újabb események régebbi események további események
11:12
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:28
Janó módosította a cikkét
09:47
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:08
RobertAbram regisztrált a weboldalra
13:54
lolabaryanova regisztrált a weboldalra
22:00
Janó új cikket töltött fel
14:44
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
14:21
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:09
Thе bеst women for sеx in yоur town Canada: https://s ...

Vízoltók 12.

2013. május 27. - Látogatók száma: 55

Mivel a lényeget már megbeszélték a kertben séta közben, visszaindultak a villába azért, hogy megigyák a konyakjukat. Ignác kinyitotta a nappaliban lévő bárszekrényt, és elkezdett válogatni az italok között.

- Biztos, hogy konyakot akarsz Dörmögő? – Van itt egy kis eredeti 12 éves kóser szilvám! - Ennek van csak igazán aromája! - Egyébként azt iszol, - amit csak akarsz!

- Én azért csak a konyaknál maradok!- mondta Dömötör, és maga elé húzott egy találomra kiválasztott konyakos üveget.
Megjelent Fanni is közöttük, és amíg Ignác a házi videók közül válogatott, addig megbeszélték a legfontosabbakat.

- Mostantól tegeződünk, és szólíts csak Tinának, - vagy úgy ahogy szoktad!- mondta Fanni. - Együtt fogunk elmenni a bankodba, ahonnan átutaltatjuk az összes pénzedet két vagy három másik bankba, és több számlára! - Erre azért van szükség, hogy ne tudják megfigyelni a pénzed mozgását! - Utána megyünk az ügyvédedhez a válópert, és az örökbe fogadást intézni! – A válóper úgysem lesz érvényes, mert hiszen Tina már nem él, - de ezt Ők nem tudják, és ez kellőképpen megzavarhatja Őket! - Aztán elmegyünk a Hőscincérhez, - de csak Te mész be, én a kocsiban maradok. - Meglátjuk, hogy próbálkoznak- e valamivel!

- Jól van Fanni, bocs… azaz Tina! –Nézd meg ezeket a videókat, hátha segít az alakításodban. – Addig én főzök egy pár kávét mindnyájunknak.

A Nyírkerettyén lévő házban a két testvér felidézte az együtt töltött gyerekkort, és a szülők szeretetét, kedvességét. Ahogy az emlékeket felidézték könnyes szemmel, és néha mosollyal, az édes – bús emlékek között megbeszélték azt is, hogy hogyan lesz tovább, - mert az élet nem áll meg!

- A legjobb az lesz kishúgom, hogy ezt az iskolai évet itt fejezed be Nyíregyházán, és jövőre átiratunk Budapestre. A kollégiumból addig is átköltözöl Dalmához, és az iskolai tanévzáró után felköltözöl apámhoz a villába! Ő úgyis komolyan gondolja a gyámságot, mert ígéretet tett Dezsőnek, hogy vigyázni fog rád, - már csak azért is, mert Dezső engem a saját fiaként szeretett, és becsülettel felnevelt! Ignác pedig szavatartó ember! Hidd el, nem fogsz semmiben sem hiányt szenvedni, és úgy fog szeretni, mintha a sajátja lennél!

- Én is szívesen lennék a gyámod, de mivel minket Hildával szerződés köt Helsinkibe, nem hiszem, hogy jó megoldás lenne számodra egy idegen világba csöppenni, - mert sem finnül, sem angolul nem beszélsz.

- Kimaradnál legalább egy évet a suliból is, amíg megtanulnál valamelyik nyelven elfogadhatóan, hogy kint iskolába járhass! Arról nem is beszélve, hogy sokat lennél egyedül! Azt hiszem, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha itt maradsz a villában Ignácnál! Mit szólsz hozzá?

- Azt hiszem, igazad van, bátyókám! Ignác bácsi vajon fog szeretni? Mit gondolsz?

- Téged drága Lillám - mindenki szeret! Nekem elhiheted!- ölelte át a húgát Zaránd. - De most már feküdjünk le, mert már mindjárt hajnal van, és sok elintézni való lesz holnap.

Másnap reggel, miután megették a Dalma által csomagolt szendvicsek maradékát, összeszedték a legszükségesebbeket, és elindultak Dalmához vissza Nyíregyházára. Észre sem vették, hogy szinte a kaputól követi Őket egy rendszám nélküli fekete terepjáró!

A főútra érve Zaránd gázt adott, és az Audi meglódult. Mindketten élvezték a sebességet, és a kocsi mellett elfutó szemet gyönyörködtető tájat. A virágzó földek váltakozó színeivel egymást követték, felváltva egy – egy erdősávval. A nap ragyogva sütött, és a kék égen a bárányfelhők hada vonult lassan a déli szél által hajtva. A terepjáró egyszer csak előzni kezdett. Miután megelőzte az Audit, elhúzott jó messzire előttük, majd egy bekötő útnál egyszer csak keresztbe állt! Az út melletti nyárfasor tövében egy virágzó tábla szélén kaptárok sora lett kihelyezve, hogy a szorgos méhek elvégezzék a beporzást, és nem utolsó sorban gyűjtsék a nektárt.

A terepjáróból két férfi szállt ki. Leintették Zarándékat, akik megálltak az Audival. Úgysem tudtak elmenni a terepjáró mellett, mert nem volt elegendő hely. Az idősebb férfi odalépett a sofőroldali ajtóhoz.

- Boronkay úr?

- Igen, úgy hívnak! És Önben kit tisztelhetek?

- Nevezzen csak egyszerűen, mondjuk – végrehajtónak!

- És mit óhajt tőlem kedves végrehajtó úr?

- Nos, először is tisztázzuk! Nekem semmi bajom sincs Önnel! Ez számomra csak egy munka, amit jól megfizetnek, - mert jelenleg én vagyok a legjobb a szakmában!

- Még mindig nem tudom, hogy mit kíván tőlem!

- A feladatom az, hogy az Ön apját megfélemlítsem, mert bizonyos körök érdekei ezt kívánják! Úgy látszik, hogy a felesége halála nem volt elég meggyőző! Ezután a rendőrökkel védett villájában az autóját szétlőttem egy rakétával! Úgy látszik, hogy ez sem volt elég! Remélem, hogy a fia halála jobb belátásra téríti!

- Meg akar ölni? Ez csak egy rossz vicc lehet! Ki akarhatna ilyet? És a húgommal mi lesz?

- A húgának nem lesz bántódása, - erre szavamat adom! Mint mondottam, - én csak egy jól megfizetett végrehajtó vagyok! A megbízóimat nem ismerem! De, ha az elvállalt munkámat nem teljesítem, akkor azzal kockáztatom a jó hírem, - ráadásul engem nyírnak ki! Nos, megkérem, hogy szálljon ki, és sétáljon velem oda a nyárfasor mögé, mert nem kell a húgának látnia semmit!

Fanni fékezett a bank előtt, és bementek a bankba a bankbetétek átirányítását elintézni. Az ügyintéző csodálkozva kérdezte a bank váltás okát, de erre nem kapott választ. Azért készségesen elintézte a formaságokat, és az átutalások visszaigazolását átadta Ignácnak.
Ezután Ignác ügyvédjét keresték fel.

- Tiszteletem, ügyvéd úr! Mint a telefonba is említettem, - két ügyben is keresem! Az egyik a válóperem intézése, a másik a fiam féltestvérének az örökbe fogadása. A szülei egy közlekedési balesetben életüket vesztették, és amíg nagykorú nem lesz, addig is szeretnék a gyámja lenni!

A válóperrel nincs semmi gond, mert közös megegyezéssel válunk. Közös vagyonunk nincs, mint tudja, - hiszen Ön készítette el a házassági vagyonjogi szerződést, így csak a saját vagyonára tarthat, és tart igényt a feleségem! Kérem tehát, hogy ezek figyelembe vételével kezdje meg a szükséges formaságok lebonyolítását!

Miután elhagyták az ügyvéd irodáját, látszólag cél nélkül autóztak Tina Mercedesén. Benéztek a BMW szalonba is, aztán elindultak a Hőscincér mulató felé.

Zaránd elindult a nyárfasor felé, miközben visszanézett a rémülettől teljesen megdermedt húgára. Lilla könnyes szemmel nézte az egyre jobban távolodó bátyját. Egy hang sem jött ki a torkán, csak nem bírta levenni a szemét Zarándról!

A fiatalabbik férfi egyszer csak elkezdett káromkodni, és csapkodni maga körül. Az arca elkékült, és elkezdett dagadni. Előbb térdre esett, aztán elterült a földön. Már hang sem jött ki a torkán, csak valami iszonyú hörgés! Mindnyájan elképedve nézték a szenvedését!
Zaránd visszafordult, és odasietett a fulladozó emberhez.
- Gége ödéma!- állapította meg. Biztosan megcsípték a méhek, és Ő allergiás lehet a méhcsípésre!

- Van egy kése?- kérdezte a végrehajtóként megismert férfit.

- Mi?

- Gyorsan adjon egy kést, ha nem akarja, hogy a társa megfulladjon!

Az eddig nyugodtnak látott ember hirtelen izgatott lett. Reszkető kézzel adta át pillangókését. Zaránd minden késlekedés nélkül gégemetszést csinált, és a frissen ejtett nyíláson keresztül, a szétszedett golyóstolla külső házának segítségével levegőt fújt a tüdejébe! Végre megszűnt a hörgés, és ismét nyugodtabb lett.
- Hívjon mentőt, mert el kell rendesen látni a sérülését! Mondja meg nekik, hogy Laringotómia lett rajta végrehajtva, és siessenek!

- Mondja, miért mentette meg a fiamat azok után, hogy én meg akartam ölni?

- Mert kötelességem! Tudja, mi a doktorrá avatáskor letettük a Hippokratészi esküt…. Nos, ez kimondja, hogy minden körülmények között, a legjobb tudásunk szerint, mindig a beteg érdekében kell cselekednünk!

- Köszönöm, - nagyon köszönöm! És most menjenek el gyorsan, és nem is találkoztunk!

- Magával mi lesz?

- Majd megpróbálnak levadászni! De én vagyok a legjobb! Remélem, hogy el tudok előlük szökni!

A cikket írta: emillio

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. június 1. 20:22
Tisztelt Emillio!
Megint izgalmas rész kanyarintott Nékünk. Ahogy hallom, az egészségügy nagy hatást tett Önre, ez itt is látszott.
Bokor
2013. május 28. 23:33
Sziasztok szerzőpáros!

Külömböző okok miatt, eddig nem olvastam, a sorozatot, most végre vettem a fáradságot és elejétől, eddig (igaz nem egy nap alatt) elolvastam.
Gratula nektek, nagyon jól csináljátok.
Mikor lesz következő?

Maresz
2013. május 27. 20:49
Kedves Emillio!

Talált, süllyedt!
Feladtad a leckét!
Gratulálok! Jeles!

Pusszantalak: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: