újabb események régebbi események további események
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Házasság

2010. június 15. - Látogatók száma: 541

Mindenki azt hiszi, majd Ő lesz az, aki megtestesíti a másik nem álmai személyét. Mindannyian szeretnénk az ideálisak lenni. Nem mindenkinek, csak egy embernek kellene az ideálisat nyújtanunk. A párunkkal kellene ideálisnak lenni.

S, elvétjük a célt. Nem azt nézzük a házasságban, a párkapcsolatban a párunknak mi a legjobb, a legmegfelelőbb, hanem sok mindent a barátnőnkkel, vagy barátainkkal vitatunk meg. Pedig az ideális az lenne, ha párjainkkal beszélnénk meg a dolgot. Őszintén és egyenesen. Mindenkinek be kell tartania az együttélés szabályait. Kell tudni hol a határ és meddig feszíthető egy húr. Nehéz dolog tudom, de teret kell adni mindenkinek a másik fél számára is, hogy legyen nélkülünk, legyen mással, más társaságában. Akár ezzel is éreztetve vele mennyivel jobb velünk az élet. Kapcsolatainkban nagyon rátelepszünk egymásra és erős szorítást próbálunk tenni a másikra abban a hitben, ezzel megtartjuk. Tévedés , mert ekkor távolítjuk el magunk mellől. A barátok, akik rossz hatással vannak a társra nem ellenfelek, ha ügyesek vagyunk. A társunk, ha valóban az, akkor előbb utóbb önmaga mond le ezen emberek társaságáról, és bújik mellénk, ha jól cselekszünk. Nem tiltani kell, hanem olykor elviselni és segíteni a társunknak, vagy annak nehéz helyzetben lévő barátjának. A Szexben van egy mondás, ami két ember között közös megegyezéssel történik azt szabad, amibe valaki nem egyezik bele, azt a másik sajnos máshol fogja keresni. Ezt tudomásul kell venni, vagy tenni ellene. Nem azt mondom, hogy minden extrém dolog mehet, de ha jól irányítasz az a jó, amit adsz és engedsz, és megteszel. A jó feleség akkor jó, ha összhangban van saját magával, és belsőleg is elfogadja magát. Nem kell bombázónak lenni, de kell tudni hódítónak és szenvedélyesnek lenni is. A humor elengedhetetlen kelléke az életünknek, és kell tudni vele élni.Rendet kell tudni tenni a szekrényben és a lelkünkben is. Amikor valahol belül nem vagyunk jóban önmagunkkal, az látszik a külsőnkön is. A jó feleség főz, mos, takarít, gyereket nevel, de művelt és szórakoztató is. Bárki, akit érdekel mi köti le a férfi figyelmét, nézze meg " A Velencei kurtizán " című filmet és sok mindenre rájön belőle. A nők mindig is azzal hódítottak, ha műveltek, olvasottak és jó szónokok voltak, figyeltek magukra, rendben tartották önmagukat kívül és belül is. Mindamellett alá tudták rendelni magukat a férfiak kívánalmainak is a maguk módján. Ilyenkor jut eszembe nagyanyám, aki azt mondta a jó házasság azon múlik, melyik asszonynak mekkora a kötője. Akkor nem értettem ezt, ma már tudom mit jelent. A házasságban adódó nézeteltéréseket soha nem szabad a házasságon kívülre vinni, hanem betakarni és bent kell megoldani. A kívülállók soha nem biztos, hogy jót és jól fognak beleszólni, még jóakarattal sem, hiszen mindenki a saját szemszögéből néz mindent.
S, ez valahol tökéletesen igaz. A jó feleség bent oldja meg a dolgait, s nem a barátnőivel beszéli ki. A barátnővel menjen moziba, azt vitassa meg, beszéljenek más pasikról, filmekről, könyvekről, receptekről, vagy apró technikai fogásokról, amivel esetleg időt nyerhetnek, de sohasem a hálószobáról, mert nem vele élnek ott. Mindenkinek és mindennek legyen meg a maga helye és ideje. A beszélgetésnek a nappali vagy kávéház, a szexnek a hitvesi ágy, de ne tegyük életünket egy kávé mellé és ne ott vitassuk meg. Kívánok sok boldogságot mindenkinek, akinek használt, ha elolvasta.

A cikket írta: Divi Éva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. április 3. 22:28
Igen igazad van. De a fene nagy önérzetünk, meg egyenjogúságunk miatt néha elrontjuk a dolgokat, aztán nyalogatjuk a sebeinket. Álmaim kapcsolatában élve bizony sokszor mondja a barátnőm, már rég kirúgta volna...én meg erre azt mondom, nem véletlen utálja a párom. Pedig mindketten skorpiók. Barátnőm pont azt rója fel hibáinak, amit ő maga is elkövet...Engem már nem lehet befolyásolni. Nevetek rajta. Én megtaláltam a zsákom foltját, cserébe engedtem a fene nagy hiúságomból egy picit. Pont annyit, amitől nem lettem kevesebb,csak mint nő, elviselhetőbb...
2010. szeptember 17. 09:17

megtekintés Válasz erre: ginesz - 2010. június 24. 10:59

Az okos nőnél a párkapcsolatban a férfi a fej, de a nő a nyak....a fej arra néz amerre a nyak fordul :-)

Tökéletesen egyetértek Veled. Úgy kell intézni a dolgokat, mintha... 41 éve művelem, és mai napig imád a férjem érte. Pedig azért valamit már Ő is megsejtett már régen, de nem bánja.
Bennem találta meg a feleséget, barátot, szeretőt, álmai asszonyát, gyermekei legjobb anyját, még ahogy öregszünk az Anyját is.Stb...
Persze humor nélkül ez egyáltalán nem működne.
2010. június 24. 10:59
Az okos nőnél a párkapcsolatban a férfi a fej, de a nő a nyak....a fej arra néz amerre a nyak fordul :-)
2010. június 23. 13:54

megtekintés Válasz erre: Monchery - 2010. június 22. 19:35

Tényleg jó a cikk, de nekem túl soknak tűnik az elvárás a nővel szemben. Ha a párja tényleg szereti, és bensőséges a kapcsolatuk, akkor nem hinném, hogy ennyire tökéletesnek kell lenni benne. Hiszen a nőnek is boldogak "kell" lennie, különben ugyan úgy szét hullik az egész.

Én úgy hiszem mi nők másképpen működünk mint a férfiak. Mi mást várunk el a világtól, mint ahogyan a szerepünk és más kezdetektől fogva. Más terheket és más megpróbáltatásokat élünk át életünk során. Más a mi boldogságunk és más a mi bánatunk is. Mi nem részegedünk le, ha kedvenc csapatunk veszít, és ha valami nem úgy történik, ahogyan elgondoltuk. Mi másabbak vagyunk a boldogságunkat is más befolyásolja alapjában. Jómagam a gyermekeimben találom a boldogságot és párom szeretete csak hab a tortán. Nem lényegtelen, de a gyerekeim a meghatározók, és az édesanyám, aki még velem él.
2010. június 22. 19:35
Tényleg jó a cikk, de nekem túl soknak tűnik az elvárás a nővel szemben. Ha a párja tényleg szereti, és bensőséges a kapcsolatuk, akkor nem hinném, hogy ennyire tökéletesnek kell lenni benne. Hiszen a nőnek is boldogak "kell" lennie, különben ugyan úgy szét hullik az egész.
2010. június 22. 12:52
Olvastad a többit is? Írogattam párat már. Ha teheted írd meg a véleményed. Köszönöm. Üdv Éva
2010. június 21. 14:46
Köszönöm a hozzá szólásodat. Nem vagyok túl merész, bár néha megszállnak a gondolatok, de nem mindig tudom úgy leírni, ahogyan szeretném, de próbálkozom hátha sikerül.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: