit fel lehet nagyítani,anélkül hogy az igazság tartalmáról meggyőződne bárki.Ami szép és jó az nem hír,sajnos!
Másik:Bizony aki nagyon szem előtt van,híresség,annak jobban kellene vigyázni arra,milyen képet közvetít!Ha egy Kis János követ el ilyesmit az sem szép.
2014. július 23. 16:19
szia E.
én is nagyon szeretem az omega dalait, de amikor először olvastam ezt a hírt, mindjárt gyanús lett... taxisok se szoktak ok nélkül püfölni. úgy sejtem, mr. alkohol a hibás. le kell sittelni, akkor legalább a szegény sitteseknek is lesz egy jó napjuk.
2014. július 23. 14:51

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2014. július 23. 14:39

Drága Barátom!

Megértem az indulatodat és igazat adok neked, mielőtt Tarlós úr, vagy bárki más ítélkezne a történtek felett, illene megvárni a taxis cég belső vizsgálatának eredményét.
Lehet, hogy Ciki nem volt józan, amikor a taxisofőrt a letekert ablakon át inzultálta, persze, az is lehet, hogy éppen azt hitte magáról, hogy ő maga az atyaisten celeb. Bármelyik is volt, én is kiszálltam volna a taxis helyében az autóból és minimum tökön rúgom.
Ez a mai helyzet. A dolgozónak nem lehet igaza, csak a celebnek, a politikus meg mondja a hülyeségeit, amit maga sem hisz el.

Ne bosszankodj, tudod, a mi korunkban az már árt a szépségünknek!

Pusszantalak: Yolla

Drága Yolla!

Megértő szavaidat köszönöm az összes tisztességes
taxis nevében! Én nem az eseményen bosszankodtam,
hiszen ezek szinte napi rendszerességgel történnek,
hanem ahogy lereagálták a különböző hivatalnokok!
A taxist meg ilyen alkalmak után becitálják az etikai
bizottság elé, mint valami bűnözőt, és ez elég megalázó
tud lenni! Az ember megbélyegezettnek érzi magát!
Persze, ha hibás, - akkor bűnhődjön!

Pussz: emillio
2014. július 23. 14:39
Drága Barátom!

Megértem az indulatodat és igazat adok neked, mielőtt Tarlós úr, vagy bárki más ítélkezne a történtek felett, illene megvárni a taxis cég belső vizsgálatának eredményét.
Lehet, hogy Ciki nem volt józan, amikor a taxisofőrt a letekert ablakon át inzultálta, persze, az is lehet, hogy éppen azt hitte magáról, hogy ő maga az atyaisten celeb. Bármelyik is volt, én is kiszálltam volna a taxis helyében az autóból és minimum tökön rúgom.
Ez a mai helyzet. A dolgozónak nem lehet igaza, csak a celebnek, a politikus meg mondja a hülyeségeit, amit maga sem hisz el.

Ne bosszankodj, tudod, a mi korunkban az már árt a szépségünknek!

Pusszantalak: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: