újabb események régebbi események további események
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vízoltók 18.

2013. július 4. - Látogatók száma: 57

Amíg a nagybátyja készülődött, Ignác céltalanul sétálgatott a szállodai szobában. A zuhany alól kikiabált Pál az unokaöccsének, hogy töltsön ki két dupla whiskyt.

- Ne skótot, - hanem amerikai Jack Daniel’s -t, vagy Jim Beam Bourbont! - És találsz ott az éjjeliszekrényen egy pár szivart is! - Gyújts rá fiam, - ha akarsz!

- Tudom, sok – sok tört jéggel!- mormogta Ignác, amíg kitöltötte az italokat. Azután a szivarokat vette szemügyre. Ezek mindegyike kézzel sodort kubai szivar volt. Mint kis ágyúcsövek, - úgy meredeztek egymás mellett az éjjeliszekrényen. Ignác elképedve nézte a vaskos szivarokat. Aztán egy kis fadobozt vett észre. Felvette, és elkezdte a címkéjét betűzni. Cohiba Maduro 5 Genios 2008. olvasta éppen, mikor nyílt a fürdőszoba ajtaja.

- Mi van, nem elég jó a szivarom?- lépett ki a fürdőszobából Pál. – Pedig ennél jobbat még Kubában sem találsz! - Doboza majdnem négyszáz dollár, és sajnos csak tíz darab van benne! - Nekem sikerült nagy nehezen ötven dobozzal szereznem belőle. - Lehet időnként kapni ennél drágábbat, nagyobbat, vastagabbat, de jobbat, - szerintem nem!
- Ennek aztán igazán van aromája, nem csípős a füstje, és ha leteszed - akkor végig ég, a hamuja pedig nem esik szét! - A burkolólevelét ennek a szivarnak öt évig érlelik. – Ez adja azt a jó diós aromáját! - Hoztam is magammal egy pár dobozzal.

- Nem - nem, én nem szivarozom, - még cigizni sem cigizem! - Nagy néha ugyan elpöfékelek egy - egy cigit a társaság kedvéért, - de azt sem tüdőzöm le!

- A szivart sem tüdőzik le, csak a füstjét lögybölik át a szájban, és a füstöt is általában a szájon keresztül fújják ki. - Azért egyszer ezt kipróbáljuk, - hátha megtetszik neked is!

Ez alatt felöltözött, magához vette a sétabotját, az iratait és a bankkártyáit, és tömören csak annyit mondott: - Nos, akkor induljunk, fiam!

A Gellért szálló portása örömmel üdvözölte Őket, és amikor megtudta, hogy nem a limuzinnal kívánnak elmenni, egy taxit sípolt a bejárathoz, és udvariasan kinyitotta a taxi hátsó ajtaját.

- Parancsoljon Mr. Fisher!

E szavak hallatán Halász Pál elvigyorodott, megveregette a portás vállát, és egy szivart nyomott a portás kabátjának a szivarzsebébe.

- Köszönöm Mr. Fisher, és jó szórakozást kívánok Önöknek!- majd a taxis felé hajolva odamondta a sofőrnek: - A márványmenyasszonyba vigye Őket, legyen szíves!

- Igen is kérem, - a kő arába megyünk!- mondta, és mosolyogva gázt adott!

Az étterem portása már a bejárat előtt várta Őket, és kinyitotta előttük a taxi ajtaját. Miután kiszálltak, egy kis amerikai zászlóval előre sietett előttük, és mutatta az utat. A kerthelységek közül a muskátlis kert egyik szabad asztalához vezette Őket. A zászlócskát az asztal közepére tette, majd az italost odaintve közölte:
- Lajos kérem, az urak a ház vendégei egy italra! - Hozzon nekik két dupla whiskyt, és sok - sok tört jeget! - A whisky Jim Beam legyen!- majd feléjük fordulva, mosolyogva megkérdezte: - Jól kitaláltam, Mr. Amerika?

Ignác csak mosolygott ezen, hiszen jól tudta, hogy Gellért szálló portása már a hoteltől való elindulásuk után rögtön ideszólt telefonon, hogy mivel tudnak hatni a vendégekre, a búsás borravaló reményében. (Na meg a fejpénz miatt is! Így nem a taxis kapja meg a fejpénzt, azért, mert odavitte a vendégeket, - hanem átküldik a hotelba a portásnak!)

Ahogy helyet foglaltak, és éppen csak belekortyoltak „a ház ajándékába”, rögtön ott termett a prímás, és belekezdett a Monti csárdásba. A hegedű édes hangja kitöltötte a kert minden zugát. A többi asztalnál ott vacsorázó vendégek is elcsendesedtek, és az evőeszközeiket letéve, élvezettel hallgatták a gyönyörű muzsikát! Ahogy elhaltak az utolsó hangok is, Pál egy ötvendollárost gyűrt a prímás zsebébe. Ő biccentve megköszönte, majd tovább ment.

- Hát fiam, csodálatos ez a magyar cigányzene! - Ilyet más ország zenészei nem tudnak!

- Ki kell, hogy ábrándítsalak drága Pali bátyám! - Vittorio Monti olasz származású zeneszerző, - Nápolyban született! 1900 körül kinevezték a Párizsi Orchestre Lamoureux vezetőjének. Főleg balett, és operett zenéket írt! De a legismertebb, és a legtöbbet játszott műve az valóban a - Csárdás!

- Igen? – De a pacsirta, - az csak magyar cigányzene?

- Sajnos, az sem magyar alkotás! - Egy román cigány, bizonyos Grigoras Dinicu alkotta! Még a Te születésed előtt meghalt szegény - gégerákban! Állítólag Ő volt a legjobb! De azért ez a Lakatos Miklós és az Ő cigányzenekara is egész jól eljátssza itt az étteremben a pacsirtát! – De térjünk rá Pali bátyám arra, amiért egy nappal előbb kerestelek fel, - és ráadásul egyedül!

- Rendben van fiam, de előbb megvacsorázunk, - ha már itt vagyunk! - Valami jó magyarosat ennék, - mert a kinti magyar éttermek nem tudják ezeket az ízeket elérni!

Odaintették az ételes pincért, és leadták a rendelést.

- Én egy igazi magyaros gulyáslevest ennék kézi csipetkével, utána egy nagyon forró túrós csuszát sok – sok kis sült szalonnakockákkal, bőven tejfölözve! Mindezt leöblíteném egy hatéves villányi roséval! – Utána egy szelet sajttortát kérek! - Nem, mégis inkább egy somlói galuskát kérek a sajttorta helyett! - Te, fiam mit ennél?
- Én valami könnyűt, - talán halat! …. - Legyen - mondjuk, hm…. dorozsmai harcsafilé kapros – paprikás csuszatésztával, utána én is egy somlóit kérek desszertnek. Az ital pedig legyen egy pohár Chardonay, - a Nyakas pincészettől!

A pincér megköszönte a rendelést, és sietve távozott a konyha felé, hogy mielőbb leadja a szakácsoknak a vacsorarendelést.

Miután megvacsoráztak, és megitták az italaikat, megbeszélték, hogy inkább séta közben informálják egymást a fejleményekről. Kifizették, és búsás borravalóval fejelték meg a számlát. A fizetőpincér mély meghajlással köszönte meg a személyzet nevében, és egészen a bejáratig kísérte ki Őket. A portás előzékenyen egy taxit akart számukra hívni, de leintették, és Pál a portás zsebébe is dugott egyet a finom szivarjai közül.

Lassan andalogva sétáltak a Márvány utcában, aztán kifordultak a Mészáros utca felé. Az étteremből kiszűrődő cigányzene még sokáig hallatszott utánuk egyre jobban halkulva, - ahogy távolodtak az étteremtől.

Egy sötét kapualjból váratlanul eléjük toppant három rosszarcú, olcsó szesztől bűzlő férfi, és ál udvariasan, de meglehetősen fenyegető módon, - pénzt akartak!

- Uraim! - Megkérem magukat, hogy támogassák a társaságunkat egy kis egyszeri, vissza nem térítendő kölcsönnel, - amit mi rögvest befektetünk az Önök nagylelkű támogatása jóvoltából!

A hangadó komoly szavait a társai részeg röhögése kísérte. Nem is rejtették el abbéli szándékukat sem, hogy ha kell, - akár erőszakkal is megszerzik, amit akarnak! A nagyobb nyomaték kedvéért az egyikük egy pillangókést vett elő, és boszorkányos ügyességgel elkezdte forgatni.

Ignác sosem volt gyáva ember. Azt meg soha sem bírta, ha valaki erőszakkal akart valamit elérni nála. Hálásan gondolt Kolosra, hogy ráerőszakolta a bokszerét, ami ott lapult a zsebében. Benyúlt a zsebébe, és az ujjait beledugta a bokszerbe. Előre lépett a kését forgató ember felé, majd egy jól irányzott ütéssel a kést tartó csuklójára vert a bokszerrel. Az ember felüvöltött fájdalmában, és a szétzúzott kezéből kiesett a forgatott pillangókés, mely csörömpölve a járda szélére hullott. Az egyik társa rögtön odaugrott, hogy felvegye a kést, de az eddig csendben szemlélő nagybácsi rákiáltott, miközben a sétabotja fejét elfordítva egy hosszú vékony kardpengét húzott ki a sétabotból, - mintha egy kardot húzna ki a hüvelyéből!

- Meg ne próbáld felvenni!- mondta fenyegető hangon, és a vékony acélpenge hegyét ráfogta a próbálkozóra!
- Most pedig takarodjatok, - amíg elmehettek! - A kés meg itt marad, büntetésből, mert meg akartatok zsarolni minket! - Na, futás, egy - kettő!

A három ember átkozódva, dühösen eltávozott, és Ignác, - miután felszedte a kést a járdáról és zsebre tette, - mintha misem történt volna, - folytatták útjukat. A Mészáros utcán lesétáltak az alagút felé egészen a híres horvát kertig, ahová bementek. Ez a park egy kis gyöngyszem a Tabán szélén, szépen rendben tartva, - olyan, mintha egy mini arborétum lenne!

- Pali bátyám, amiért felkerestelek, az nem tűrt halasztást! - Az elmúlt napokban igencsak felgyorsultak a baljós események. - A fiam esküvője után kezdődött! - A feleségem miután megtudta, hogy el akarok válni tőle, - összepakolt, és az én tizenhét elég értékes festményemmel együtt eltűnt! - Gondolom a képek lenyúlását talán kárpótlásként gondolta magának!
- Amikor eladni akarta őket, akkor a vevőnek hitt alvilági alakok fogságába került.
- Ezután engem megpróbáltak ezzel megzsarolni!

- A gengszterek, hogy minél jobban rám ijesszenek, - előbb a kórházban lévő, rendőri védelem alatt álló feleségemet ölték meg aljasul, majd pedig a nagyobb nyomaték kedvéért a birtokomra belőttek egy rakétát, amivel a BMW-met szétlőtték! - Közben telefonon ijesztgettek, majd a fiamat is meg akarták ölni! - Dióhéjban ennyi történt!

- A rendőrség mit szólt mindehhez? - Nem kaptál védelmet?

- Mit gondolsz, akik megállítottak, azok kik? - A Dörmögő barátom a vezetőjük! - És a nő, akivel a villába találkoztál, - a Tomasekné, - tudod, - a Nóra! - Ő a terrorelhárítás szakértője! - Apropó: - Te tényleg az USA alvilág egyik vezetője vagy?

- Igen! - És nagyon reméltem, hogy felfigyeltek rám a magyar hatóságok! - Legalább vigyáznak rám! - Az FBI - az úgyis tudja méterre, hogy hol vagyok!
- Amit most mondok Neked, azt a világon eddig rólam csak ketten tudták! – Most Te fiam, a harmadik leszel, - aki megtudja! - Ha mindez kiderülne rólam, akkor engem is rögtön megölnének!

- Én, amikor kijutottam Amerikába, sok mindennel próbálkoztam. - Voltam én áruszállító, pénzbehajtó, bérverekedő, még karate oktató is, - mire saját edzőtermem lett. - Aztán egy napon felkeresett az FBI egyik ügynöke, és meg győzött, hogy a fiatalok tízezrei mennek tönkre, vagy halnak meg a kábítószertől!

- Amikor egy nagyon jó barátom meghalt kábítószer túladagolás miatt, fájdalmamban és dühömben jelentkeztem náluk, és… - egyszóval beszerveztek! - Kiváló eredménnyel vizsgáztam, és beépültem az alvilágba! - Már harmincöt éve ennek! - Lassan átvettem a mexikói kokain megrendeléseket, és irányítottam az államokban a terítésüket, ahol aztán csendben lekapcsolták a terítőket! - Erre tettem fel az életemet, ezért nem nősültem meg! - A diplomata útlevélnek is kettős szerepe van: - Egy, - hogy ne tudjanak a hatóságok piszkálni! - Kettő, - hogy azt lássák, a kormányhivatalok is a zsebemben vannak, - hogy pénzzel, fenyegetéssel, és a kapcsolataimmal mindent el tudok intézni!

- Annak, hogy Magyarországra jöttem, két oka is van! - Az egyik természetesen az, hogy láthatlak végre negyvennégy év után! - A másik, hogy megakadályozzam a Mexikói szállítók Európai terjeszkedését!

- Ígérem neked, elintézem, hogy többet ne zaklassanak téged és a családod egyik tagját sem, mert hiszen Te az én vérem vagy!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. július 6. 20:04
Tisztelt Emillio!
Ezt zseniálisan visszaegyszerűsítette. Nagyon jól figyelt a részletekre is. Ez a rész külön dicséretet érdemel Tőlem!
Bokor
2013. július 4. 15:06
Kedves Emillio!

Kimeríthetetlen fantáziád követni nehéz! Ügyesen bonyolítod a szálakat!
Gratulálok!

Pussz: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: