újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Vízoltók 10.

2013. április 25. - Látogatók száma: 61

Ignác megtöltött egy nagy termoszt kávéval. Ki tudja, meddig lesznek ezek még itt! Egy nagy műanyag dobozba becsomagolt három jókora sült húsos szendvicset, meg hat szelet zserbót, és egy palack ásványvízzel együtt odaadta Dömötörnek, - hátha megéheznek az embereivel.

- Na, Dörmögő, - most aztán szépen legyen ám az a kátyúzás megcsinálva, mert nem szereti a BMW-m a gödröket, és ha nem lesz jó, akkor bepanaszollak a főnöködnél!-piszkálta Ignác vigyorogva Dömötört, aki mindezt elengedte a füle mellett, és a kiszolgálást kezdte szapulni.

- Mi van Hőscincér! - Poharat nem is adsz? - Hát, miből igyuk meg a kávét, meg a vizet? - Vagy ne is igyunk, - nehogy berozsdásodjunk?

- Ott vannak a szatyorban a poharak és a kiskanalak, - Te sas szemű! - Még kávétejszín, és cukor is van mellette!

- Na, jól van, - akkor nem tartóztatlak le hatóság elleni vétségért!- mosolyodott el Dömötör. - És tényleg köszönök mindent! - Igazán rendes vagy!- köszönt el Ignáctól, és csatlakozott a társaihoz.

Ignác oda sétált Téglás főhadnagyhoz, hogy tisztázzon egy - két, - számára érthetetlen dolgot ez ügyben. A főhadnagy, amikor észrevette Ignácot, gyorsan befejezte a telefonálást.

- Mi a baj, Ignác? - Észlelt valami szokatlant?

- Igen, kedves Tibor! – Azt vettem észre, hogy valamit nagyon titkolnak előttem! - Úgy gondolom, - jogom van tudni, hogy mi a fene folyik itt! - Azt is csak most tudtam meg, hogy megvannak a képeim, és a feleségem bent van Önöknél, - mert le van tartóztatva!

- Én ezt azért kijavítom! - Nem letartóztatva van, - hanem védőőrizetben! - Nem lenne szabad elmondanom, - de szerintem is tudnia kéne a helyzet jelenlegi állásáról!
- Van egy jó, és egy rossz hírem! - Azt már úgyis tudja, hogy a képei megvannak, de azt nem, hogy eddig bizonyítékként le voltak foglalva! - Mivel az elvitelük az családi ügy, és nem érte károsodás, - ezért nincs bűnügy! - A jó hír az, hogy még ma, vagy holnap visszaszállítják ide a villába!
- A rossz hírem: - A felesége az izgalmak hatására elvetélt, jelenleg kórházban van, - de mi vigyázunk rá! - Éjjel - nappal őr van a kórterme előtt!
- Azt még vizsgáljuk, hogy a kárszakértő miért és hogyan tájékoztatta az alvilágot az Ön anyagi helyzetéről, és miként tudta meg, hogy mennyi pénze van a bankbetéteiben!

- Azt már tudjuk, hogy a villa klubrészében a drogokat akarják átvenni a futároktól, és szétosztani a terjesztők között. - A magyar alvilág és részt akar a tortából, és kiszemelte magának az Ön mulatóját, amiben a drogpénzeket akarják bizonyos százalékért tisztára mosni! - Jó, ha tudja, hogy a mulatójában a csoportunkból egy nyomozó mától a konyháján fog dolgozni.

- Nem fog senkinek sem feltűnni, mert ért a konyhai munkákhoz, hiszen jóformán a konyhában született. - Az apja, - a Fenyőgyöngye étterem séfje! - Bocsánat, de ezt most fel kell vennem!- nyúlt a zsebébe a főhadnagy. - Tudja, - rezgőre van állítva!

- Tessék, itt Téglás! ……… - Rendben, értettem! ……… - Igen, tájékoztatom! ………. - Igen, holnap az lesz az első dolgunk! - Viszonthallásra!

- Ignác, nyugodtan tegye a dolgát, - én tartom itt a frontot.

- Akkor én beugrom a mulatómba, mert személyesen akarok körül nézni, hogy minden rendben van-e!

- Jól van, menjen csak, de az lenne a kérésem, hogy a kocsiját azt hagyja itthon, és álljon vele a vendégparkolóba, mert ha esetleg figyelik a villát, - hagy higgyék, hogy itthon van! - Van a BMW-n kívül másik autója is? - Vagy hívjak egy taxit?

- Van a garázsban egy öreg Golfom, azzal szoktam néha szaladgálni, ha a BMW szervizben van! - Megadom a telefonszámomat, - hátha hívni akar!

- Köszi, de ismerem! - Ha valami gondom van, akkor hívom! - Vigyázzon magára!

Ignác kihajtott a Golffal a nyíló kapun, és az bezáródott mögötte. A munkások mellett lassítva kiszólt, hogy hová megy, és gázt adva rövid idő alatt eltűnt a kanyargós úton.

A mulatóhoz érve a személyzeti bejárón át rögtön a konyhába ment. Jani bácsi, mintha csak megérezte volna, egy kanna kávéval várta.

- Szevasz, Jani bá’! - Gondoltam, mégis csak meglátogatlak! - A Bandika gyerek bejött?

- Szia, főnök! - Nem jött be, mert rácsörögtem, hogy ide ne merjen jönni, még a környékre sem, - mert ettől függ a jövője! - Nem is jött! - Az új alkalmazott elmondta azt, ami rám tartozik, - a többiről nem kíváncsiskodtam! - A legjobb a fiam szerint is, ha csak a megszokott dolgomat teszem! - Na, idd meg a kávédat, mert kihűl!

- Jól van! - Arra kérlek, hogy kettőnkön kívül senki se tudja meg a személyzetből, hogy nyomozó az új fiú! - Ne csináljunk pánikot! - Na, szia, - hajtotta fel a kávéja maradékát, mennem kell, mert az asszonyt megyek meglátogatni a kórházba.

- Mi történt a kedves feleségeddel?

- Majd elmondom, - de most sietek! - Szia, Öreg!- mondta, majd gyorsan kilépett a személyzeti bejárón. Egy virágosnál vett egy csokor friss virágot, hogy mégse menjen üres kézzel.

A kórházban útbaigazították, hogy melyik kórteremben találja meg a feleségét, de az ajtó mellett ülő rendőrről maga is arra a teremre tippelt. Benyitott. Az ajtó mellett bent is egy rendőr őrködött, és miután tisztázódott, hogy Ő a férje a betegnek, - a rendőr diszkréten kiment a kórteremből.

- Szia, Tina! - Jobban vagy?- tette a virágot egy üres kancsóba, és azt az éjjeliszekrényre állította.

- Szia, Ignác! - Mi az oka, hogy meglátogattál? - Jöttél kárörvendeni? - Vagy még egyszer utoljára meg akarsz ütni?

- Mért bántanálak! - Megoldod Te a sorsoddal azt magadnak! - A képek megvannak mind, és én visszavontam a feljelentést ellened! - Részemről ez a rész le van tudva!
- Ami a válást illeti, - holnap megyek az ügyvédemhez, hogy kezdeményezze a válóperünket! – Aztán a válás után azt csinálsz, - amit akarsz!

- Most meg ki akarsz dobni, mint egy mocskos rongyot? - Ráadásul egy fillér nélkül?
- Hát neked csak ennyit jelentett öt év velem?

- Aki ellenem tesz, vagy árt nekem, azt én nem tűröm meg a közelemben! – Ott van a saját vagyonod, - hiszen a Te vállalkozásod állítólag sikeres! - Élj csak meg a saját munkádból!

A beszélgetésüket az ajtó nyitása zavarta meg. Az ajtóban megjelent egy fehér köpenyes orvos, aki megkérte Ignácot, hogy fáradjon ki amíg megvizsgálja, és egy nyugtató injekciót ad a betegnek! Ignác eleget tett a kérésnek, és kiment a folyosóra. Elkezdett beszélgetni a két rendőrrel mindenféle semmiségekről. Az orvos kijött pár perc múlva, és mielőtt elment volna, odaszólt a három trécselő embernek.

- Uraim! - A beteg elaludt, - úgy, hogy hagyják csak aludni! - Majd, ha felébredt, akkor folytassák tovább a beszélgetésüket! - Visz’ lát!

Ignác még vagy negyed órát dumált a két őrrel, amikor megszólalt a telefonja. Tina nevét látta meg a telefon kijelzőjén. Aki alszik, - az nem tud telefonálni!- villant át az agyán! Nem vette fel, - csak intett az őröknek, hogy menjenek utána!
Benyitottak a kórterembe. Az asszony a haláltusáját vívta. A szája habzott, - úgy vergődött. Aztán egyszer csak megmerevedett. A nővérhívóra a beérkező nővér megkereste az osztályos orvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Ignác a váróban lerogyott egy padra. Nagy - nagy fáradtság tört rá! Végiggondolta az utolsó három nap eseményeit.
Pedig olyan szépen indult. Az esküvő mindenki megelégedésére, nagyon jól sikerült. Aztán a többi olyan, mint egy rémálom! Tina lebukása Erikkel! Mikolték karambolja, amely a halálukkal végződött! A villából eltűnt festmények, és Tina elrablása! A ma reggeli látogatása a kárszakértőnek, aki tájékoztatta az alvilágot! És most Tina halála!
- Istenem, - mi jön még?- mormogta félhangosan. Ekkor megint elkezdett csörögni a telefonja.

- Boronkay úr! - Ne merje még egyszer kinyomni a telefonját! - Ez a felesége telefonja volt, - de neki már úgy sincs rá szüksége! - Ha nem engedelmeskedik, - akkor maga sem lesz hosszú életű! - Most pedig, nehogy azt higgye, hogy viccelünk, - példát statuálunk!
- Ígérem, hogy észre fogja venni a büntetésünket! - Ehhez tartsa magát! - Majd rövid időn belül jelentkezünk!

Ignác elképedve ült a padon, és a gondolatai fénysebességgel száguldoztak. Vajon ezt a fenyegetést is hallották Dörmögőék? Elindult a kórházból hazafelé. Már csak egy forró fürdőre vágyott, és az ágyába kívánkozott. Ekkor ismét csörgött a telefonja.

- Szia, Hőscincér! - Itt Dörmögő! - Rossz hírem van! - Egy vállról indítható rakétával belőttek a birtokodra, és szétlőtték a BMW-det! - Téglás Tibi is megsérült, most vitte el a mentő!

A cikket írta: emillio

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. május 23. 19:27
Szia Emillio!
Tetszett az újabb csavar, de meddig csináljátok? Ki marad a végén?
Üdv,
Pí.
2013. május 13. 19:54
Tisztelt Emillio!
Néha azt hiszem, hogy leül majd a történet, de nem. Rendben, csak így tovább (kedves Yolla)!
Bokor
2013. április 25. 22:27

megtekintés Válasz erre: Kőnig - 2013. április 25. 22:16

Én ladom,te ladsz,ő ladik.
Én trafom, te trafsz,ő trafik:-)

Fojtassátok eme ikes igéket.

Botrány?,mint minden,amihez new,lnak.

Nem rossz.
2013. április 25. 22:16

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. április 25. 21:12

Inkább ird meg a trafikügyet,égbekiáltó botrány!

Én ladom,te ladsz,ő ladik.
Én trafom, te trafsz,ő trafik:-)

Fojtassátok eme ikes igéket.

Botrány?,mint minden,amihez new,lnak.
2013. április 25. 22:09

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. április 25. 21:45

Kedves Sanda!


Két ok miatt nem akarok tovább foglalkozni ezzel:
- egyrészt már írtam a trafikokról az egyik napló bejegyzésemben,
- másrészt a mi településünkön az nyert, aki rászorul.

Javaslom, hogy Te írd meg a véleményed egy cikkben.

Üdv: Yolla

Az szarkasztikus lenne!
2013. április 25. 21:45

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. április 25. 21:12

Inkább ird meg a trafikügyet,égbekiáltó botrány!

Kedves Sanda!


Két ok miatt nem akarok tovább foglalkozni ezzel:
- egyrészt már írtam a trafikokról az egyik napló bejegyzésemben,
- másrészt a mi településünkön az nyert, aki rászorul.

Javaslom, hogy Te írd meg a véleményed egy cikkben.

Üdv: Yolla
2013. április 25. 21:12

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. április 25. 12:49

Emillio, BARÁTOM!

Hogyan is van ez?
Lassan több történik itt két nap alatt, mint másokkal egy életben!
Gratula, ezt jól összeszedted!
Most kapkodhatom a fejem, a hogyan továbbon!
De így a jó!

Pussz: Yolla

Inkább ird meg a trafikügyet,égbekiáltó botrány!
2013. április 25. 12:49
Emillio, BARÁTOM!

Hogyan is van ez?
Lassan több történik itt két nap alatt, mint másokkal egy életben!
Gratula, ezt jól összeszedted!
Most kapkodhatom a fejem, a hogyan továbbon!
De így a jó!

Pussz: Yolla
 
2013. április 25. 06:43
Szia Emillio!
Lassan rosszabb vagy már mind a Yolla! Pedig ő is oda-oda csap a történetnek az utolsó mondatában.
Te meg két kanyart is teszel az írás végére, hogy aztán szétizguljam a végén a Téglás Tibi miatt!
Remélem, még sokáig kanyarogsz írótársadddal!
Pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: